Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Valeant Pharmaceuticals 'lager tumblet 12,3% i dag

Anonim

Hva skjedde

Etter å ha avslørt i dag at FDA har gitt en no-go til Duobrii lotion for aktuell plaque psoriasis, aksjer av Valeant Pharmaceuticals

(NYSE: BHC)

tapte 12, 3% av verdien på mandag.

Og så

Valeant Pharmaceuticals var en gang en av helsevesenets verste utestående aksjer, men en turnaround-plan som inkluderte ny ledelse, eiendomssalg og nedbetaling av gjeld har ført til markedsslagsavkastning i 2017 og 2018.

Dessverre har i hvert fall noen av optimismene som følge av Valeants vendinger skyldes potensialet til å doble salg av sitt Ortho Dermatologics-segment ved å lansere nye stoffer, inkludert Duobrii.

FDAs utstedelse av et komplett svarbrev til Duobrii, snarere enn et godkjenningsbrev, forsinker ubegrenset tidslinje for Duobrii som bidrar til Valeants plan om å dike salgsvæksten i det segmentet. Ledelsen sier at avvisningen ikke skyldes effekt eller sikkerhet, men at det skyldes "spørsmål angående farmakokinetiske data."

Valeant vil sannsynligvis ikke ha mye mer å si i saken før det setter seg ned med FDA for å diskutere sine spørsmål i mer dybde. Etterpå bør det være i stand til å gi investorer en klarere forståelse av tilbakeslaget, og forhåpentligvis tidspunkt for tilbakelevering av Duobriis søknad om godkjenning.

Hva nå

Valeant har vært i stand til å senke sin gjeld med over 20% siden første kvartal 2016, men det har fortsatt 25, 3 milliarder dollar i gjeld, og finansiering av at gjelden ikke er billig. I 1. kvartal 2018 var rentekostnaden 416 millioner dollar, og det er betydelig gitt at bruttovinsten bare var 1, 42 milliarder dollar i kvartalet.

Duobriis tilbakeslag er skuffende fordi det kan redusere planene for ytterligere å redusere gjeld. Det er imidlertid bare ett av syv legemidler som Valeant har sagt, har potensial til å legge 1 milliard dollar til salg innen 2022 og selskapets resultat i første kvartal var god nok til å øke sin 2018 salgsutsikt. Ledelsen forventer nå et salg på mellom $ 8, 15 milliarder og $ 8.35 milliarder, opp fra $ 8, 1 milliarder til $ 8, 3 milliarder tidligere. Viktig er at det styrer for 3, 15 milliarder dollar til 3, 3 milliarder dollar i ikke-GAAP EBITDA, og det bør holde det over 1, 5 ganger EBITDA til rentekostnadskonvensjonen som vil utløse en standard på gjelden sin.

Den forbedrende veiledningen og evnen til å navigere sin gjeld så langt er oppmuntrende, men det er sikkert arbeid å gjøre. Dessverre kan dette arbeidet ta lengre tid å fullføre nå på grunn av tilbakeslaget til Duobrii. Hvor mye lengre vil avhenge av hvordan ledelsens samtale går med FDA, så investorene vil holde øye med eventuelle oppdateringer.