Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Bunge, Kirby, og China Southern Airlines hoppet i dag

Anonim

Mandag var en annen forferdelig dag for aksjemarkedet, da Dow overgikk sin fredagsnedgang ved å legge ned en nedgang på mer enn 1100 poeng. Investorer ser ut til å ha bestemt seg for at dette kan være den etterlengtede korreksjonen, og S & P 500 har allerede falt mer enn 5% fra høydene, og kvalifiserer seg som en mindre tilbakekalling i det minste. Bare hvor langt det vil fortsette å falle, er det fortsatt å se, men bullish investorer bemerket at økningen i 10-årige statsobligasjoner i forrige uke har reversert seg med beskjeden nedgang i dag. Noen få aksjer klarte å legge frem gode fremskritt, og selv om "hopp" kan virke som en strekk for noen av disse gevinsten, var det fortsatt slik at Bunge

(NYSE: BG)

, Kirby

(NYSE: KEX)

, og China Southern Airlines

(NYSE: ZNH)

var blant de beste utøvere på dagen.

Bunge ser på en buyout

Aksjer i Bunge klatret nesten 4% på spekulasjoner om at landbruksspesialisten kunne få et overtakelsestilbud i nær fremtid. Rapporter oppdaget at Archer Daniels Midland

(NYSE: ADM)

kan tilby et tilbud om å kjøpe sin mindre peer, med analytikere som peker på behovet for konsolidering i en bransje som har razor-tynne marginer. Bunge har sett et godt utvinning for aksjen etter et par år med svakhet i landbruket, og det vil være interessant å se hvilken type overtakelsespremie ADM måtte ha å tilby for å få Bunge aksjonærer ombord med et kjøpsbud.

Kirby holder på med frakt

Kirby-aksjen steg 3% etter at operatøren av elveflåte og andre marine transportfartøy ble enige om å kjøpe en bransjepartner. Kirby vil betale $ 419 millioner i kontanter for Higman Marine, som har en flåte på 159 innlands tankskip og 75 innlandsbåter. Higman konsentrerer seg i stor grad på olje og naturgass, og dets skip kan bære ca 4, 8 millioner fat petroleumsprodukter. Kirby mener at timingen er ideell både når det gjelder gjenoppretting i fraktmarkedet og med oljeprisene i økende grad, og investorene er enige om at selskapet ser ut til å kapitalisere på en rettidig anledning.

Kina Southern flyr høyere

Endelig ble aksjene i China Southern Airlines ferdig med 5%. Flyselskapet, som bærer flere passasjerer enn noen av sine jevnaldrende i Asia, sa at det tror at passasjerutbyttet vil fortsette å klatre i 2018. Etter hvert som rangene av forbrukerklassen i Kina og andre land i Sørøst-Asia vokser, øker etterspørselen etter reiser opp skarp, og China Southern er et godt sted å levere på å gi kapasitet til passasjerer. Med sin finger på pulsen på et av de beste vekstmarkedene i bransjen, ser Kina Southern godt posisjonert for å fortsette å oppnå høyde hvis det ikke er noen makroøkonomiske eller geopolitiske støt i nær fremtid.