Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Calpine, Tenet Healthcare, og Snap hoppet i dag

Anonim

Aksjene ble stengt på fredag, da hovedmålene ikke klarte å få tilbake tapet fra torsdagens bratte nedgang. Avreisen til Trumps administrasjonssjef, strateg Stephen Bannon, markerte det siste skiftet blant de øverste hvite husets tjenestemenn, og stiller fortsatt flere spørsmål om hvorvidt håpede politiske endringer vil komme seg ut av Washington. Likevel, selv om nøkkelindeksene ble ferdig med minimal trekk sørget, klarte flere aksjer å legge frem gode fremskritt for å fullføre uken. Calpine

(NYSE: CPN)

, Tenet Healthcare

(NYSE: THC)

, og Snap

(NYSE: SNAP)

var blant de beste utøvere på dagen. Nedenfor ser vi nærmere på disse aksjene for å fortelle deg hvorfor de gjorde det bra.

Calpine driver opp etter kjøpsbud

Aksjer av Calpine ble ferdig høyere med 10, 5% etter at elektrisitetsgeneratoren fikk et kjøpsbud fra et konsortium av private investorer ledet av Energy Capital Partners. Avtalen, som også innebærer en nøkkel kanadisk pensjonsordning, vil betale Calpine aksjonærer $ 15, 25 per aksje i kontanter, verdsette selskapet på rundt $ 5, 6 milliarder. Calpine hadde påbegynt en strategisk gjennomgangsprosess for å se på mulige tilbud i løpet av våren, og konsernsjef Thad Hill sa at flyttingen skulle gjøre det mulig for Calpine å "gi sikker og pålitelig kraft og betjene våre forhandlere og grossister med differensierte produkter og tjenester." Selv med dagens gevinster, er Calpine-aksjen nede med en tredjedel fra hvor den handles tidlig i 2015, skuffende langvarige investorer med sin generelle ytelse.

Tenet ser uro på toppen

Tenet Healthcare-aksjen klatret 14% i kjølvannet av avganger fra to sentrale medlemmer av styret. Selskapet utgav en terskelmelding, og slår fast at Randy Simpson og Matt Ripperger hadde trukket seg fra torsdag. De to styremedlemmene representerte interessene til Glenview Capital Management, som har en betydelig eierandeler i Tenet-aksjen, og har agitert seg for endring i helsevesenene i fortiden, og Glenview sa at flyttingen skyldtes "uforenlige forskjeller" i måten generalstyret har nærmet seg ulike strategiske problemer. Med bevegelsen forventer mange en fullblåst proxy kamp mellom Glenview og Tenet, med potensielle aksjonærvennlige innrømmelser som følge av dette.

Snap får et godt show

Til slutt steg aksjene til Snap 5%. Investorer er fornøyd med en rapport som viser at et nytt show på sin Snapchat Discover-tjeneste har samlet et stort publikum. Snap har fortsatt mange utfordringer å overvinne, blant annet å finne ut hvordan du tar økende seerverdier og øker gjennomsnittlig inntekt per bruker. Mange investorer er fortsatt skeptiske til Snaps evne til å tjene penger på sine seere, men å få seere i det hele tatt er fortsatt et viktig skritt i å bygge en vellykket forretningsmodell for det sosiale mediefirmaet, og en som aksjonærer feirer i dag.