Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Sibanye-Stillwater Stock er slumping i dag

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av Sibanye-Stillwater

(NYSE: SBGL)

solgt så mye som 11, 8% ved 1:00 pm EDT onsdag. Driving downdraft i gruveselskapets aksje var salg av ytterligere aksjer for å øke sin balanse.

Og så

Sibanye-Stillwater økte om lag 120 millioner dollar i kontanter ved å selge ytterligere aksjer. Tilbudet utvann ikke bare eksisterende investorer med 5%, men selskapet priset de nye aksjene med 2% rabatt til aksjens handelspris de siste 30 dagene og 9% lavere enn tirsdagens sluttkurs. Fordi det måtte selge aksjene med en slik bratt rabatt, falt det litt av den totale det søkte å øke.

Selskapet trengte kontanter for å styrke balansen. Ikke bare har Sibanye-Stillwater en betydelig utestående gjeld, men den har en pågående arbeidskonflikt som negativt påvirker produksjonen.

Analytikere så imidlertid aksjesalget som et skritt av "desperasjon" av selskapet. Enda verre, frykter de at kontanter den reist vil ikke være nok, noe som kan føre til et annet tilbud til en enda lavere pris senere i år.

Hva nå

Sibanye-Stillwater forblir i et stramt sted. Ikke bare er det opplever arbeidsproblemer ved gullvirksomheten, men det kan også møte et streik på platinoperasjonen. Legg til det på sin svake balanse - som det ikke kom nær å ta opp med aksjetilbudet - og aksjer i gruveselskapet kunne forbli under press.