Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Franco-Nevada økte 34% i 2017

Anonim

Naturressurser streaming og kongres spesialist Franco-Nevada

(NYSE: FNV)

kom inn i 2017 på et høyt notat, og hadde postet ekstremt god avkastning i 2016. Til tross for noe nervøsitet om hva som kunne skje med gullprisen, forsøkte Franco-Nevada å gjennomføre et massivt skifte i strategisk visjon, og understreket rollen som olje og naturgassutviklingsprosjekter i porteføljen av eiendeler. Som det viste seg, var Franco-Nevada-timingen god, og det hjalp kraften til å få 34% gevinst for aksjen i løpet av 2017.

Med sterke utsikter fremover, har Franco-Nevada store forhåpninger for 2018 og videre. Nå er det en god tid å se nærmere på hvordan streaming-giganten lyktes i 2017, med sikte på å få innblikk i hvilke strategier som vil gi de beste resultatene fremover.

Holdbarheten til Franco-Nevada forretningsmodell

En misforståelse som mange mennesker har om den edle metaller-strømmende virksomheten, er at den er avhengig av stigende gull- og sølvpriser. Gunstige markedsmiljøer bidrar til å øke fortjenesten, men i mange tilfeller er det hva Franco-Nevada gjør i perioder med utfordrende markeder som definerer fremtidens suksess.

Det fenomenet viste seg gjennom hele året. Selv om prisene på edle metaller svingte oppover og nedover, reflekterte Franco-Nevada produksjonsnivåer en kontinuerlig innsats for å bringe inn lukrative nye avtaler og finne måter å utnytte dem mer fullstendig. Egenskaper som Antamina-gruven i Peru har vært medvirkende til å bidra til å akselerere veksten nylig, og selskapet har søkt måter å investere videre i noen av sine beste spill for å maksimere fordelene sine potensial.

Franco-Nevada opprettholdt også sin imponerende historie om utbyttevekst. For tiende år i rad økte streaming-spesialisten sin utbetaling, noe som gir aksjonærene en 4, 5% økning til $ 0, 23 per aksje kvartalsvis. I lys av i hvilken utstrekning aksjekursen har steget i det siste, er Franco-Nevadas utbytte på bare 1, 2% ikke så høyt. Men i en bransje som rutinemessig har gruveselskapene ingen utbytte i det hele tatt, fortsatte Franco-Nevada å skille seg ut blant investorer som ser etter inntekt fra sine naturressursbeholdninger.

Stats på Franco-Nevada

Inntekt, siste 12 måneder

$ 663, 1 millioner

1 års inntektsvekst

15, 7%

Netto inntekt, siste 12 måneder

146, 7 millioner dollar

1-års netto inntektsvekst

54%

Det viktigste Franco-Nevada gjorde i 2017

Til tross for sitt rykte for gull-, sølv- og platinagruppemetallprosjekter, var Franco-Nahas mest bemerkelsesverdige prestasjon i 2017 den fortsatte jakten på lovende royaltyavtaler i olje- og naturgassindustrien. I tredje kvartal økte Franco-Nevada eksponering gjennom en royalty-rente på et oljesandprosjekt i Alberta, samt en portefølje av royaltyinteresser som dekker den lovende West Texas-formasjonen kjent som Delaware-bassenget. Det ble lagt til eksisterende eiendeler som inkluderte eksponering for Midland Basin i Texas, STACK spill i Oklahoma, og ulike eiendommer i Vest-Canada.

Franco-Nevada konsernsjef David Harquails strategi for å bli mer dypt inn i energi var et risikabelt forslag på den tiden, gitt den ekstreme volatiliteten som sektoren har sett i de senere årene. Likevel identifiserte streaming-eksperten med rette at det ville være et større antall potensielle partnerskapsmuligheter for å gi finansiering til å kvele olje- og gassutforsknings- og produksjonsbedrifter gitt det tøffe industrimiljøet. Tilbudene som selskapet har gjort, viser hvor omfattende mulighetene har vært i energisektoren, og den positive effekten på Franco-Nevadas økonomiske resultater begynte bare å synliggjøre seg i 2017.

Hvordan skal Franco-Nevada reise i 2018?

Franco-Nevada har hatt en lang periode med vedvarende vekst, navigere i skiftende forhold i edle metaller og andre naturressursmarkeder for å finne måter å tjene på. Etter hvert som energimarkedene begynner å komme seg opp igjen, vil Franco-Nevada være i en enda bedre posisjon for å se at det strategiske skiftet lønner seg i årene som kommer.