Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Shake Shack, Sears Holdings, og First Solar hoppet i dag

Anonim

Torsdag var en solid dag for aksjemarkedet, med store benchmarks som sendte beskjedne gevinster for å gjenopprette en oppadgående trend. Det meste av oppmerksomheten blant investorer fokuserte på bitcoin, med kryptokurrency nå ytterligere en ny heltid høy i dollar. Med bitcoin futures kontrakter som er klar til å begynne å handle på søndag kveld, har volatiliteten økt dramatisk, og bitcoin-prisene har endret seg med tusenvis av dollar om noen timer. Flyt blant de fleste aksjer var roligere enn det, men gode nyheter bidro til å gjøre noen kjente navnvinnere. Shake Shack

(NYSE: SHAK)

, Sears Holdings

(NASDAQOTH: SHLDQ)

, og First Solar

(NASDAQ: FSLR)

var blant de beste utøvere på dagen. Nedenfor ser vi nærmere på disse aksjene for å fortelle deg hvorfor de gjorde det bra.

Wall Street mener Shake Shack ser velsmakende ut

Aksjer av Shake Shack klatret 8% etter at premium burger-kjeden fikk positive kommentarer fra analytikere på et fremtredende Wall Street-selskap. Morgan Stanley oppgraderte Shake Shack lager fra undervekt til lik vekt, og peker på den sterke ytelsen som de nye butikklokasjonene har sett nylig, og det sunne tempoet på restaurantåpninger som kjeden har oppnådd. Noen har stilt spørsmålstegn ved Shake Shacks bærekraft på grunn av fallende sammenlignbare-restaurantsalg, og en stor kort interesse i burgerfagets lager kunne øke volatiliteten. Men i hvert fall for i dag ser aksjonærene på den sterke siden av Shake Shacks prospekter.

Investorer ber Sears å gjøre et trekk

Sears Holdings aksje fikk 7% i kjølvannet av kommentarer fra en investor i forhandleren og ba om at den skulle vurdere strategiske alternativer, for eksempel å ta selskapet privat. Sears-styret mottok et åpent brev fra en sveitsisk investeringsforvalter som representerte en betydelig aksjonær i selskapet, og brevet uthevet også overdreven solgte volum og enestående kort interesse i forhandlerens aksje. Få ser mye fremtid for Sears som en driftsvirksomhet, og spørsmålet som investorene må spørre er om det går som eiendomssalg og spinoffs har forlatt selskapet med så lite at det ikke kommer noe for aksjonærer etter at forhandlerens kreditorer blir tilbakebetalt.

Første Solar ser solen

Til slutt tok aksjer i First Solar opp 8%. Solvarespesialisten fortsatte å bevege seg høyere og legge til gevinster fra de to siste handelsdager. På tirsdag fortalte First Solar investorer at det forventer et salg på 2, 3 milliarder dollar til 2, 5 milliarder dollar i 2018, med en forventet inntjening på mellom 1, 25 og 1, 75 dollar per aksje. Disse tallene vil trolig være nede fra 2017 tall, men de likevel oppmuntret investorer som har vært opptatt av den effekten at lave priser på fossilt brensel har hatt på markedet for fornybar energi de siste årene. Med mange katalysatorer for potensiell vekst, vil First Solar fortsette å stå ut blant mange bransjemenn som ikke har kommet nær sitt lønnsomhetsnivå de siste årene.