Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Apple endelig omfavnet Dolby Vision

Anonim

Takk til Apple

(NASDAQ: AAPL)

, det har vært en fin uke for Dolby Laboratories

(NYSE: DLL)

investorer. Dolby-aksjene har økt mer enn 15% de siste fire dagene, inkludert en nesten 10% pop på onsdag alene etter at folkene i Cupertino bekreftet at flere av deres nyeste produkter vil inneholde Dolby Vision-teknologi. Mer spesifikt vil Dolby Vision bli innlemmet i Apples nye iPhone 8 og 8 Plus, den nyere iPhone X, og den nye 4-tommers Apple TV-setboksen.

Ifølge Eric Rold, analytiker fra B. Riley, som gjentok sin kjøpsvurdering på Dolby-aksjer etter annonseringen, øker Apples omfavnelse "tydelig betydningen av Dolby Vision-teknologien så snart etter lanseringen."

Hvorfor nå?

Dolby Vision er ikke akkurat "nytt" - selskapet introduserte først sin banebrytende visuell forbedringsteknologi tidlig i 2014. Og Dolby Vision har wowed sine korrekturlesere ved å muliggjøre mer levende farger, lysstyrke og kontrast for å etterligne hvordan vår øynene ser verden.

Men hvorfor ville ikke originale utstyrsproduksjonsselskaper (OEM) bare rush ut og vedta Dolby Vision med en gang? Fra Apples perspektiv var det sannsynligvis et stort problem som forhindret flyttingen til nå: nemlig mangel på innhold som er behersket og fargegrad i Dolby Vision, for å fortjene Apple å skildre ut titalls millioner dollar for retten til å inkludere teknologien i sin massivt populære produktlinjer.

Få momentum

De første TV-apparatene for å innlemme Dolby Vision, begynte bare å dryppe inn i butikker litt over et år etter den første lanseringen. Men det var ikke før tidlig i 2015 at Dolby Vision virkelig begynte å få fart med innholdsleverandører.

Fra januar 2015 annonserte Dolby et samarbeid med Warner Bros. Home Entertainment for å utvikle en "stabil rørledning" av filmer som ble behersket i Dolby Vision gjennom året. Kort tid etter annonserte Netflix at det skulle begynne å streame Dolby Vision-innhold senere som høsten. Så, noen måneder senere i april 2015, fulgte både AMC Entertainment og Disney - den tidligere gjennom en forpliktelse for Dolby Vision-aktiverte laserprojektorer ved hundrevis av nye AMC-kinoer bygget i 2024, og sistnevnte med et løfte om å bringe Den første Dolby Vision titler til teatre rundt om i verden starter den sommeren.

Dolby Vision fortsatte bare å bunke på nye kundevinster i månedene som fulgte, inkludert forpliktelser fra både MGM Studios og Universal Pictures i 2016 for å bringe sine egne skifer av Dolby Vision-innhold til hjemmeunderholdnings-distribusjonsplattformer. Så fulgte Lionsgate, Universal og Warner Bros. tidlig i 2017 med fornyede løfter om Dolby Vision-innhold i deres respektive Ultra HD Blu-ray-kataloger.

Alt i alt ga dette akselererende momentet ledende maskinvareprodusenter fra LG til Sony, Vizio og Philips den motivasjonen de trengte for å utvikle sin egen Dolby Vision-aktiverte elektronikk. LG, for sin del, ble det første selskapet å inkorporere Dolby Vision i en smarttelefon med lanseringen av G6-enheten tidligere i sommer.

Skriv inn Apple

Fornøyd, har Apple Archrival Samsung valgt å ikke bruke Dolby Vision i sine egne TVer eller mobile enheter, i stedet favoriserer konkurrerende, royalty-fri HDR10 + åpen standard.

Når det er sagt, ifølge analytiker Michael Olson, Piper Jaffray-analytiker, kunne Apples virksomhet alene legge til så mye som $ 35 millioner per år til Dolby's topplinje. Men vurderingen av så mange ledende innholdsleverandører og OEM-leverandører har allerede gitt sine seler av godkjenning til Dolby Vision, det er en liten pris å betale for Apple å skille sine nyeste produkter med et så kjent navn og allment vedtatt visuell teknologi.