Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Coty Stock hoppet 42% i februar

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av Coty

(NYSE: COTY)

ble økende i forrige måned etter at kosmetikkmakeren viste en bedre enn forventet resultatrapport, og en stor investor forsøkte å ta flertallskontroll av selskapet.

Begge nyhetene ga en betydelig løft til den slått ned aksjen, og økte 42% i februar, ifølge S & P Global Market Intelligence Data. Som tabellen nedenfor viser, kom aksjens gevinster på to forskjellige pops i begynnelsen av måneden.

COTY data av YCharts.

Og så

Coty lager klatret 32% den 8. februar da resultatrapporten for andre kvartalet kom ut. Selskapet slo analytikers anslag, og syntes å være i ferd med å vende omgang etter at forsyningskjedeproblemer ødela sitt første kvartal.

Sjekk ut det siste inntjeningsanropet for Coty.

Økologisk salg - som eliminerer virkningen av frasalg, oppkjøp og valutaveksling - steg 0, 7%. Men selskapet sa at midlertidige faktorer økte med om lag 2% vekst til organisk salg, noe som betyr at inntektene falt litt etter justering for dem. Samlet inntekter falt 4, 8% til $ 2, 51 milliarder, hovedsakelig på grunn av en sterk dollar, men det slo estimatene på $ 2, 47 milliarder. På bunnlinjen gikk den korrigerte inntjeningen per aksje fra 0, 32 til 0, 24 dollar, selv om 0, 05 prosent av nedgangen skyldtes en skattefordel. Dette resultatet økte også forventningene til $ 0, 22.

Bare fire dager senere annonserte JAB Holdings, den europeiske private investeringsgiganten best kjent for sitt eierskap av merkevarer som Panera Bread og Krispy Kreme og dets eierandel i Keurig Dr Pepper, et delvis tilbud om å få flertallskontroll av Coty. JAB sa at den søkte 150 millioner aksjer til en tilbudspris på $ 11, 65 per aksje, en 21% premie til sluttkurs dagen før. Hvis akseptert, vil flyttingen øke JABs eierandel fra rundt 40% før tilbudet til 60%.

Hva nå

Aksjer i Coty har svevet rundt $ 11 siden JAB gjorde sitt delvise tilbud. Coty ledelsen sa det dannet en spesiell komité for å evaluere tilbudet, men har ikke tatt en beslutning om det.

I mellomtiden var selskapet positivt i sin veiledning i resultatregnskapet for andre kvartalet, og krevde en "profit trend recovery" i andre halvdel av regnskapsåret, selv om det sa at justert driftsinntekter ville være moderat lavere for året.

Med selskapets avgjørelse om JAB-tilbudet i avventning, bør aksjene bevege seg på en eller annen måte når styret gjør en kunngjøring.