Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvorfor 2017 var et år å huske for Wal-Mart Stores Inc.

Anonim

Investorer i Wal-Mart Stores

(NYSE: WMT)

må ha lurt på hva verden kom til. I 2015, mens det bredere markedet endte i året, bare kort av breakeven, var aksjen for forhandleren nede på en dum 29%. For regnskapsåret som ble avsluttet 31. januar 2016, falt omsetningen 0, 7% året etter år, mens nettoinntektene gikk ned 10% og samme butikksalg økte 0, 6%. Dette markerte første gang selskapet ikke hadde økt salget siden selskapet ble offentliggjort i 1970.

Resultatene for det følgende året var bare litt bedre, med en omsetning på 0, 8% året etter, mens nettoinntektene falt 7% og sammenlignbare butikksalg steg 1, 8%. Konkurranse fra e-handel juggernaut Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

veide tungt på forhandleren, og prognoser om den amerikanske forhandlerens død var voldsomt.

I fjor var en annen historie, skjønt. Investeringer selskapet gjort i nettbaserte salgsarena, samt en rekke forsendelses- og butikkoppkjøpsinitiativer, begynte å bære frukt og brakte investorer tilbake fra sidelinjen. 2017 vil bli husket som året som Wal-Mart satte Amazon på grunn av at det hadde egne e-handel og omni-kanal koteletter - og at det var en kraft å regne med.

Et år med transformasjon og gjenfødelse

Frøene til Wal-Marts bemerkelsesverdige ansikt ble faktisk plantet i august 2016 med kjøp av nettbutikk Jet.com for 3, 3 milliarder dollar. Dette var det første av flere slike oppkjøp som selskapet gjorde i et forsøk på å posisjonere Wal-Mart for å konkurrere i det raskt voksende området e-handel. Andre kjøp inkluderte utendørsforhandler Moosejaw, herreklærfirma Bonobos, og kvinners moteklær Modcloth.

Det viktigste anskaffelsen var Jet.com-grunnleggeren Marc Lore, som Wal-Mart utnevnte sin leder for e-handel. Lore tok en oppstartsmessig mentalitet til selskapets innsats for å revolusjonere sin online strategi.

Flere initiativer markerer Wal-Marts pågående forvandling til et omni-kanal kraftverk. Wal-Mart og datterselskapet Jet.com begynte å tilby gratis to-dagers frakt på bestillinger på $ 35 eller mer - understreker at "det er alt tilgjengelig for deg uten å bli med i en medlemsklubb eller betale ekstra avgifter for privilegiet", i en ikke-så -slett skjult på Amazon.com. Selskapet kjøpte også Delivery Service Parcel, som arrangerte samme dags levering for måltidssett og nettbutikker i New York. Parcels automatiserte leveringsplattform vil gi Wal-Mart det teknologiske grunnlaget for å utvide sin egen fraktarbeid.

Wal-Mart lanserte testprosjekter som oppmuntret butikkens ansatte til å slippe pakker til kunder på vei hjem, og det brakte i gigantiske salgsautomater som tillater kunder å bestille på nettet og plukke opp disse elementene i butikken for en rabatt.

Jet.com introduserte også et nytt morsomt og edgy merkemerkemerk som heter Uniquly J, rettet mot årtusener med fargerik emballasje, irreverent kopi og dristige motiver for å appellere til yngre kunder på en måte at selskapets eldre private label-merker - Equate, Sams valg og stor verdi - gjorde det aldri.

Beviset er i pudding

I 2018 finanspolitiske tredje kvartal (som avsluttet 31. oktober 2017) rapporterte selskapet omsetning som økte 4, 2% året over og sammenlignbare same-store-salg som hoppet 2, 7%. Eksklusive engangsposter knyttet til orkanen og utestenging av gjeld, overskred overskuddet fra kvartalet i fjor. Enda viktigere, selskapets e-handelssalg sprang 50% i forhold til fjoråret.

Selskapet er i økende grad fokusert på sine online- og omni-kanalfunksjoner. I slutten av 2017 annonserte Wal-Mart Stores at det ville falle både bindestrek og "Butikker" fra sitt navn, i en nikk til selskapets pågående flytning til e-handel.

Wall Street begynner å legge merke til

Analytikere ved Citi Research utstedte en sjelden og lovverdig "mea culpa" angående sin forrige samtale på Wal-Mart. I et notat til klienter skrev Kate McShane (vekt min):

Vi satt på sidelinjen med dette navnet i '17, som viste seg å være en stor feil. Til tross for aksjens oppstart tror vi det er enda mer å komme ... Vår tro på at den aggressive omni-kanalstrategien vil fortsette å drive betydelig salgsvekst, og Wal-Marts e-handelsvirksomhet kommer frem som en sann utfordrer til Amazon, begge faktorene som kunne brenne ytterligere flere ekspansjoner.

Den mest merkbare forandringen for investorer har vært i aksjeprestasjonen. Etter to skuffende år var Wal-Marts aksje oppe med en imponerende 43% i 2017, mer enn det dobbelte av det brede markedets økning på 19%.

Se etter at selskapet fortsetter sine vinnende måter ettersom flere av Wal-Marts initiativer tar tak i det, og det presser videre inn i e-handelens rike. 2017 var et år å huske for Wal-Mart.

Redaktørens notat: En tidligere versjon av denne artikkelen sa feilaktig at Wal-Mart kjøpte Jet.com i 2015. Artikkelen er oppdatert.