Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Aphria, Spotify og Lyft slumped i dag

Anonim

Amerikanske aksjer ga tilbake noen av sine siste gevinster på mandag da første kvartals konserninntekter sesong startet på alvor. Både Dow Jones Industrial Average og S & P 500 påløpte beskjedne tap på rundt 0, 1%.

Men enkelte enkeltaksjer gikk enda verre ut. Aphria

(NYSE: APHA)

visnet etter å legge ut svake kvartalsresultater, Spotify

(NYSE: SPOT)

hoppet over et slag etter rapporter om en potensiell konkurrent som kom inn i sin nisje, og Lyft

(NASDAQ: LYFT)

falt i kjølvannet av å huske elektriske sykler fra tre store markeder.

Aphria er skuffende kvartal

Aphria-aksjer falt 14, 9% etter at det kanadiske cannabis-selskapet utgav svakere enn forventet finanspolitisk resultat for tredje kvartal 2019. Inntektene økte 617% året over til 73, 6 millioner kanadiske dollar ($ 55, 3 millioner), noe som resulterte i et stort netto tap på $ 108, 2 millioner ($ 81, 3 millioner), eller $ 0, 43 per aksje ($ 0, 32).

Aphria tap ble forsterket av store nedskrivninger i forbindelse med anskaffelsen av LATAM-eiendeler i september i fjor. Med unntak av disse kostnadene ville nettofortabetet ha ligget på CA $ 50, 2 millioner, eller CA $ 0, 20 per aksje. Men det var fortsatt godt under analytikernes konsensusutsikt for inntjening på 0, 03 dollar per aksje på inntekter på 85, 2 millioner dollar.

Aphria Formann og midlertidig administrerende direktør Irwin Simon bemerket at selskapet tar "avgjørende tiltak for å øke effektiviteten", inkludert investeringer i automasjon og emballasje, samt å tilpasse produksjonen til nye vekstmetoder. Men gitt Aphrias bratte tap i mellomtiden er det åpenbart at markedet ikke er fornøyd.

Spotify står overfor mer konkurranse

Spotify lager falt 4, 4% etter at Billboard rapporterte Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

er klar til å lansere en gratis, annonse-støttet versjon av streaming-musikk tjenesten.

Å si "kilder kjenner til planen", sier Billboard at Amazonas tjeneste kan starte så tidlig som i neste uke, og dra nytte av flere millioner av sine Echo smart høyttalere som selges for å hjelpe den frie tjenesten til å vokse. Flyttet vil markere et avvik fra Amazons tidligere strategi om å bare tilby to kommersielle gratis musikk tjenester: Prime Music som en del av Amazon Prime-abonnementene, og Amazon Music Unlimited for en flat månedlig avgift.

Hvis en ting er klart, er det at Amazon har et attraktivt basseng av lyttere å målrette. Spotify endte 2018 med totalt 207 millioner månedlige aktive brukere, inkludert 116 millioner brukere av sin gratis tier.

Lyft treffer bremsene på syklene

Endelig falt aksjer i Lyft 6, 3% etter at den nylig publiserte transportnettet spesialisten tilbakekalte elektriske sykler fra sine eide flåter i New York, Washington og San Francisco etter "et lite antall" klager over "sterkere enn forventet bremsekraft på forhjulet ."

Men noen investorer frykter at problemet kan være større enn at Lyft er å la på; En separat New York Times-rapport (kan kreve abonnement) sier at mange mennesker har blitt skadet med sykler de siste månedene.

Løft, for sin del, erstatter de tilbakekalte syklene med motorløse modeller i mellomtiden. Men hvis disse bekymringene fortsetter å vokse, kan det kaste en skiftenøkkel i selskapets ekspansjonsplaner, som inkluderer å investere $ 100 millioner til mer enn tredoblet størrelsen på sin New York Citi Bike-flåte alene til 40.000 sykler innen 2024.