Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Vil YouTube's planer om å "fryke" brukerne frustrer investorer i stedet?

Anonim

Alfabetets

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

YouTube er det beste streamingnettstedet i verden. Likevel er den streaming musikk tjenesten, YouTube Music, liten i forhold til markedsledere Spotify og Apple

(NASDAQ: AAPL)

Musikk.

YouTube mener at det kan skaffe nye abonnenter ved å spille flere annonser for gratis lyttere. Snakkende til Bloomberg i Sør ved sørvest, uttalt YouTube-sjefsløftet Lyor Cohen at tjenesten ville "frustrere og forføre" brukere med flere annonser og eksklusive funksjoner som videoer og spillelister. Cohen erklærte også at brukerne ikke "skulle bli lykkelige" hvis de fikk annonser rett etter "jamming" Stairway to Heaven "."

Det er en trygg uttalelse for et marked underdog å gjøre. La oss undersøke alfabetets musikkstrømningsinnsats for å se hvorfor Cohen kan overvurdere YouTubes overflytting i abonnementsmarkedet.

Alfabetets forvirrende musikkstrategi

Alfabetets Google introduserte Google Play Music i 2011. Den gratis tjenesten lar brukerne lagre sine egne digitale spor i skyen og kjøpe digitale sanger. Deretter ble det lagt til kuraterte streaming radiostasjoner sponset av annonser. Gratis brukere kan hoppe opp til seks sanger per time.

Google la til betalte abonnementer på $ 10 per måned, noe som ga brukerne streaming på forespørsel for over 40 millioner sanger, annonsefrie strømmer, ubegrenset hopper og avspilling av musikk uten musikk på mobilenheter. Google Play Music så ut som om selskapets hovedspill mot Spotify.

YouTube introduserte imidlertid YouTube Musikk, en egen spilleliste-streamingapp, i 2015. Appen ble designet for bare å streame lyden av musikkvideoer på YouTube. Den gratis versjonen støttes av annonser.

YouTube lanserte YouTube Musikk sammen med YouTube Red, en $ 10 per måned versjon av YouTube, som fjernet annonser og tilleggsinnhold og ikke-visningsalternativer. Et YouTube Red-abonnement oppgraderer også YouTube Music til premiumversjonen, som fjerner annonser og legger til offline lytte- og bakgrunnsstreamingsalternativer.

Google bunte Google Play Musikk, YouTube Musikk og YouTube Red sammen i en pakke på $ 10 per måned i fjor. Det forenklet prisingen, men merkene og appene er fortsatt separate. Cohen planlegger å forene alle tjenestene på en enkelt plattform senere i år.

Google har ikke råd til å forvirre brukere

Google beskriver ikke hvor mange brukere som hører på musikk på tvers av plattformene. Billboard estimerte imidlertid at YouTube Red og Google Play Music hadde en kombinert brukerbase på bare 7 millioner i juli i fjor.

Til sammenligning har Spotify Premium og Apple Music henholdsvis 71 millioner og 36 millioner betalte abonnenter. Begge tjenestene koster også $ 10 per måned. Med tanke på at både Spotify og Apple Music er tilgjengelige på flere plattformer, står Google overfor en tøff oppoverbakke i "frustrerende og forførende" sine gratis lyttere til å oppgradere til betalte abonnementer.

Betalte abonnement kan lettere kompensere høyt rekordfirma royalties og hosting utgifter enn en annonsebasert modell, noe som gir lavere inntekter per bruker. Det er derfor Pandora Media, som har nesten 75 millioner lyttere, men bare 5, 5 millioner betalte abonnenter, forblir dårligere ulønnsomme.

Bloomberg konstaterer også at annonsestøttede tjenester genererte mindre enn 10% av alle innspilte musikkinntekter i USA i løpet av første halvdel av 2017. Likevel hevder Cohen at annonsenes inntekter vil forbli en stor vekstpotensial for YouTube Music, og at "alle er beruset på veksten av abonnement "tall.

Cohen trolig tror at å vise flere annonser til YouTube-brukere er en vinn-vinn-situasjon for selskapet. Flere annonser genererer flere inntekter, og kan konvertere "frustrert" lyttere til betalte abonnenter. Men det er et annet alternativ - frustrerte brukere kan bare registrere seg for Spotify og Apple Music i stedet.

Symptomer på større problemer

YouTube Music vil ikke være en "make or break" -tjeneste for Google. Men fragmenteringen av musikk økosystemet ligner den forvirrende måten den nærmer seg andre høyvoksende markeder, som sosiale medier, e-handel og mobilbetalinger.

Google har en tendens til å lansere nye tjenester, mislykkes i å markedsføre dem, og introdusere lignende tjenester som delvis overlapper de forrige tjenestene. Den utålmodige strategien er dårlig sammenlignet med Apples fokuserte skudd på musikkmarkedet - først med iTunes i 2001 og deretter Apple Music i 2015. Det er langt mindre forvirring mellom disse to plattformene.

Jeg sier ikke at Cohen ikke kan slå YouTube Music til en levedyktig konkurrent for Apple Music eller Spotify. Men Google reiser ofte over sine egne føtter, og reklamen for abonnementsbaserte tjenester er fortsatt et relativt nytt konsept for et selskap som genererer mesteparten av sine inntekter fra gratis annonsestøttede tjenester.