Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor investorer mangler ut på denne høyavkastningsbeholdningen

Anonim

Compass Minerals International, Inc.

(NYSE: CMP)

er ofte oppført som en miner, men salt og gjødsel det produserer er litt annerledes enn det de fleste investorer tenker på når de hører ordet "miner". Det gjør Compass noe av en merkelig and, og resulterer i at den er av de fleste investorers radarskjermbilder. En tøff 2017 er et annet netto negativt. Det er synd, siden aksjene i dag har et avkastning på mer enn 4, 4%, og forretningsutsiktene er bedre. Her er hvilke investorer som går glipp av med dette høyavkastningsobjektet.

Et tøft år

Compass Minerals hadde en 14-årig strekning av utbytteøkninger som går til 2017, kom rundt. Selv om det fortsatt har tid til å holde den streken i live, ikke hold pusten, fordi det ikke ser sannsynlig ut på dette tidspunktet at gruvearbeideren vil oppe utbyttet i 2018. Det er fordi det rammet hardt på flere fronter i fjor.

Selv om hele 2017 salget økte med nesten 20%, ble det korrigert driftsresultatet redusert med nesten 12% på en reduksjon på 4, 4 prosentpoeng i driftsmarginene. Den store topplinjevinsten ble drevet av slutten av 2016-fullføringen av et to-trinns oppkjøp som skapte selskapets latinamerikanske gjødselssegment. Så 2017 var det første hele året med inntekter fra det kjøpet. Den relativt svake marginen og inntjeningsytelsen ble i stor grad drevet av svakhet i selskapets saltvirksomhet (rundt 55% av inntektene).

Inntektene i saltafdelingen falt 5%, og driftsmarginene gikk ned 6, 5 prosentpoeng. Dempet etterspørsel førte til lavere produksjonsnivå, noe som økte kostnadene. Selskapet måtte også håndtere stigende fraktkostnader. Det var ikke et godt år, og etter at langsiktig gjeld økte med 65% i 2016 etter ferdigstillelsen av det søramerikanske forretningsforetaket, valgte Compass ikke å øke utbyttet i begynnelsen av 2018, da det historisk ville ha gjort det .

Det var da, dette er nå

Det er ikke rart at investorer var nede på aksjen da 2018 ble på vei. Faktisk ble det enda verre etter at en streik ble annonsert på en sentral amerikansk gruve i slutten av april. Når det er sagt, ser fremtiden ikke så ille ut som den siste tiden.

Til å begynne med har streiken blitt avgjort, og tatt et stort stykke dårlige nyheter ut av bildet. I tillegg er salt en svært sesongbasert virksomhet. Svakheten på saltsiden av virksomheten i slutten av 2017 ble ferdigstilt i begynnelsen av 2018, med salget i salget på 15% året før i første kvartal og 11% i andre kvartal. Og mens streiken hadde en negativ innvirkning på marginer og salgsprisene var litt svake, fortsetter ledelsen å holde seg til sin helårsutsikt, noe som tyder på en vesentlig økning i marginer i andre halvår som kundene lager opp før neste vinter .

Det utsikter er opprettholdt av en økning på ca. 15% i saltprisene som fører til vintersesongen 2018/2019. For å være rettferdig vil virkningen av streiken begrense selskapets evne til å dra full nytte av prisøkningen, men høyere prissetting er en klar positiv i forhold til året før.

Alt dette kombinert med solide, men nesten spektakulære, resultater i selskapets gjødselvirksomhet antyder en lysere fremtid fremover. Det amerikanske gjødselssegmentets ekspansjonsinnsats førte til økte ikke-avskrivningsavgifter som reduserte rapporterte resultater til tross for bedre utsikter for virksomheten på lang sikt. EBITDA økte faktisk med 6% året over året i andre kvartal. Valutakurset i Latinamerikasektoren førte til en nedgang i inntektene i segmentet, men igjen var EBITDA økt med rundt 4, 5% i andre kvartal.

Det eneste kjedelige problemet er løftingen som Compass fortsatte å ekspandere i Latin-Amerika. Imidlertid reduserte selskapet langsiktig gjeld med om lag 5, 5% i første halvår, så det arbeider tydeligvis for å styrke balansen. Med langsiktig gjeld på høyt 70% av kapitalstrukturen, trenger innflytelse fortsatt nøye overvåkning, men det ser ut til å være et verdifullt avslag for investorer som er villige til å miste litt usikkerhet hos et selskap med bemerkelsesverdig avkastning og en forbedring av virksomheten Outlook.

Verdt et dypt dykk

Kompass er ikke et passende lager for risikovillige investorer. Men basert på forbedrede forhold i selskapet og på de markeder det serverer, kan det være en fin form for aggressive investorer. Du trenger å se selskapets gjeldsnivå, men ledelsen er tydelig klar over problemet, og det forbedrede bildet i selskapets saltvirksomhet tyder på at de neste 6 til 12 månedene vil oppleve en bemerkelsesverdig forbedring på bunnlinjen. Og du kan samle et godt utbytte mens du venter på denne historien å spille ut.