Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Akebia Therapeutics aksjer økte 33,4% i dag

Anonim

Hva skjedde

Etter å ha blekket en utvidet avtale med Otsuka Pharmaceutical på sitt midtsyremiddel, aksjer av Akebia Therapeutics

(NASDAQ: AKBA)

skyrocketed 33, 4% i dag.

Og så

Otsuka hadde allerede lisensrettigheter til Akebia Therapeutics 'vadadustat i USA takket være en avtale kuttet mellom de to selskapene i desember, og nå har Otsuka nektet rettigheter til vadadustat i Europa, Kina, Russland, Canada, Australia og Midtøsten .

Vadadustat er et oral legemiddel som kan øke antallet røde blodlegemer hos pasienter med kronisk nyresykdom, og hvis testene lykkes, kan den konkurrere mot Amgen Inc.s epogen i et multibillion-dollarmarked.

I desember betalte Otsuka $ 125 millioner på forhånd, pluss ytterligere fremtidige betalinger, for samarbeidsrettigheter til vadadustat i USA. Inkludert milepæler kan Akebia motta over 1 milliard dollar fra Otsuka, pluss halvparten av fortjeneste på amerikanske salg.

I dag besluttet Otsuka å betale Akebia $ 73 millioner på forhånd, pluss ytterligere fremtidige betalinger, for å sikre rettigheter til vadudustat på enda flere markeder. I denne nye avtalen kan Akebia samle inn $ 657 millioner i milepælsbetalinger (pluss ytterligere 135 millioner dollar i utviklingsfinansiering), samt en royalty på salg på opptil 30% i disse områdene.

Hva nå

I tillegg til avtalen med Otsuka har Akebia også rettigheter til vadadustat i Japan, Taiwan, Sør-Korea, Indonesia, India og andre steder til Mitsubishi Tanabe Pharma . I den avtalen mottok Akebia $ 40 millioner på forhånd ($ 20 millioner refunderes avhengig av samtaler med Japans regulatorer), pluss opptil $ 250 millioner i milepæler og royalties.

Det er klart at disse store japanske drugmakers tror vadadustat har en veldig god sjanse til å komme over regulatoriske mål, og fordi begge disse selskapene har en stor salgssituasjon i sine respektive markeder, er det grunn til å tro at vadudustat kunne slå bakken.

Først må fase 3-studier imidlertid bekrefte vadadustatets effekt og sikkerhet, og det er ingen garanti for det. Derfor, mens det utvilsomt er en stor markedsmulighet for Akebia, er dette fortsatt et risikofylt lager.