Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Vil NVIDIAs nye bilplattform utvide sin mod mot Intel?

Anonim

NVIDIA

(NASDAQ: NVDA)

nylig introdusert Drive AutoPilot, en ny referanseplanlegger som lar bilprodusenter legge til automatiserte kjøregenskaper til sine kjøretøy, ved CES 2019. Plattformen forbedrer dagens avanserte driverassisteringssystemer (ADAS) med funksjoner som bryter gapet mellom semi-autonome kjøretøy og fullt autonome seg.

Disse funksjonene inkluderer kjørefelt, motorvei fusjonering, fotgjenger og syklist deteksjon, parkering assistanse og personlig kartlegging funksjoner. Inne i kjøretøyet, gir det sjåførovervåkingsfunksjoner og AI-kopilottsegenskaper. Det tillater også oppdateringer til programvaren i luften - en funksjon som de fleste store bilprodusenter (unntatt Tesla ) - ikke har vedtatt ennå. Plattformen drives av NVIDIAs Xavier AI-fokuserte SoC, som kan behandle over 30 billioner operasjoner per sekund.

Drive AutoPilot er ikke en fullstendig driverløs plattform som NVIDIAs Drive PX-serie med innebygde datamaskiner (en versjon av hvilken Teslas tilsvarende navn Autopilot-funksjonen). I stedet synes Drive AutoPilot rett og slett rettet mot Intels

(NASDAQ: INTC)

Mobileye, som gir ADAS-plattformer for over 90% av verdens bilprodusenter.

Vil NVIDIAs nye plattform utvide sin vollgrave mot Intel, som samarbeider med BMW, Fiat Chrysler og Delphi, for å starte fullt autonome kjøretøy innen 2021?

Forstå NVIDIAs bilindustriambisjoner

NVIDIAs Tegra-serie av ARM-baserte CPUer danner grunnlaget for sin driverløse virksomhet. NVIDIA opprinnelig prøvde å markedsføre Tegra som en applikasjonsprosessor for smarttelefoner, men det ble presset ut av markedet av Qualcomm . Men i stedet for å forlate brikkesettet svingte NVIDIA Tegra mot andre markeder - inkludert spillkonsoller (som Switch), droner og navigasjons- og infotainment-systemer for tilkoblede biler.

NVIDIAs tidlige fotfeste i det koblede bilmarkedet førte til lanseringen av Drive PX i 2015. Den andre versjonen Drive PX 2 ble introdusert i 2016. I 2017 introduserte NVIDIA Drive PX Xavier og Drive PX Pegasus - to plattformer som ble designet for fullt autonome kjøretøyer. I september lanserte den Drive AGX Xavier, en skalerbar plattform for autonome maskiner, roboter, helsetjenester og selvkjørende biler.

NVIDIA har for tiden over 370 Drive-partnere, inkludert Toyota, Mercedes-Benz, Audi, Volvo, og ulike tjenesteleverandører og auto leverandører. Disse selskapene støtter veksten i sin Automotive-omsetning, som utgjorde 5% av topplinjen i tredje kvartal.

NVIDIAs bilinntekter steg 19% årlig og 7% i rekkefølge til 172 millioner dollar i løpet av kvartalet. NVIDIA tilskrev den veksten til en rampe opp for neste generasjon AI-baserte cockpit infotainment systemer, samt dens løpende innsats i driverless markedet.

Dessverre kunne veksten av NVIDIAs autoenhet ikke kompensere for en sekventiell nedgang i sine kjerneinntekter, noe som tumblet da cryptocurrency miningboblen poppet og oversvømmet markedet med billige GPUer. NVIDIA mener det vil ta ett eller to kvartaler for sin spillvirksomhet å stabilisere seg, så det fokuserer på mer lovende markeder som biler for tiden.

Måle utfordringene

NVIDIAs Drive AGX Xavier og Drive AutoPilot er klart rettet mot å knytte flere utviklere, bedrifter og bilprodusenter til sitt økosystem. Imidlertid forblir Intel en formidabel konkurrent i bilmarkedet av tre grunner.

For det første dominerer Mobileye allerede ADAS-markedet, og det utnytter det som fører til å selge EyeQ-datamaskinens visjonschips for semi-autonome og fullt autonome kjøretøy. Nesten 30 bilprodusenter benytter allerede EyeQ-brikkene, og EyeQ 5 - som er satt til å ankomme i 2020 - retter seg mot autonome biler. Dette betyr at innelåne bilprodusenter kan holde fast med Mobileye sine ADAS-plattformer, i stedet for å gi NVIDIAs Drive AutoPilot en sjanse.

For det andre kan Intel pakke Mobileye sine ADAS-plattformer og EyeQ-brikker med sine egne Atom Automotive-brikker for infotainment og navigasjonssystemer. Det kan også blande seg i noen av teknologiene fra Movidius, datasynkronisereren den kjøpte i 2016.

Til slutt tiltrekker Intels allianse med BMW, Fiat Chrysler og Delphi stor oppmerksomhet. Med mindre NVIDIA samsvarer med Intels mulighet med en lignende allianse (i stedet for sine enklere Drive-partnerskap), kan det kreves for å nå flere vanlige bilprodusenter.

Nøkkelordene

NVIDIA har en fordel i bilbransjen, men Intel er tydelig oppfangende. Innføringen av Drive AutoPilot indikerer at NVIDIA gjenkjenner den kombinerte kraften til Intel og Mobileye - og det håper trolig at plattformen vil vinne over bilprodusenter ved å hoppe over Mobileyes nåværende ADAS-løsninger.

Denne plattformen vil sannsynligvis ikke flytte nålen til NVIDIAs Automotive-enhet i år. Tier 1-leverandører Continental og ZF kunngjorde imidlertid nylig at de vil lansere halvautonomiske systemer basert på Drive AutoPilot-plattformen i 2020 - slik at det allerede utgir noen tidlig interesse.

Ta en titt på de nyeste NVIDIAand Intel-inntektsutskriftene.