Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvor går skatteavgiftene dine egentlig?

Anonim

For de fleste amerikanere er det fortsatt en stor avtale å bruke $ 10.000. Det er den typen penger vi bruker på biler, nedbetalinger for boliger, ferier i en-en-livet, eller fester som markerer store livshendelser.

Ikke mange av oss kan skille ut $ 10 000 så tilfeldig at hvis de blir spurt om hvor det gikk, ville de ikke engang vite det. Den gjennomsnittlige amerikanske familien betaler imidlertid den føderale regjeringen minst det beløpet i skatt hvert år, og mange av oss har bare en vag følelse av hvor pengene går.

Ja, vi vet at skatter betaler for alt fra veier til forsvar, sosiale programmer til offentlig fjernsyn. Men den spesifikke sammenbruddet av skatteutgifter er noe de fleste amerikanere gir liten tro på - selv om skatt er den største enkeltlinjeposten for mange amerikanere hvert år.

Hvor mye betaler vi faktisk?

Før du bryter ned der den føderale regjeringen bruker pengene våre, er det verdt å vurdere å vurdere hvor mye skatt den gjennomsnittlige amerikanske betalingen har blitt beregnet. I en nylig artikkel brøt min Motley-kollega Brian Feroldi tallene ned ved hjelp av data fra Internal Revenue Service (IRS).

Amerikanere arkiverte mer enn 150, 6 millioner selvangivelser i 2015. I løpet av det året tjente de også $ 10.17 billioner i justert bruttoinntekt og hadde en samlet skatteforpliktelse på $ 1, 45 billioner. Noen raske divisjoner betyr at gjennomsnittlig bruttoinntekt per avkastning var $ 67.564 mens gjennomsnittlig føderal skattemengde var $ 9.655.

Han bemerket også at mange lavere inntekts-amerikanere heller ikke betaler noen skatter eller til og med får penger tilbake på grunn av fortjenesteskatt. Ta disse returene ut av bildet, skrev han, og "du er igjen med 99 millioner amerikanere som registrerte en gjennomsnittlig føderal skatteslag på $ 14.654."

Hvordan bruker vi skattepengene?

Hvorvidt gjennomsnittlig skatteforpliktelse er like under $ 10 000 eller litt mindre enn $ 15 000, er det fortsatt mye penger for de fleste, og det er viktig å vite hvor disse dollarene går. Pew Research brøt ned hvordan USAs føderale regjering brukte USD 3, 95 trillion i 2016, med seniorforfatter Drew DeSilver og bemerket at landet i utgangspunktet er et kjempeforsikringsselskap som har en sidehandel i forsvaret:

Om lag 2, 7 trillioner - mer enn to tredjedeler av totalen - gikk for ulike typer sosialforsikring (Social Security, Medicaid og Medicare, arbeidsledighetskompensasjon, veteranerfordeler og lignende). En annen $ 604 milliarder, eller 15, 3% av total utgifter, gikk for nasjonalt forsvar; Netto rentebetalinger på statsgjeld var rundt 240 milliarder dollar, eller 6, 1%. Utdanningsstøtte og tilhørende sosiale tjenester var om lag 114 milliarder dollar, eller mindre enn 3% av alle føderale utgifter.

Hvert annet program - offentlig kringkasting, NASA, nasjonalparker, utenlandsk hjelp og alt annet - legger til de resterende 6% av det føderale budsjettet. Slik bryter hver stor utgiftsområde ned:

  • 24% trygd
  • 15% Medicare
  • 15% Forsvar
  • 13% helse
  • 13% Inntektssikkerhet
  • 6% Netto rente
  • 5% Veterans Fordeler
  • 6% annet
  • 3% utdanning

Historisk sett, ifølge Pew, har føderale utgifter svevet rundt 20% av bruttonasjonalproduktet (BNP). I 2016 var de totale utgiftene 21, 5% av BNP, og på lang sikt har den største utgiftsveksten vært på de ulike menneskelige tjenesteprogrammene (inkludert Medicare og Social Security). Andelen av BNP som er brukt på forsvaret, har faktisk falt til 3, 3% i 2016 etter å ha hatt en høyest på 6% i 1986.

Hva betyr dette?

Mens enkelte amerikanere ikke har direkte kontroll over hvordan skattekostnadene er brukt, er det viktig å vite hvor pengene går. Det er spesielt viktig å forstå at eventuelle store økninger - sier i forsvarsutgifter, slik president Donald Trump har foreslått - krever kutt andre steder. Med mer enn to tredjedeler av budsjettet går til sosiale forsikringsprogrammer, er det vanskelig, om ikke umulig, å gjøre store endringer uten å påvirke disse programmene.

De fleste av skattekostnadene dine går til å ta vare på andre amerikanere, etterfulgt av å betale for forsvar. Beløpene for alt annet, inkludert de mest kontroversielle og varmt debatterte regjeringsprogrammene, utgjør en relativ spenning i forhold til de samlede beløpene som blir brukt.