Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Vil McDonalds Upend Dunkin 'Brands' Meny Strategi?

Anonim

Dunkin 'Brands

(NASDAQ: DNKN)

ser ut til å ha sin ønskede menystrategi på plass. Etter å ha rullet ut et systemforenklet menighetsforenklingsinitiativ i april, oppnådde selskapet et positivt, sammenlignbart salg i sitt største segment, Dunkin 'Donuts USA, i andre kvartal 2018. Kompensasjonsøkningen på 1, 4% mot året før kan virke mager, men det representerer en forbedring over de negative og flate resultatene fra de siste flere kvartalene. Enda viktigere, ledelsen har bemerket at strømlinjeformede sandwichstasjoner på grunn av menyforenkling banet vei operativt for selskapets landsomfattende Go2-frokostverdi-initiativ i fjor, nøkkelfaktoren som driver organisasjonen til positive comps-territorium.

Dunkin 'Brands planlegger å opprettholde sin nye verdiplattform i sin amerikanske doughnutsvirksomhet på ubestemt tid, da segmentet opplever attraktive "attach" -priser for høyere margins drikkevarer sammen med verdiordrer. I selskapets andre kvartals inntjeningsanrop opplyste konsernsjef David Hoffman at "[o] ver 75% av disse smørbrødstransaksjonene inneholdt en drikk som demonstrerte kraften av overbevisende verdi i kombinasjon med vår drikkevareformede posisjonering." Denne erklæringen gir også noen bevis på selskapets fremgang i å posisjonere seg som en "drikkevareledd, på-vei" restaurantkjede.

Høyere gjennomstrømning og produktivitet på grunn av menyforenkling, og en velverdatt verdiplattform med verdifullt drikkvedlegg, indikerer at Dunkin 'har hatt en inntektssøt sted. Likevel fortsetter selskapet å møte den industrielle headwind av nedgang i gjestetallet. Dunkin 'Donuts' Amerikanske komposisjoner i andre kvartal økte bare da en høyere gjennomsnittlig billett kompenserte redusert trafikk. Ledelsen mener at selskapet kan bygge på sin første Go2-suksess for å trekke i større kundeflyt over de neste kvartaler.

Mammoth konkurrent McDonald's Corporation

(NYSE: MCD)

kan stå i veien for dette målet. Verdens største burgerkjede har også rammet trafikkfallet i det siste. Organisasjonens amerikanske gjesterom ble negativ for første gang i et år i andre kvartal 2018. Selskapets egen ledergruppe er sterkt forpliktet til å vinne tilbake tilknyttede verdisøkere. I utsnittet nedenfor fra selskapets andre kvartals inntjeningsanrop oppsummerer McDonalds økonomidirektør, Kevin Ozan, ledelsens tanker om verdioppdrag:

Som vi har sagt tidligere, må vi være konkurransedyktige på verdi. Vi streber ikke for å vinne på verdi, men vi vil heller ikke miste. Med et tregt IEO [uformelt spisesteder] marked og introduksjonen av vår $ 1 $ 2 $ 3 dollar-meny i begynnelsen av året, har vi sett våre konkurrenter øke oppmerksomheten deres på tilbud. Derfor vet vi at vi må være mer aggressive for å konkurrere effektivt. Mens vår $ 1 $ 2 $ 3 Dollar-meny kjører inkrementelt salg og gjestetall med våre kunder med grunnleggende verdiverdier, må vi gjøre mer for å tiltrekke seg andre kundegrupper.

Ozan fortsatte å løfte om at selskapet ville opprettholde sin "hverdagsverdiske plattform" mens sprinkling i periodiske dypere rabatttilbud.

McDonalds periodiske avtaler blir ekstremt aggressive

Problemet med Dunkin Brands er at Go2-plattformen, som tilbyr kunder to smørbrød for enten $ 2, $ 3 eller $ 5, er sårbar overfor de mer selvsikkerte avtalene som McDonalds kan introdusere i markedet for å gjenvinne sin tapte trafikk.

På selektiv basis ser McDonald ut til å være sterkt fast bestemt på å ødelegge tilbakefallende kunder. Brukere av McDonald's app kan nå kjøpe minst ett smørbrød per dag for $ 1 til slutten av september, og listen inneholder overraskende kjernesmørbrød som Quarter Pounder, Filet-O-Fish og Big Mac. Premium smørbrød og Double Quarter Pounders er ekskludert fra avtalen, som har vært aktiv siden juli; Ikke desto mindre viser droppingen av kjerneelementer til dollarstatus Ozans erklæring om at selskapet ikke vil miste på verdi.

En skarpere elbowed McDonald's, som er bøyd på å presse tilbake mot en raft of value-avtaler fra en rekke mindre konkurrenter, vil potensielt ha en overdrevet effekt på hurtig serviceindustrien. Dette har vært tilfelle hver gang McDonalds har introdusert en versjon av dagens frokost eller lansert en ny verdiplattform iterasjon de siste årene. Og det muddies tidligere klart vann for Dunkin Brands, som tilsynelatende hadde funnet en vellykket formel for comps vekst.

I siste instans bestemmer franchisetakere til hvilke dybdeverdige plattformer som utvides. Begge selskapene har hjulpet franchisetakere med å modernisere restauranter for å indusere maksimal trafikkstrøm. Og begge selskapene har hatt glede av stigende franchiseavgifter. Spesielt har McDonald sitt driftsmargin økt til Dunkin Brands '39% nivå de siste tre årene, da det er solgt av de fleste av selskapets opererte restauranter. Det åpne spørsmålet er i hvilken utstrekning franchisetakere i begge selskaper vil fortsette å miste trafikkvekst basert på suksessive runder av verdi tilbud.

Samlet sett kan neste kvartals resultater for både Dunkin Brands og McDonalds avsløre fortsatt comps-vekst, men på bekostning av restaurantnivå og driftskostnader i begge organisasjoner. I hvilken utstrekning Dunkin 'er tvunget til å svare på McDonalds nyeste verdi push - og fremtidige forays - vil avsløre hvor langt selvfølgelig fra den nåværende levedyktige menustrategien den blir presset.