Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvor vil Tellurian være i 10 år?

Anonim

Etter mange år med høye forventninger begynner eksporten av flytende naturgass (LNG) til slutt å komme opp i USA, og beveger seg fra bare null for bare noen få år siden til omtrent 3, 6 milliarder kubikkmeter naturgass per dag i dag. Dette tallet vil vokse vesentlig i år, og eksportkapasiteten forventes å nærme seg 9 milliarder kubikkmeter per dag innen utgangen av 2019, ettersom flere flere LNG-eksportfasiliteter kommer på nettet.

Men det er bare toppen av isfjellet. Ifølge US Federal Regulatory Commission, eller FERC, er det mer enn et dusin eksportfasiliteter godkjent og i noen tilstand av planlegging eller bygging, og en annen 18 enten foreslått eller i forhåndsarkivering. Med andre ord, det neste tiåret kommer til å være veldig opptatt for Amerikas naturgasseksportindustri.

Så hvor gjør Tellurian

(NASDAQ: si)

står i alt dette?

I dag, ingensteds, og det har ingen hånd i noen av produksjonen som kommer online i 2019, heller. Selskapets Driftwood LNG-eksportanlegg og tilhørende rørledninger har ikke engang begynt bygging, og hvis de er ferdigstilt på plan, vil de ikke generere en enkelt dime i kontantstrømmer før 2023.

Med andre ord krever enhver rasjonell investering i selskapet en analyse av sine langsiktige prospekter, med mye spekulasjon som kreves for å få i det endelige estimatet. Med det for øye, la oss ta et dypt dykk og prosjekt hvor Tellurian kan være om 10 år, og om den fremtiden er verdt for investorer å ta en eierandel i dag.

En forretningsplan, toppledere, og ikke mye annet

Ved denne skrivingen er Tellurian i utgangspunktet en forretningsplan, litt penger, en håndfull avtaler med partnere og potensielle LNG-kunder, og et ledelsesteam med en veldig god oversikt over å bygge en vellykket LNG-eksportvirksomhet.

Den gode nyheten er at ting er svært nær å begynne å bevege seg fremover. Tellurian utstedte en forretningsoppdatering i begynnelsen av april, og tidslinjen for endelig godkjenning fra FERC og en endelig investeringsbeslutning, eller FID, på Driftwood, forblir på sporet.

I januar utstedte FERC den endelige Miljøpåvirkningserklæringen for Driftwood, i henhold til selskapets forventning, og ledelsen forventer å få den endelige FERC-ordren i første halvår og gjøre FID raskt etterpå.

Når de to kritiske milepælene er nådd - og forventningen er at Drivvekst lett skal oppnå godkjenning - Tellurian ville gå videre med konstruksjonen før årets slutt.

Deretter kommer den harde delen: betaler for det

I fjor genererte Tellurian $ 10, 3 millioner i omsetning, på enkelte LNG-markedsføring og naturgassalg. Per 31. desember hadde Tellurian $ 409 millioner i totale eiendeler, med bare 140 millioner dollar av det i lett likvide gjenstander som kontanter, samtidig som det hadde 111 millioner dollar i gjeld. Det er nok å si at ledelsen kommer til å måtte øke mye kapital i løpet av de neste årene.

Selskapets planlagte strategi er en av de tingene som gjør Tellurian overbevisende. I stedet for å ta på seg all økonomisk byrde for å bygge Drivved, som Cheniere Energy har gjort med sine LNG-anlegg, planlegger Tellurian å selge 58% av anlegget til energiselskapspartnere, som vil kunne kjøpe en del av naturgassen i forhold til deres investering, til kostpris.

Det er alltid ytterligere risiko og kompleksitet for et prosjekt med flere finansielle interessenter, men sluttresultatet for Tellurian er at det må øke mindre kapital for å se Drivvirke til ferdigstillelse, mens dets partnere også vil dele med på å sikre at gjeldsforpliktelsene er oppfylt.

