Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Intel, Tesla og Delta Air Lines slumped i dag

Anonim

Aksjemarkedet falt kraftig på mandag, med intradagstap på så mye som 750 poeng for Dow Jones Industrial Average og tilsvarende store prosentvise dråper for de andre store benchmarkene. En rekke negative faktorer rammet noen viktige områder av markedet som til nå hadde vært ledere, og investorene som følge heraf begynte å vurdere mer seriøst muligheten for at det 9 år gamle oksemarkedet kunne få lang tid i tannen. Politisk press på sosiale medier og e-handel aksjer spilte en rolle i rutingen, men noen andre selskaper fant seg selv også på den tapende enden. Intel

(NASDAQ: INTC)

, Tesla

(NASDAQ: TSLA)

, og Delta Air Lines

(NYSE: DAL)

var blant de verste artister på dagen. Det er derfor de gjorde det så dårlig.

Intel utenfor?

Aksjer i Intel falt 6% etter at chipgiganten fikk dårlige nyheter om en av sine nøkkelleverandører. Intel har levert prosessorer for ulike Mac-produkter fra Apple

(NASDAQ: AAPL)

, men noen tror nå at Apple vil skifte produksjon av Mac-chips internt i løpet av de neste par årene. Forandringen kan skje så snart som 2020, og selv om initiativet er i sine tidlige stadier, kan Apples trekk være en harbinger av lignende strategiske beslutninger fra andre produsenter av datamaskiner og mobile enheter. Intel må finne måter å pivotere og gjøre seg uunnværlig for å kjempe tilbake.

Tesla treffer bremsene

Tesla-aksjen falt 5% i etterkant av flere nyhetsartikler. Mange tilhenger av aksjene reagerte negativt på en tweet fra konsernsjef Elon Musk som tilsynelatende gjorde lys av den elektriske bilmakerens gjeldssituasjon. Enda mer materielle var Teslas samhandling med National Transportation Safety Board etter en nylig modell X-krasj, samt bekymringer for om massemarked Model 3-produksjonen vil hente seg så fort som nødvendig. Aksjens nedgang gjenspeiler det faktum at Tesla er priset for nær perfeksjon, og selv små hikke kan oversette til større problemer hvis de ikke løses raskt.

Delta flyr lavere

Endelig sank aksjer av Delta Air Lines 5%. Institutt for transport har veiet tilgang til den cubanske hovedstaden i Havana, med betydelig konkurranse som ser ut til å bli bare sterkere fremover. I en foreløpig DoT-beslutning ble Delta gitt rett til å operere en annen daglig flytur fra Miami til Havana. Imidlertid ble konkurrentene også gitt større inntrengning til Cuba, inkludert American Airlines og sine fem daglige rundreiser mellom de to byene. Med et krympende antall store aktører i bransjen, kan diskusjoner av spesifikke byparruter som disse bli stadig viktigere for Delta og sine jevnaldrende fremover.