Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Intelsat Stock bare kastet en annen 18%

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av satellittkommunikasjonsspesialist Intelsat

(NYSE: I)

hadde en annen ned dag på torsdag, deres tredje på rad, avsluttet 18, 3%.

Og så

Det gir mer enn 38% i kombinert tap siden det ble annonsert at japansk tech konglomerat SoftBank ville slå sammen sitt OneWeb satellittselskap med Intelsat i en 40% -60% avtale, med SoftBank som eier 40%.

Crazy som det kan høres, vil SoftBank betale $ 5 per aksje for sin innsats når OneWeb og Intelsat har kombinert, men akkurat nå, belaster investorer bare $ 3, 65 for å selge de samme aksjene. Hvorfor kan det være?

Den eneste store nyheten om Intelsat i dag er at Moody's ikke liker fusjonen mye. På onsdag utgav Moody's en analyse som kalte avtalen "credit negative" for innehavere av Intelsat gjeld. Og det er mange av dem: Intelsat har $ 15, 4 milliarder i gjeld på sine bøker.

Som Moody's forklarer, vil "Intelsats usikrede gjeldsholdere motta kombinasjoner av kontanter, egenkapital og nye gjeldsinstrumenter som er betydelig mindre enn pålydende." Av denne grunn tolker Moody's avtalen som en "begrenset standard".

Hva nå

Dette kan være dårlig. Hvis Intelsat er merket som en defaulter, kan det kombinerte Intelsat-OneWeb ha problemer med å få tilgang til gjeldsmarkeder for å rulle over gjelden når det trengs, og å påta ny gjeld. Dette er et betydelig negativt for en kapitalintensiv virksomhet som satellittbygging. Det kan forklare hvorfor investorer virker så negative på Intelsat lager i dag.

På den annen side, hvis det nye og forbedrede Intelsat-OneWeb kommer ut av denne avtalen med mindre gjeld på sine bøker, som det ser ut til å være tilfelle, kan det faktisk være en gradvis positiv for aksjonærene.

Lang historie kort? Jeg ser absolutt hvorfor gjeldsholdere ville være alle rystet opp over denne nedgraderingen. Men aksjeinvestorer kan faktisk komme fremover.