Ifølge selskapets januar-presentasjon vil det koste $ 35 milliarder kroner å bygge Drivved og tilhørende rørledninger; Til slutt rapporterer Tellurian at 8 milliarder dollar av det vil bli finansiert av partnerkapital. Ytterligere 7 milliarder dollar vil bli dekket av kontantstrømmer selskapet forventer å generere før kommersiell drift, og de resterende 20 milliarder dollar skal finansieres ved prosjektfinansiering.

Hva vil det være verdt for investorer?

Når driften starter i 2023, vil Driftwood ha en kapasitet på 28 millioner tonn LNG per år (MTPA). Ifølge januar-oppdateringen vil Tellurian styre 40% av produksjonen, eller 11, 6 MTPA, som den anslår, ville være verdt 2 milliarder dollar i kontantstrømmer.

For å sette det i kontekst, på aksjen teller fra datoen for presentasjonen i januar, ville det være verdt rundt $ 8 per aksje i kontantstrømmer. Med Tellurian aksjer handler for $ 10, 30 per aksje ved denne skrivingen, som gjør at dagens pris ser latterlig billig ut.

Her er rub: Tellurian er nesten sikker på å utstede flere aksjer de neste årene, både som del av tilbud om å skaffe kapital og avtaler for å låse kunder inn i leveringsavtaler.

Saken i punkt: 2. april, Tellurian og fransk energi giganten Total

(NYSE: TOT)

annonserte en avtale med tre deler. Først investerer Total 500 millioner dollar for å kjøpe en eierandel i Driftwood-prosjektet som gir rett til 1 MTPA for LNG til kost. For det andre inngikk de to 15-årige avtaler om Total å kjøpe ytterligere 1, 5 MTPA fra Tellurian til en markedsbasert pris. Tredje, Total enige om å kjøpe 19, 9 millioner aksjer av Tellurian lager for $ 200 millioner.

Ja, det er fortynning; Som en del av avtalen vil Tellurians eierandel i Driftwood også øke med 11, 6 MTPA til 13, 6. Sluttresultatet er at Tellurians andelstelling økte med ca 8% som følge av denne avtalen, men mengden Driftwoods volum det vil kunne selge vil øke med 17%. Det bør oversettes til enda bedre kontantstrømmer per aksje.

10 år ute: Hvis ting går rimelig bra, kan aksjonærene tjene mye penger

Tellurians fremtid er helt knyttet til ledelsens evne til å sikre over 30 milliarder kroner i kapital for et prosjekt som ikke vil begynne å tjene noen penger før 2023. Det finnes utallige ting som kan skje mellom nå og da, inkludert et stort antall makroøkonomiske hendelser som kunne hindre økonomiske partnere i å forplikte seg eller være i stand til å oppfylle sine finansieringsforpliktelser, forsinke, spore eller til og med drepe dette ambisiøse prosjektet før det kommer til grunn.

Hvis det skulle skje, ville felles aksjonærer bli utslettet. Det er risikoen.

Imidlertid er oppsiden veldig ekte. Naturgass erstatter allerede kull og til og med atomkraft rundt om i verden, og veksten i Asia og Afrikas middelklasse vil bety langt høyere etterspørsel etter billig energi. Med sine røtter satt til å bli plassert dypt i noen av de billigste naturgasspillene i verden, bør Tellurian se etterspørselen etter LNG som overskrider det Driftwood kan produsere.

Hvis selskapet faktisk kan generere hvor som helst nær $ 8 per aksje fra sin eierandel i Driftwood når den er i full drift, er forventningen min at et tiår fra nå, Driftwood har vært den første av flere LNG-eksportfasiliteter, har selskapet delvis eller jevnlig fullføre innsatsen. Hvis det er tilfelle, kan det generere langt mer enn $ 8 per aksje i kontantstrømmer, og betale en betydelig del av det utbetalte til investorer i utbytte.

Men vi er langt fra det, og den harde delen er hva som skjer mellom nå og 2023.