Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvor skal Cara Therapeutics, Inc. være i 5 år?

Anonim

Bioteknikk i klinisk stadium kan være verre gullminer for pasientinvestorer. Forholdet er imidlertid at det kan være utrolig vanskelig å forutsi hvilke selskaper som faktisk er verdt ventetiden.

For eksempel, utviklingsbioteknologien Cara Therapeutics

(NASDAQ: CARA)

har gjort stadig fremgang i klinikken med sin nye kappa-reseptoragonist, Korsuva (CR845), de siste årene. Hvis godkjent, bør dette stoffet gi enorm oppside for investorer, men det er også betydelige risikoer for tidlig aksjonærer på dette stadiet av spillet.

Som sådan tror jeg det er definitivt verdt å vurdere hvor denne lovende kliniske scenen bioteknologien kan være om fem år fra nå - det vil si før du kjøper aksjer. La oss grave inn for å finne ut.

Cara er tilstede

Korsuva er i forsøk på tidlig og sent stadium for ulike kløeindikasjoner, samt akutt postoperativ smerte. Den store tegningen her for investorer er at dette eksperimentelle stoffet er utformet for å være langt mindre vanedannende enn tradisjonelle opioider, noe som potensielt gjør det til et kraftig nytt verktøy i kampen mot den rasende opioideepidemien.

Når det er sagt, har denne eksperimentelle kappa-reseptoragonisten hatt noen bemerkelsesverdige tilbakeslag underveis. I fjor produserte Korsuva blandede resultater i en midtstadiestudie som en mulig behandling for smerte hos pasienter med slitasjegikt i knær eller hofter. Som et resultat, har Cara skiftet investorens oppmerksomhet mot stoffets kløe-kliniske program de siste månedene, til tross for at Korsuva er nær å pakke inn enda en sent stadium i postoperativ smerteinnstilling. Heldigvis har dette svinget vekk fra det høyverdige smertemarkedet og mot den vellykkede sikrere pruritusarenaen vist seg å være et smart trekk så langt.

Som bevis signerte bioteknologien en lukrativ lisensavtale med Vifor Fresenius Medical Care Renal Pharma Ltd. (VFMCRP) for Korsuvas kroniske nyresykdom (CKD) assosiert kløeindikasjon siste måned. Bortsett fra å få en stor partner med et stort fotavtrykk i CKD-rommet, fikk Cara også mye trengte penger i denne avtalen. Spesifikt var VFMCRP enige om å utøve $ 50 millioner til Cara foran, og kjøpe en annen $ 20 millioner verdi av bioteknens vanlige lager, i henhold til vilkårene for denne nyutviklede lisensavtalen.

Nøkkelen er her at Cara nå skal ha nok penger til å nå Korsuvas sentrale utstilling i CKD-relatert kløe tidlig neste år, og kanskje få stoffet godkjent for denne første indikasjonen før du må trykke på markedene for ekstra kapital. Denne avtalen gir også en viktig buffer hvis Korsuva flammer ut helt i den postoperative smerteinnstillingen.

Cara fremtiden

Som tingene står nå, henger Cara nærmeste fremtid direkte på styrken av Korsuvas sentre resultater i både postoperativ smerte og CKD-relatert kløe. Når det er sagt, tror jeg at investorer i stor grad bør vurdere stoffets postoperative smerteindikasjon som glasur på kaken på dette tidspunktet. Heron Therapeutics '

(NASDAQ: HRTX)

eksperimentell smertemedisin HTX-011 synes å ha en betydelig fordel når det gjelder effektivitet over Korsuva basert på forsøksdataene hittil. Og Heron kommer nesten sikkert til å slå Cara til markedet i flere år, og gir den en formidabel first-mover-fordel.

Den gode nyheten er at VFMCRP-lisensavtalen tyder sterkt på at begge selskapene har stor tillit til Korsuvas prospekter i den CKD-relaterte pruritusarenaen. Så mens Korsuva fortsatt må treffe merket i sin pågående pivotale prøveperiode for denne indikasjonen, er min gjetning at denne prøven til slutt vil gi et gunstig resultat. I så fall forventer jeg fullt ut at Cara og VFMCRP skal engasjere seg i buyout-samtaler.

Jeg tror Cara vil trolig bli kjøpt av sin nye partner innen de neste fem årene, forutsatt at Korsuva får et grønt lys fra regulatorer. Store biopharmas tar vanligvis bare ut en egenkapitalandel i sine mindre utviklingsbioteknikker når de har en stor interesse i å lage et anbudstilbud, tross alt. Selvfølgelig er dette scenariet direkte avhengig av stoffets kommende forsøksresultater, og alle spill er slått av dersom det ikke fungerer som forventet.