Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Vil Chipotles Q3-inntekter peke på en kontinuerlig gjenoppretting?

Anonim

Det har vært en tøff noen måneder for Chipotle Mexican Grill

(NYSE: CMG)

. Andeler i den raske ukjente kjeden er nede over 20% siden tredje kvartal startet 1. juli, og aksjens håpfulle tilbakebetaling har tilsynelatende kommet av skinnene.

En annen mattrygghetshendelse i juli ble etterfulgt av den blandede mottakelsen av sitt etterlengtede queso-tilbud. Med Chipotle satt til å rapportere inntjening etter at markedet stengte 24. oktober, la oss se hva investorer bør forvente fra kvartalsresultatene og utover.

Det grunnleggende

Ifølge Thomson Reuters, analytikere har Chipotle inntekter kommer inn på $ 1, 63 per aksje, opp fra $ 0, 27 for et år siden. De ser en omsetningsvekst på 9, 7% til 1, 14 milliarder dollar. Selv om inntjeningsveksten kan virke lovende, bør investorer huske på at Chipotle for et år siden fortsatt spekulerte fra etterdykket av E. coli-krisen, og selskapet brukte aggressivt på lojalitetsprogrammer og nye sikkerhetsprosedyrer.

Inntektene bør naturligvis sprette tilbake, men forventningene er fortsatt dempet. Momentum kan allerede bli spredt ettersom veksten senker fra kvartalet før, og sommermånedene har historisk vært selskapets sterkeste sesong.

Når det er sagt, har Chipotle også toppet inntjeningsestimater i sine to kvartaler i år, noe som gir investorer grunn til å tro at selskapet igjen kunne få lav analytikerforventning igjen.

Et travelt kvartal

I tillegg til norovirus-hendelsen og queso-utrullingen, utnevnte Chipotle Laurie Schalow som sin øverste kommunikasjonsansvarlig, en nyopprettet stilling. Schalow kommer fra Yum! Varemerker, hvor hun hadde flere forskjellige stillinger i kommunikasjonsavdelingen, inkludert visepresident for offentlige saker. Flyttet virker lenge for sent, da Chipotles E. coli-krise ble forverret av fattige PR. Ledelsen på det tidspunktet var sakte å be om unnskyldning, og selskapets svar på den nyeste norovirus-skremmen var skinkehendt. Som kommunikasjonschef vil Schalow forhåpentligvis sørge for at selskapet tar opp fremtidige hendelser med en mer dyktig hånd.

Selskapet gjorde en annen stor utleie i kvartalet, og tappet Richard Blais til hodet Tasty Made, det nye fast-casual burger konseptet. Blais er en James Beard-nominert kokebokforfatter og vinner av Top Chef All Stars, som har kokt på noen av landets topprestauranter, inkludert The French Laundry and Chez Panisse.

Et år etter å ha åpnet sin første plassering i Lancaster, Ohio, har Tasty Made fortsatt ikke lagt til en andre, og restauranten priser en middling tre stjerner på Yelp . Mens Tasty Made's start kanskje ikke er lovende, er investorene fortsatt håp om at Chipotle kan komme opp med minst ett vekstkonsept i tillegg til navnebrenneren. I fjor trakk Chipotle pluggen på ShopHouse, og fire år etter at han ble partner med grunnleggerne av Pizzeria Locale i Denver, har selskapet åpnet bare syv steder.

Ingen fastfood konsept i USA er mer populært enn burgere og frites, så det er en mulighet for at Tasty Made tar av under ledelse av Blais. Forvent å høre mer om begge disse ansettelsene på morgendagens anrop.

Hva skal du se etter?

Det viktigste datapunktet i resultatrapporten vil være sammenlignbart salg. Inntektsveksten på etablerte restauranter og gjennomsnittlig restaurantsalg er den beste måten å spore selskapets utvinning på, og Chipotle lapper et kvartal da det postet en 21, 9% nedgang i comps. Comps er sannsynligvis sprette tilbake - det er bare et spørsmål om hvor mye.

Investorer bør også holde øye med den toårige sammenlignbare salget, som tar hensyn til fjorårets lysbilde. Chipotle rapporterer ikke denne figuren, men du kan finne ut det ved å kombinere tallene fra hvert år. Selskapets toårige comp har sporet rundt negativt 17%. For å kunne slå dette market, måtte selskapet rapportere om samme salgssalgsvekst på minst 6% i morgen.

Hvis aksjene kommer til å unnslippe fra sin nåværende ulempe, må Chipotle overraske betydelig til oppsiden på minst en av disse nøkkeltallene: sammenlignbart salg, inntjening per aksje eller totalinntekt. Ledelsen trakk en stor spak når den rullet ut queso, og hvis det ikke genererer forventet salgsstopp og momentum som går inn i fjerde kvartal, blir en utvidet gjenoppretting enda mer utfordrende.

Selv etter alle sine problemer i løpet av de siste to årene, handler Chipotle lager fortsatt til en premie. Det er nå opp til ledelsen å bevise at deres selskap er verdt det.