Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor bluebird bio Inc. Flew høyere igjen i dag

Anonim

Hva skjedde

bluebird bio

(NASDAQ: BLUE)

lukket opp 11, 2% på onsdag, fortsetter sin tre dagers løp etter presentasjonen på American Society of Clinical Oncology (ASCO) møtet mandag.

Positive kommentarer fra JP Morgan biotechanalytiker Cory Kasimoc kunne være med på å utvide Bluebirds løp. Alt sagt, bioteknologien er opp 29, 7% fra fredagens nærhet.

Og så

ASCO-presentasjonen var på Bluebirds CAR-T-behandling, bb2121, som er partner med Celgene

(NASDAQ: CELG)

. I en fase 1 studie, reagerte 100% av de multiple myelompasienter som mottok de tre høyeste dosene bb2121-behandlingen, som består i å ta immunceller ut av pasienten, trene dem for å angripe kreftceller som uttrykker et protein kalt BCMA, og deretter sette cellene tilbake i pasienten der de kan angripe.

Det var en ganske liten prøve med bare 15 pasienter som fikk de høyeste tre dosene, men resultatene er ganske imponerende med tanke på at alle pasientene hadde sviktet en median på syv tidligere behandlinger.

Hva nå

Bluebird og Celgene planlegger å registrere andre pasienter i forsøket for å bestemme den optimale dosen av bb2121 før de går videre til neste kliniske prøve, hvilke regulatorer som forhåpentligvis finner det tilstrekkelig til godkjenning.

Duoen vil bli anbefalt å bevege seg så raskt som mulig inn i en sentral prøve fordi de ser ut til å ha konkurranse fra et kinesisk selskap, Nanjing Legend Biotech, som også utvikler en CAR-T behandling rettet mot BCMA. På en ASCO-presentasjon viste Nanjing at stoffet også kan produsere en 100% objektiv responsrate. Fraksjonen av pasienter som oppnådde et komplett svar var høyere i Nanjings forsøk, men det er vanskelig å sammenligne tversforsøk, da det fremgår at Nanjing registrerte pasienter som ikke var så syk som pasientene i Bluebird og Celgene-studien.

Likevel bør investorer holde øye med Bluebird og Celgens utviklingstakt herfra.