Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Apple Inc. bryr seg så mye om grafikkteknikk

Anonim

Vanlige lesere av mine kolonner vet at jeg har skrevet ganske mye om Apples

(NASDAQ: AAPL)

planlegger å bygge sin egen grafikkprosessorer, forflytte lang tid grafikkprosessor intellektuell eiendomsleverandør Imagination Technologies

(NASDAQOTH: IGNMF)

.

Bunnlinjen er at Apple ønsker å bygge grafikkprosessorer for sin iPhone, iPad og andre enheter som bare er overlegen til hva den kan få ved lisensieringsteknologi fra tredjeparter, som Imagination Technologies.

Og hvis vi er helt ærlige, er Apple trolig lei av å se enheter drevet av alternative brikkesett - som for eksempel fra Qualcomm

(NASDAQ: QCOM)

- overgå de fantasibaserte designene som driver sine A-serieprosessorer i standardprestasjoner.

Så, vi vet at Apple ønsker å bygge verdens beste mobile grafikkprosessorer, og vi vet at det er villig til å investere ganske betydelig for å gjøre det (det har ansatt ganske mye topp grafikkindustri talent, fra det jeg kan fortelle).

Hva som kanskje ikke er umiddelbart opplagt, er hvorfor Apple bryr seg så mye om å ha ledende grafikkytelse i sine iPhone-enheter.

Tillat meg å gi opp min syn på saken.

Grafikk er en viktig langsiktig ressurs

Grafikkprosessorer er selvsagt ganske gode til å gjøre komplekse tredimensjonale bilder, og jo raskere og mer effektiv en mobil grafikkprosessor er, jo glattere nøkkelprogrammer som grafikkintensiv spillkjøring.

Jo mer grafikkkraft Apple gir utviklere (gjennom både god maskinvare og kraftige programvareutviklingsverktøy), desto bedre blir spillopplevelsen på iOS det.

Mobilspill er tydelig en viktig brukstilstand, og det kan alene være nok til å presse Apple for å bygge "unike og differensierte" (Apples ord) mobile grafikkprosessorer.

Men i de kommende årene er det klart at grafikkprosessorer kan og vil bli brukt til så mye mer enn å gi 2-D og 3-D-videospill.

Grafikkprosessorer vil trolig være avgjørende for å muliggjøre rich augmented reality (AR) og virtual reality (VR) -opplevelser, noe som Apple har gjort rikelig klart at det bryr seg om.

Det er ikke engang bare spill, AR og VR som krever kraftige og energieffektive grafikkprosessorer, skjønt! Grafikkprosessorer er i kjernen svært kraftige parallelle prosessorer.

Parallelle prosessorer kan ikke gi massive speedups til alle slags arbeidsbelastning (grafikk er et eksempel på det som kalles et "pinlig parallelt" problem), men for arbeidsbelastninger som kan ha nytte av parallell databehandling, kan GPUer være vesentlig raskere og mer effektive enn tradisjonelle CPUer, som er veldig gode til å håndtere serielle oppgaver.

Faktisk kan du ha lagt merke til at på Apples nettside for Core ML - dens programvareutviklingsramme utviklet for å hjelpe utviklere til å integrere maskinlæring i sine apper - selskapet sier at Core ML "sømløst utnytter CPU og GPU for å gi maksimal ytelse og effektivitet. "

Jeg mistenker at Core ML-rammene tar stor fordel av GPU (grafikkbehandlingsenheten) for å håndtere noen av de vanskeligere oppgaver som den må behandle, og da iOS-applikasjonens økosystem begynner å fullt ut utnytte Core ML, er ytelsen og effektiviteten til GPU blir viktigere for iOS-opplevelsen.

Gitt hvor viktig GPU er i dag og hvor mye viktigere det er klart å være i årene fremover, er det lite rart at Apple ønsker å bygge sin egen grafikkprosesserteknologi for ledelse.