Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Ford Motor Company Stock Sank ned nesten 19% i desember

Anonim

Hva skjedde

Andeler av Ford Motor Company

(NYSE: F)

hadde en tøff tid i 2018, men desember var spesielt turbulent - med aksjekursen fallende 18, 7%, ifølge dataene visker på S & P Global Market Intelligence.

Ja, markedet tok en stor suksess i forrige måned, og det var sikkert en faktor. Men Ford's dårlige desembernedgang var betydelig mer drastisk enn referansen S & P 500s 9, 18% nedgang. Hvorfor var Mr. Market plukket på Ford?

Og så

Den store bekymringen er at Kina, en gang en lovende veksthistorie for Ford, har forvandlet seg til noe annet de siste par årene - og problemene ser ut til å akselerere. Vi lærte i desember at Fords salg i Kina tumblet en sjokkerende 55% i november. Det var ikke bare en måneds fluke: Vi vil ikke ha helårstall for noen få dager, men Fords salg i Kina var 34% ned i 2018 til november.

Den pågående handelskrigen mellom USA og Kina og en nedgang i Kinas nybilmarked er truende bekymringer for alle bilprodusentene som driver forretninger i landet, men Fords nedgang har avslørt dypere problemer med den blå ovalens regionale innsats.

Nøkkelen blant dem er en nyproduktsyklus som har falt bak den av raskere rivaler.

Ford hyret en ny leder for Kina - Veteransjef Anning Chen tok roret på 1. november - og det har en plan for å gjennomføre turnaround. Men det kan ta litt tid å se forbedringer på Ford Kinas bunnlinje - spesielt hvis handelskrig og nedgang i markedet fortsetter å veie på automatisk salg i verdens største nye bilmarked.

Hva nå

Vi venter på Fords fjerde kvartal og hele 2018 inntjeningsrapport, samt veiledning for 2019. Ford har tidligere gitt ut nyttårs veiledning om en uke før inntjening, men det har ikke planlagt en begivenhet ennå å gjøre det denne måneden - vi må kanskje vente til inntektsrapporten sin 23. januar for å lære hva Ford forventer i år. Men hverken vet vi mye om selskapets økonomistatus og forventninger til det nye året om noen uker.

Ta en titt på det siste Ford-inntjeningsanropet.