Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Vil Puerto Rico's konkurs arkivering ødelegge din pensjon?

Anonim

Vel, det skjedde til slutt. Etter en tiårig lavkonjunktur og år med fallende obligasjonspriser som kulminerte i bemerkelsesverdige mislighold, har Puerto Rico endelig fått lov til å arkivere for sin egen konkursutgave. Og det trekket vil påvirke amerikanske investorer og pensjonister likt.

Gory detaljer

På onsdag 3. mai startet Puerto Rico den største enkeltkonkurrencen som det kommunale obligasjonsmarkedet noensinne har sett. Selv om det for øyeblikket er uklart hvor mye av øya som er over 70 milliarder dollar av gjeld, vil bli dekket av søknaden, så langt inkluderer den 18 milliarder dollar som skyldes Puerto Rico senter - nemlig generelle forpliktelser obligasjoner støttet av full tro og kreditt av øyas grunnlov.

For å gi dette en kontekst, tok Detroits konkursfilm for 2013 - et ganske høyt profilert tilfelle i seg selv - dekket bare 18 milliarder dollar av gjeldsallet. Og mens byens generelle forpliktelse var obligasjonshavere aldri gjort helt, klarte de å gjenopprette 74 cent på dollaren med hensyn til hva de var skyldige.

Puerto Ricos generelle pliktinnehavere, i mellomtiden, kan ikke bli så heldige. Øyas siste budsjett inkluderer bare 800 millioner dollar i året for å tilbakebetale kreditorer, noe som betyr at obligasjonseierne sannsynligvis vil ta en alvorlig frisyre etter hvert som konkursen utfolder seg.

Her er sparkeren skjønt: I det store ordningen på obligasjonsmarkedet har kommunale verdipapirer alltid blitt spurt som en langt sikrere investering enn bedriftsobligasjoner. Og innenfor det kommunale obligasjonsmarkedet har generelle obligasjonsobligasjoner lenge vært ansett sakrosomme, da utstedere i hovedsak er forpliktet til å gå i god - og til og med ekstreme lengder for å foreta planlagte utbetalinger. Det faktum at Puerto Ricos obligasjonseier ser på alvorlige tap bringer helligheten og sikkerheten til generelle forpliktelser i tvil.

Amerikanske investorer kommer til å lide

Det er lett nok å tenke på Puerto Ricos gjeldskrise som noen andre problem, men i virkeligheten vil utallige amerikanske investorer komme til å føle effekten før eller senere. Mens amerikanske hedgefond eier en stor del av øyas gjeld, anslås det at 15% holdes av gjennomsnittlige arbeidstakere som investerte i Puerto Rico obligasjoner for å finansiere pensjonen.

Fordi kommunale obligasjoner alltid er skattefrie på føderalt nivå, appellerer de til investorer som ønsker å øke sin formue samtidig som de genererer skattefri renteinntekter. Puerto Rico-obligasjonene var spesielt fristende før øya finanskrisen ble opprørt fordi de tilfeldigvis trekkes skattefrie, noe som betyr at innehavere heller ikke betaler statlige eller lokale skatter på rentebærende inntekter.

Problemet er nå at tusenvis av arbeidere og snart pensjonister holder disse obligasjonene i sine porteføljer, enten de faktisk vet det eller ikke. Husk at det er mer enn en måte å få en del av det kommunale obligasjonsarbeidet ved å etablere individuelle obligasjonsstillinger eller ved å investere i obligasjonsfond. Mange intetanende investorer som valgte sistnevnte rute tilbake i dag, kan derfor være sjokkerte for å høre at deres beholdninger inkluderer de fryktede ovennevnte Puerto Rico-gjeldspapirene. Og mens det er for tidlig å vite hvor dårlig utvinningen for investorer vil være, er det trygt å si at utallige eldre amerikanere må omgruppere og revurdere sine planer for pensjonering.

La dette være en leksjon

Selv om det er for sent å bytte fortiden, kan denne hele Puerto Rico katastrofen fungere som en veldig viktig leksjon framover: Vet alltid nøyaktig hva du kjøper, hold tabs på dine holdninger, og ikke glem at det ikke er noe slikt som en risikofri investering.

Hadde flere investorer blitt sporet øya gjeldspiral tettere flere år tilbake, ville de ha hatt mulighet til å trekke ut og ta en liten hit før ting virkelig ble stygg. Nå kan et skremmende antall eldre se på betydelig mindre inntekt i pensjonisttilværelse dersom obligasjonene deres blir verdt bare pennies på dollaren.

Selv om det er for tidlig å vite hva fremtiden gjelder for Puerto Rico og dets obligasjonseiere, er det en ting sikkert: Det kommer til å være en lang, ujevn vei framover, og mange mennesker kommer til å komme unna ulykkelig.