Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Coty Stock mistet 67% i fjor

Anonim

Hva skjedde

Coty 's

(NYSE: COTY)

Problemene fortsatte i fjor, da kosmetikkmakeren slitt for å absorbere oppkjøpet av Cover Girl og andre merker fra Procter & Gamble, og det så ytterligere forverring i sine ledende ranger, og forstyrret en potensiell vending.

Som følge av dette ga aksjene opp 67%, ifølge data fra S & P Global Market Intelligence, og legger til det i sin grad siden Cover Girl-avtalen ble stengt i 2016. Det var ingen enkeltdriver for aksjens salg. Snarere falt aksjer gradvis ettersom investorer mistet troen på selskapets vendingspotensial.

Og så

Coty-aksjene hoppet på andre kvartalets inntjening i februar, da selskapet slo estimater på topp og bunnlinjer. Men disse gevinsten var kortvarige. Aksjen gikk gradvis over de neste månedene på små nyheter, selv om selskapet refinansierte 8 milliarder dollar i mars, og investorer syntes å absorbere trusler fra en rekke konkurrenter, inkludert Fenty Beauty, Kylie Cosmetics, Sephora, Mac og Ulta Beauty . Andeler sank deretter i resultatrapporten for tredje kvartal i mai, og fallte 13% over en ukes lang periode, da en ellers solid rapport ble ødelagt av svakhet i forbrukssegmentet.

Coty lager sank igjen i august som rival elf Beauty rapporterte skuffende resultater, signalere ytterligere svakhet i forbrukerens skjønnhetssegment. Coty tumblet deretter igjen på egen inntektsrapport senere i måneden, mens organisk salgsvoluksjon gikk ned til bare 0, 3% i kvartalet, og ledelsen tilbød svakere enn forventet veiledning som følge av forstyrrelser i forsyningskjeden, inkludert en trucker-streik i Brasil.

Til slutt falt aksjemarkedet 7. november, og tapte 23% i en enkelt økt, da inntekter falt 7, 7% i resultatregnskapet for første kvartal, et resultat av forstyrrelser på flere varehus rundt om i verden. Noen dager senere annonserte styret at konsernsjef Camillo Pane ville gå ned for "familiens grunner" og bli erstattet av Pierre Laubies, som bringer erfaring med forbrukeremballerte selskaper, inkludert kaffeselskapet Mars og Jacobs Douwe Egberts. Styret byttet også sin leder.

Aksjene slumped for å lukke året, som faller på det brede markedet.

Hva nå

Coty-aksjene er allerede oppe med 10% i år, ettersom selskapet har fått en halevind fra markedets gjenoppretting, og lederskapets overgang fortsatte å gi navn til en ny finansdirektør, sjef for global forsyning, og konsernsjefens øverste driftsansvarlig i et forsøk på å kaste opp selskapets smertepunkter.

Med kjente merkevarer som Cover Girl og Max Factor og lisensordninger med etiketter som Calvin Klein, Hugo Boss og Gucci, synes Coty å ha potensial for vendinger siden aksjen er billig basert på forventet inntjening, kjedeproblemer bør vare minst i et annet kvartal. Likevel, hvis ny administrerende direktør Laubies kan gjennomføre effektivt, kan Coty motta minst noen av sine tap fra i fjor.

Sjekk ut det siste Coty inntjeningsanropet.