Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor tjuefemte århundre Fox Stock dukket i dag

Anonim

Hva skjedde

Etter at en føderal dommer har regjert til fordel for AT & Ts foreslåtte oppkjøp av Time Warner, aksjer i tjuefemte århundre Fox

(NASDAQ: Foxá)

(NASDAQ: FOX)

var opp 7, 5% i dag. Spesielt synes investorer å være å satse på at dommerens avgjørelse ikke bare forbedrer sjansene for suksess for Disneys

(NYSE: DIS)

Foreslått 52 milliarder dollar kjøp av mest eiendeler Fox, men også baner veien for Comcast

(NASDAQ: CMCSA)

å gå inn med sitt eget konkurransebud.

Og så

Husk at USAs justisdepartement saksøkte AT & T i løpet av november i et forsøk på å blokkere avtalen, og hevdet at det ville skade konkurrentene samtidig som det reduserte valg og økende priser for forbrukerne. Senere i går bestemte imidlertid amerikanske distriktsdommer Richard Leon seg for å utstede sin beslutning uten vilkår for fusjonens godkjenning.

I mellomtiden har spekulasjon svirret at mange selskaper har holdt seg på fusjoner og oppkjøp til de kunne lære resultatene av rettssaken - selv om det ikke stoppet Comcast fra nylig å avsløre sin egen innsats for å sette sammen et tilbud på $ 60 milliarder kontanttilbud for Fox, rivende Disneys $ 52 milliarder kontant- og aksjeavtale.

Hva nå

Likevel garanterer det ikke at Fox vil bryte sin pakt med Disney. Faktisk, ifølge Disneys arkiver med Securities and Exchange Commission om avtalen, valgte Fox allerede ikke å forfølge et tidligere tilbud fra Comcast. Dette skyldtes en kombinasjon av:

  • potensielle regulatoriske hindringer (gitt Comcasts tidligere mislykkede forsøk på å erverve Time Warner);
  • Comcasts nektelse til å betale Fox en revers break-up avgift (på tiden) hvis tilbudet falt gjennom;
  • Fox er "bedre strategisk passform" med Disney; og
  • "Relativ attraktivitet for den resulterende egenkapitalvalutaen i en kombinert Disney-21CF."

Selvfølgelig gjenstår det å se om Fox vil forandre kurset med et søtet kontanttilbud fra Comcast. Men med Disney-aksjer opp 2% i dag, ser det ut til at markedet liker sjansene for at House of Mouse skal seire.