Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Hain Celestial Group Inc. mistet 10% siste måned

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av The Hain Celestial Group Inc.

(NASDAQ: HAIN)

tok en hit i fjor da Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

sa at det var i ferd med å lukke på Whole Foods Market, og ville kutte prisene på en rekke stifter. Hain er en nøkkelleverandør av Whole Foods, og investorer synes å tro at den organiske spesialisten kan være en taper i avtalen.

Aksjer falt 10% for måneden, ifølge data fra S & P Global Market Intelligence. Som diagrammet nedenfor viser, kom aksjeduven den 24. august som Amazon-nyhetene ut.

Og så

Amazonas kunngjøring om at det ville kutte prisene på Whole Foods når det tok over den økologiske dagligvaren den 28. august sendte aksjer av supermarkedskedler ned og økte matlagene som Hain og United Natural Foods

(NYSE: UNFI)

, som også er en stor Whole Foods-leverandør. Selv vanlige matforetak som ikke leverer Whole Foods skled da Amazon-effekten forventes å fremskynde en priskrig som allerede skjer i bransjen.

De største taperne fra Amazon-Whole Foods-avtalen, kan imidlertid ikke være andre supermarkeder, men matvarer, som Hain, at Amazon vil gjenkjenne til fordel for Whole Foods 'private label 365-merker, og dermed eliminere mellommannen.

Hva nå

Amazon er ikke den eneste som markedsfører private merkevarer som rivaler, inkludert Kroger, øker også innsatsen for å øke salg av private label. Og noen kjeder, som Trader Joe, bærer få merkevarer, og velger å isteden sette etiketten på merkenavnsprodukter, eller bare produsere sine egne.

Denne kombinasjonen av faktorer kan stave problemer for Hain. Selv om selskapet er på den mest solide foten, har det på en stund etter å ha lagt regnskapskandalen bak den, er det bare sannsynlig at headwinds mot spesialitetsmatleverandøren vil plukke opp.