Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor ConocoPhillips Stock steg mer enn 10% i 2018

Anonim

Hva skjedde

Aksjer i det største uavhengige olje- og gassutforsknings- og produksjonsfirmaet (E & P) i USA, ConocoPhillips

(NYSE: COP)

, steg 13, 6% i 2018, ifølge data gitt av S & P Global Market Intelligence. Det slog forsiktig avkastningen på det bredere aksjemarkedet; S & P 500 falt 6, 2% over samme tidsramme.

Conocos prestasjoner var også hoveder og skuldre over bransjens dårlige avkastning, målt av SPDR Oil & Gas Exploration og Production ETF, som falt 28, 6% for året. Alle andre store amerikanske e & ps så sine aksjekurser faller med to siffer i løpet av året. Disse fallene varierte fra Hess 'relativt beskjedne 14, 7% nedgang til Devon Energys 45, 6% nedsmeltning.

Sjekk ut det siste ConocoPhillips inntektsnummerutskrift.

Og så

Hva oljemarkedet gir, kan oljemarkedet ta igjen. Det var leksjonen for 2018 for E & Ps. Rekordmarginene som noen drillere likte i de tre første kvartalene, da WTI-råvareprisene skjedde over $ 70 / fat og Brent Crude-priser toppet $ 80 / fat, forventes å bli decimert i 4. kvartal da prisene gikk ned. Brent Crude avsluttet året på litt over $ 50 / fat, mens WTI Crude var bare noen få nikkeler over $ 45 / fat. E & P-aksjene fulgte etter.

Conoco var ikke immune mot disse prissvingninger: I første halvår gikk aksjene opp (som alle sine E & P-kolleger), men i andre halvår gikk aksjene betydelig mindre (10, 4% ) enn nærmeste peer ( EOG Resources, ned 29, 9%).

Hva satt Conoco fra hverandre i andre halvdel? Vel, større er ofte bedre, i det minste i oljeplaten, og Conoco er stor. Dens markedsverdi på 76 milliarder dollar er mye høyere enn den nærmeste peer EOGs 56 milliarder dollar. De fleste amerikanske e & ps er i størrelsesorden 10 milliarder dollar til 25 milliarder dollar. Den størrelsen tillot det å kjøpe en bredere portefølje av eiendeler enn sine mindre jevnaldrende. Det hadde også mer underpresterende eiendeler å selge. Og det gjorde en fantastisk jobb med å generere penger fra disse eiendelene og eiendomssalg, som det pleide å betale ned gjeld og belønne aksjonærer gjennom tilbakekjøp og tilbakekjøp. Dens tredje kvartal viste at det var en konsekvent drivkraft for lønnsomhet. Disse fordelene bidro til å redusere de tapene industrisektoren led på i halvdel av 2018.

Hva nå

2018 var et godt år for ConocoPhillips 'aksjer - spesielt i forhold til sin industri og det bredere markedet. Men det betyr ikke at selskapet ikke har tatt noen klumper. Dens aksje er fortsatt nede fra hvor det var fem år siden før den store oljeprisnedgangen i 2014-2017 begynte. Og som jeg sa, mistet den verdien i 4. kvartal 2018 som alle andre.

Men oljeprisene ser ut til å ha stabilisert seg - for nå - og Conoco har en solid plan for å skape verdier for sine aksjonærer i 2019. Hvis du ønsker å investere i olje- og gassindustrien, kan det være lurt å velge opp noe lager i dette aksjonærvennlige selskapet til en rabatt.