Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvite fjellforsikrings investeringsportefølje - er dette en mini-berkshire?

Anonim

Er White Mountains Insurance

(NYSE: WTM)

et tidlig stadium av Berkshire Hathaway

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

eller er forretningsmodellene helt forskjellige? Her er en titt på likhetene og forskjellene mellom de to konglomeratene og en annen "mini-Berkshire" som kan være verdt å undersøke i stedet.

Et fullt utskrift følger videoen.

Denne videoen ble registrert 18. juni 2018.

Michael Douglass: La oss også snakke om deres aksje- og renteporteføljeportefølje, fordi det er en ganske stor sum penger, og det er absolutt mye å kjøre - eller ikke, som det er - resultater.

Matt Frankel: Det er. Investeringsporteføljen er omtrent 3, 4 milliarder dollar akkurat nå. Om lag to tredjedeler av dette er rentepapirer - obligasjoner, pantesikrede verdipapirer utgjør en ganske stor del av det. Obligasjonene har ganske forskjøvne løpetider. Vanligvis synes omtrent seks til ti år å være gjennomsnittet, for det meste investeringsrelatert.

På egenkapitalsiden, som utgjør nærmere en tredjedel av porteføljen, er dette ikke en aksjeportefølje i den forstand at Berkshire Hathaway har Buffett-aksjene. Dette er en gjeng med mest passive ETFer. Dette er i hovedsak et S & P-indeksfond som et eksempel på noe de kunne investere i. Vi har egentlig ikke en lang detaljert oversikt over hvordan de investerer sine penger, men de sier det er mest passive ETFer og aksjeporteføljer som forvaltes av tredjeparter. Dette er ikke Buffett-porteføljen.

Douglass: Høyre. Jeg tror det er en av de viktigste tingene å huske på her som en forskjell mellom dette og en Markel

(NYSE: MKL)

eller en Berkshire. Dette er et selskap som egentlig ikke nødvendigvis prøver å finne de neste store investeringene som kommer til å slå markedet. Det de mest ønsker å gjøre er å investere i sektorer gjennom ETFer.

Det er en ting som sikkert, hvis de har et kjernevirksomhetsområde som er noe annet, det gir mye mening. Men samtidig, når du har et selskap som i stor grad har falt sin forsikringsvirksomhet, som teoretisk var dens kjernekompetanseområde, og det også ikke egentlig plukker aksjer på investeringssiden, begynner mye virkelig å avhenge av de helt eller Delte eide selskaper som opererer. Og jeg tror vi har mange spørsmålstegn om dem. Så det er absolutt en stor bekymring for meg.

Frankel: Ja, absolutt. Det er ikke en investeringsportefølje i den forstand at de investerer flyten, som du nettopp sa. De investerer sin egen kapital på dette tidspunktet for å prøve å oppnå en avkastning, og det er en mye annen forretningsmodell.

Douglass: Ja. Som er interessant, fordi de igjen pleide å være mer sammenlignbare, men det er definitivt blitt litt mindre så over tid.

La oss tenke litt om hvordan dette selskapet stabler opp til, for eksempel, en Markel eller en Berkshire, bare når det gjelder å tenke på selskaper i forsikringsvirksomheten og om de gjør attraktive potensielle investeringer.

En av tingene for meg er, la oss vurdere størrelsesforskjellen. Hvite fjell, fra i morges, har en markedspris på rundt 3, 4 milliarder dollar. Det er ganske lite, spesielt når du sammenligner det med Markel på 15, 4 milliarder dollar og Berkshire på nesten 500 milliarder dollar. Dette er selskaper som opererer i svært forskjellige ligaer fra hverandre, og det er en stor skalaforskjell der.

Frankel: Skalforskjellen kan være en god ting eller en dårlig ting. En av Buffett største klager er hvor stor Berkshire er, at det er veldig vanskelig å effektivt investere pengene sine. Så, dette er et område hvor det faktisk fungerer i favør. En av de virksomheten vi snakket om, NSM Insurance, er en Buffett sannsynligvis ikke engang ville se på. Det er en relativt liten spiller. Samme med MediaAlpha, det er en annen som Buffett sannsynligvis ikke ville gi et nytt blikk til, fordi det virkelig ikke ville flytte nålen på Berkshires balanse. Dette er muligheter som en mindre aktør i bransjen kan investere i, og det kan virkelig gjøre en meningsfylt forskjell hvis de lykkes.

