Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor dette Midstream-partnerskapet mistet nesten halvparten av verdien i 2018

Anonim

Hva skjedde

Enhetene til Buckeye Partners LP

(NYSE: BPL)

falt 49% i 2018, ifølge data gitt av S & P Global Market Intelligence. Det var intet mindre enn et katastrofalt år for unitholders av dette midstream energipartnerskapet med fokus på lagringsmidler. På dette tidspunktet har den virkelige skaden blitt gjort. Imidlertid vil investorene sannsynligvis unngå partnerskapet på grunn av beslutningsstyringen som i utgangspunktet ødela tilliten som ble bygget over år med årlige distribusjonsøkninger.

Sjekk ut det siste Buckeye Partners inntektsnummerutskrift.

Og så

I begynnelsen av året rapporterte Buckeye hele 2017 inntekter. Det var et tøft år, med en nettoinntekt per enhet på nesten 18% på grunn av nye enheter som ble utstedt for å finansiere anskaffelsen av en 50% eierandel i det globale energilagringsselskapet VTTI. Distribusjonsdekning for året falt fra 1, 09 ganger i 2016 til bare 1 ganger. Fordelingen ble økt i 2017, men partnerskapet sluttet å gjøre kvartalsvise økninger etter en lang rekke slike turer. Buckeye hadde også problemer med å finne kunder for noen av lagerkapasiteten i Karibia. Det var ikke en fin måte å starte året på, men oppkjøpet ble ventet å bidra til å stimulere veksten. Og Buckeye hadde også en rekke byggeprosjekter i rørledningen.

Dessverre gikk nyheten nedoverbakke derfra. I et vanskelig kapitalmarked for midstream-selskaper utstedte Buckeye klasse C-enheter i slutten av februar, hvor fordelingen kunne betales i form av ekstra enheter i stedet for med kontanter. Hver ny andel vil gjøre det litt vanskeligere å dekke distribusjonen. Til tross for det tøffe kapitalmarkedet, annonserte Buckeye planer om å gå videre på tre prosjekter i april. Da ble det kunngjort inntjening, med en nettoinntekt per enhet som gikk ned med nesten 16% i første kvartal og distribusjonsdekning falt til 0, 91 ganger, mens de nye klasse C-enhetene ble betalt i form.

Nyheten ble verre i august med utgivelsen av resultater fra andre kvartal. Nettoinntekt per enhet var ned 26%, og distribusjonsdekning var bare 0, 87 ganger. Buckeye betalte igjen de nye C-enhetene med ytterligere aksjer. Og ledelsen annonserte en strategisk gjennomgang, og noterte viktigheten av å opprettholde en investeringsgradsklassifisering. Selv om aksjene allerede var betydelig redusert på det tidspunktet, var det et stort advarselsskilt til inntektsinvestorer at distribusjonen ikke var trygg.

Da Buckeye rapporterte resultatet i tredje kvartal i november, annonserte det resultatet av den strategiske gjennomgangen. Listen inkluderte å selge sin eierandel i VTTI, som kun er kjøpt opp et år eller så tidligere, avhende andre ikke-kortsiktige eiendeler, og kutte fordelingen nesten 54% etter flere tiår med årlige økninger. Buckeyes ledergruppe hadde med andre ord gjort en kapitalinvestering, og det hadde kostet unitholders dyrt.

Den virkelig foruroligende delen av all denne nyheten var at Buckeyes årlige møte, holdt i begynnelsen av juni, inneholdt et lysbilde som fremtredende uttalte: "I lys av vårt nåværende utsikter har vi ingen intensjoner om å kutte Buckeye-distribusjonen, og vi fortsetter å se en fordelingskutt som et alternativ til siste utvei. " Enhver tillit som ledelsen hadde opparbeidet seg gjennom årene med årlige distribusjonsøkninger, har sannsynligvis blitt utryddet på dette tidspunktet. Det er ikke overraskende at enhetsprisen gikk ned i løpet av 2018 da alle disse plagsomme hendelsene utviklet seg.

Hva nå

Buckeye er i en mye bedre finansiell stilling nå som den har truffet den vanskelige beslutningen om å kutte fordelingen og selge sin VTTI-eierandel. Det er fortsatt mer arbeid å gjøre, men det setter seg opp for en lysere fremtid, da byggeprosjektene kommer på linje i de kommende årene. Det gjør imidlertid ikke noe for å hjelpe de inntektsfokuserte unitholders som trodde ledelsens ord og sittende fast på grunn av Buckeyes uttalelser om sin forpliktelse til distribusjonen. Dette er en smertefull påminnelse om at selv selskaper med imponerende utbytteposter kan kutte når det blir tøft - uansett støttende kommentarer som ledelsen kan ha gjort tidligere.

På dette tidspunktet bør investorene trolig ta en vent-og-se-holdning med Buckeye. Selv om det annonserte salg av noen ikke-kortsiktige eiendeler, jobber det fortsatt med disposisjonen av sin VTTI-innsats, og dens nye hovedprosjekter må fortsatt finansieres og bygges. Når det er sagt, vil alle som vurderer stole på en nøkkelattribusjon i en investering trolig være bedre med et annet midstream-partnerskap.