Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor Abbvie er ned 5% i 2018 så langt

Anonim

Oppkjøp av aksjer i AbbVie Inc.

(NYSE: ABBV)

i begynnelsen av 2018 virket som en glimrende ide når lageret skutt opp 27% innen utgangen av januar, men det var bare den første etappen av en lang berg-og dalbane tur. Ved 1. november 2018 hadde AbbVie-aksjen falt 35% fra toppen tidligere i år, og til siste pris er den gitt opp bare 5, 4% hittil i 2018.

Resultatene fra AbbVies kliniske ledningsrørledning og økende salg av verdens bestselgende narkotika har gitt investorer mange grunner til å juble i år. Dessverre for AbbVie, gjør megablockbuster også investorer nervøse. Her er det du trenger å vite om spakene som fortsetter å presse denne slagmarken opp, og deretter ned, på en repetisjonssyklus.

De gode nyhetene

AbbVie begynte året med et slag på JP Morgan Healthcare Conference ved å dele forventningene til årlig Humira-salg som antydet at de vil fortsette å klatre til 21 milliarder dollar innen 2020. Dette virker helt mulig vurderer at infeksjonsinjeksjonen er i fart for å oppnå 20 milliarder dollar i 2018.

Det viktigste amerikanske patentet for Humira er utløpt, men AbbVie innkapslet franchisen i en festning av flere patenter som ser ut til å fungere som planlagt. Momenta Pharmaceuticals

(NASDAQ: MNTA)

nylig ble den sjette drugmaker for å forsinke den amerikanske lanseringen av sin biosimilar versjon av Humira frem til 2023, og Momenta vil ikke engang motta betaling fra AbbVie til gjengjeld.

I januar solgte AbbVie også investorproblemer med en dristig spådom om at ikke-Humira-salget ville stige fra $ 9, 8 milliarder i 2017 til $ 35 milliarder i 2025. For å oppnå dette målet hadde AbbVie åtte viktige vekstdrivere i tankene, hvorav fire ikke hadde lansert enda. Selv om en av disse nøkkeltallene allerede har imploded, har resten av selskapets ledende vekstutsikter vært bedre enn forventet.

I løpet av de første ni månedene av året hoppet inntektene fra AbbVies andel av blodkreft tablett Imbruvica 39% høyere, til 2, 5 milliarder dollar. Venclexta-salget er fortsatt i gang, men nylige data fra en studie med leukemipatienter kunne snart sende dem til blokkert område. Under Murano-studien var 53% av de som fikk Venclexta pluss standardomsorgen, helt sykdomsfri etter ni måneder sammenlignet med bare 12% av gruppen som fikk standardbehandling selv.

En rørledning klar til å levere

Tidligere i år lanserte AbbVie Orilissa, den første nye behandlingen for endometriose-relatert smerte i over et tiår, og det tok nylig et nytt stort skritt. Endometriose er en stor indikasjon, men livmorfibroider er ikke-kreftfremkallende som påvirker omtrent tre fjerdedeler av kvinner innen 50 år og den ledende grunnen til å søke hysterektomi.

AbbVie har steget i det siste på grunn av studieresultater som tyder på at Orilissa kan gjøre stor forskjell for millioner av kvinner som trenger nye behandlingsmuligheter. Under twin pivotalstudier som skal støtte en kommende søknad, var kvinner som tok Orilissa minst seks ganger mer sannsynlig enn placebo-gruppen for å oppnå en reduksjon på 50% eller mer.

Tidligere i måneden fortalte AbbVie analytikere at selskapet er på rette spor for å lansere to nye immunologidroger med blockbuster-potensial i 2019. Food and Drug Administration (FDA) vurderer for øyeblikket en søknad om psoriasis-kandidat risankizumab, som støttes av studier som viser at det hjalp mer enn halvparten av pasientene oppnår fullstendig hudklarering.

Før utgangen av 2018, bør AbbVie ha et nytt underlag klar for FDA - denne gangen for behandling av reumatoid artritt som kan bli en standard første linje behandling på veien. Etter 24 ukers behandling oppnådde halvparten av pasientene i en gruppe som fikk oppadacitinib klinisk remisjon sammenlignet med bare 18% av de som fikk metotrexat.

De dårlige nyhetene

AbbVies liste over åtte nøkkelaktier mistet et viktig medlem i mars, og tapet stakk litt mer enn vanlig. Rova-Ts fase 3-flop var spesielt skuffende fordi AbbVie ignorerte mangelfulle tidlige data og brukte 5, 8 milliarder dollar til å få hendene på den urolige lungekreftkandidaten et par år tidligere.

Rova-T fikk investorer til å miste noe tillit, og nylig ble investorene frekt påminnet om hva som står på spill i USA flere år fra nå. I oktober ble Humira biosimilarer priset til konkurranse lansert over hele Europa, en region hvor AbbVie sine jevnaldrende har mistet markedsandeler til lave biosimilarer i mange år.

Internasjonalt Humira-salg nådde 4, 9 milliarder dollar i løpet av de første ni månedene av 2018 og utgjorde 20% av totalomsetningen i perioden. Analytikere vil bli overrasket om biosimilarer ikke kutter internasjonalt Humira-salg i løpet av de neste par årene, og et nylig White House-forslag støttet av Pfizer betyr at USAs Humira-salg kan være i trøbbel raskere enn forventet.

En tur verdt billetten

Selv om AbbVie-aksjekursen har vært på en berg-og dalbane tur gjennom 2018, har denne utbyttearistokratens utbetaling jevnt steget 168% i fem korte år. Europeiske humira biosimilars vil gjøre lignende gevinster vanskelig i årene som kommer, men det vil ta flere katastrofer å spore selskapets utbetaling.

AbbVie-aksjene gir et saftig 4, 7% -utbytte, men vent ikke for lenge for å gjøre opp med deg. Det neste benet på denne rullebanen kan være rundt hjørnet.