Douglass: Ja. Og det er en veldig legitim ting. Det er en av grunnene til at de har vært i stand til å gå etter disse virkelig nisjebedrifter som kan ha noen virkelig attraktive oppskalere muligheter på lang sikt. For meg fortsetter jeg bare å komme tilbake til det faktum at dette er et selskap som virkelig har tatt bort forsikringsflottesiden av ting og bare investerer, i utgangspunktet penger som de har holdt på bøkene nå. Det føles, på mange måter, mye mer risikabelt.

Og jeg er ikke så begeistret for de fleste av deres virksomheter som jeg handler om, sier en Fruit of the Loom for Berkshire, eller noen av Markels ventures. For meg, i det minste, er jeg ikke så fryktelig tiltrukket av hvite fjell som en potensiell investering herfra.

Frankel: Og vi har ikke engang snakket om selskapets tilbakekjøp ennå.

Douglass: Oh, ja! La oss gjøre det!

Frankel: Det har vært en stor del av historien de siste årene. Jeg tror de har kjøpt tilbake ca 30% av sine aksjer i løpet av det siste året eller så.

Douglass: Ja, ca 33% siden slutten av 2015. Det er villt.

Frankel: Ja, i det som kalles en omvendt nederlandsk auksjon, tror jeg det er. De tilbyr en overmarkedspris til aksjonærene for å få dem til å selge sine aksjer. Hva de fleste bedrifter gjør når de kjøper aksjer, er bare å kjøpe dem tilbake på det åpne markedet.

For eksempel, før det siste budet ble tilbudt i april, handlet White Mountains på rundt $ 806 dagen før. De gjorde tilbudet opp til $ 875. Det føles nesten som om de var overpaying for egen aksje for å kunne komme seg ut av disse andre virksomheter.

Douglass: Ja. Dette er en ting som vi faktisk har sett i mange finanser, hvor selskapene vil kjøpe tilbake aksjer på feil tidspunkt. Bank of America kjøpte tilbake aksjer på 4X hva de handlet for i finanskrisen på forhånd. Så, selvfølgelig, måtte de fortynne på den annen side for å få kontanter i finanskrisen, noe som virkelig gjorde dem vondt og skadet underliggende aksjonærer, smerte som jeg tror fortsatt har vedvaret, virkelig, til mye mer nylig. Dette føles litt sånn. Mer drivstoff til brannen som når ledelsen kjøper tilbake aksjer, er det ikke nødvendigvis et godt tegn på virksomheten.

Frankel: Som jeg sa, skulle jeg ønske de bare hadde holdt noen av sine forsikringsoperasjoner og ikke gjort det. Men det er bare meg.

Douglass: [ler] Vel, vi er ikke de eneste som har vendt seg bort fra selskapet. Buffett pleide å være aksjonær. Det faktum at han i hovedsak avhendet fra hvite fjell er også, tror jeg, en del av denne historien når han tenker på dette selskapet.

Frankel: Ja. Bare for å gi deg litt kontekst, hadde Buffett en ganske betydelig eierandel, jeg tenker på en sjettedel av selskapet, fra 2000-2008 like før finanskrisen. Snakk om et tilfelle av god timing, kom han ut akkurat i tide.

Buffett var en stor fan av konsernsjefen på den tiden, som ikke lenger er administrerende direktør lenger. Han investerte i hovedsak i White Mountains for å hjelpe dem med å gjøre et oppkjøp, som de siden har solgt som en del av deres "komme ut av forsikringsvirksomheten" planen. Så, det er et helt annet selskap enn Buffett investert i.

Som jeg sa, pleide jeg å følge White Mountains mye når det var et Buffett-lager. Hvis noen av lytterne også gjorde det, er det verdt å påpeke, dette er ikke det samme selskapet Buffett eide i sin portefølje.

Douglass: Høyre. Igjen, når jeg ser på dette selskapet, er det ikke mye jeg er veldig spent på. Det faktum at det er lite er bra og gir absolutt mulighet. Men jeg har en tendens til å tro at hvis du leter etter ganske liten, er Markel en bedre innsats, bare fordi de investerer i enkelte aksjer - de har hatt en veldig god løp med å investere i tech-aksjer - de har en veldig betydelig ventures gruppe, som flytter nålen for dem meningsfullt, og de er fortsatt i forsikringsbransjen. Og de er i disse nisjene, vanskelig-å-verdi mellomrom, ligner på hvite fjell. Forskjellen er at de faktisk pocketing alt dette overskuddet på premium side på forsikringssiden, i stedet for bare å prøve å gjøre det på en avgiftskommisjon, som forhåpentligvis kan hjelpe dem med å bygge opp mer penger i kortfristede sikt før forsikringsselskapene kutte dem ut.

Frankel: Ja. Markel bruker definitivt alle sine forsikringspenger til å investere. De er nærmeste til en mini-Berkshire i markedet akkurat nå.