Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Vil 2018 være Twitters beste år ennå?

Anonim

Wall Street blir optimistisk om Twitter

(NYSE: TWTR)

går inn i det nye året. Nylige analytikeroppgraderinger presset aksjene til en ny 52-ukers høy, og prisoppgangen på 50% i 2017 er ikke langt fra Facebook

(NASDAQ: FB)

årlig retur.

Twitter skriver ut langt svakere driftstrender enn Facebook, inkludert rundt viktige beregninger som publikumsvekst, brukerengasjement og inntektsgenerering. Men mens det sannsynligvis vil fortsette å slite seg i disse sammenligningene med den sosiale media-giganten, burde microblogging-plattformen gjøre viktige fremskritt på disse punktene i 2018. Her er noen av de beste grunnene til å være bullish på Twitters virksomhet akkurat nå.

Engasjement og brukervekst

Den største banken på Twitter har alltid vært at plattformen ikke er stor eller klebrig nok til å generere imponerende fortjeneste. Tross alt, mens individuelle tweets ofte bidrar til - og noen ganger kjører - den offentlige samtalen rundt områder som politikk, sport og nyheter, er det begrenset appell i appen for de fleste potensielle brukere. Det faktum bidrar til å forklare hvorfor Twitter teller bare 330 millioner aktive månedlige brukere, sammenlignet med Facebooks 2 milliard.

Plattformen har en merkelig vanskelig tid å holde ahold av sine fans også. Enten det er på grunn av bruksproblemer eller chikaneutfordringer, går en stor del av Twitter-basen ut av tjenesten i et gitt år.

Derfor er investorer forståelig nok begeistret for den siste oppturen i engasjement og målgruppemålinger. Veksten i Twitters høyaktive daglige brukere sprang opp til 14% tempo i tredje kvartal fra 12% i kvartalet før. Det positive momentumet kunne akselerere etter hvert som det ruller ut grenseendringen på 280 tegn. Tidlige resultater av endringen viste en umiddelbar spike i engasjementene som selskapet trenger å forbedre hvis det skal bygge et nettverk som en gang rivaler Facebook i publikums rekkevidde.

Det handler om dataene

Twitters annonseringstrender bør forbedres etter hvert som sitt engasjement og publikum viser vekst. For nå skjønner selskapet imidlertid kraftig på denne poengsummen. Annonseinntektene gikk ned i hvert av de tre siste kvartene, mens Facebooks sammenlignbare tall økte 49% i 2017, fra en allerede stor base.

Som Facebook er Twitter overbevist om at video representerer en stor mulighet til å forbedre inntektsutviklingen. Konsernsjefene har mange tusen innholdspartnerskap i fjor, og deres håp er at mediet vil øke avkastningen på investeringen som annonsørene ser på plattformen, noe som fører til økt etterspørsel og høyere priser.

Det er uklart om dette initiativet vil fungere, men den gode nyheten er at Twitter ikke trenger å stole så mye på sin annonseringsvirksomhet - forutsatt at data-lisenssegmentet fortsatt sender slike sterke resultater. Etter å ha startet som en ubetydelig inntektsstrøm, har den divisjonen nylig over 300 millioner dollar i årlig omsetning. Datasegmentet var opp 22% i fjor og står nå for 15% av Twitters salgsbase. Det er en sikker innsats at denne divisjonen utvides til en enda større del av virksomheten i 2018.

Større fortjeneste å komme?

Twitter oppnådde noen oppmuntrende økonomiske milepæler i sin siste kvartalsrapport i 2017, inkludert å bestille sitt første kvartals positive driftsinntekter. Og takket være lavere kostnader var justert fortjenestemargin 207 millioner dollar, eller 35% av salget, noe som var langt bedre enn ledelsens prognose på mellom 130 millioner dollar og 140 millioner dollar.

Disse gevinsten setter selskapet i stand til å ha sitt beste fortjenesteår i 2018. For aksjene for å rettferdiggjøre sin siste rally, vil Twitter trolig trenge å knytte de gode økonomiske nyheter med gode gevinster i sitt kjerne publikum og engasjementstatistikker.