Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva du trenger å vite om autonome kjøretøy i dag

Anonim

Det er ingen hemmelighet at det legges mye penger og krefter på å utvikle systemer for å kjøre kjøretøy på offentlige veier, uten at det kreves menneskelig sjåfør. Faktisk er de første driverløse bilene sannsynligvis bare noen få år unna.

Autonome kjøretøy har potensial til å forandre hvordan mennesker og varer blir flyttet fra sted til sted. Teknologien kan oppveie alt fra tradisjonelle modeller av bileierskap til våre ideer om lastebiltransport, og langt utover.

For investorer kan mulighetene være enorme - og for alle er det verdt å vite hva som kommer og når. Her er en oversikt over hva du trenger å vite om denne nye teknologien.

Hva er et autonomt kjøretøy?

En autonom bil er en som ikke krever en menneskelig sjåfør å komme seg fra sted til sted trygt. Det kan være alt fra en liten bybil til en traktorbil. De er noen ganger referert til som "selvkjørende" eller "driverløse" kjøretøyer; vilkårene er utskiftbare.

Generelt har autonome kjøretøy sofistikerte sensorer (kameraer, radar og ofte LiDAR, en radarlignende teknologi som bruker usynlige lasere) som gir en datamaskin "hjernen" den informasjonen den trenger for å kjøre i trafikken og navigere hindringer trygt.

Hva er "nivåene" av autonome kjøretøy systemer?

Ingeniører, regulatorer og teknologi-entusiaster refererer til sjåførassistanse og autonome kjøretøy systemer ved hjelp av et rammeverk utviklet av SAE International, den profesjonelle sammenslutningen av bilingeniører.

Du finner en fullstendig forklaring på de seks nivåene av kjøretøyautomatisering her. Men her er et raskt sammendrag av hva du trenger å vite for å forstå de fleste referansene du vil se:

 • Nivå 3-systemer automatiserer kjøring under begrensede forhold, men en menneskelig sjåfør må være våken og klar til å overta hvis det er nødvendig. De nyeste versjonene av Tesla 's

  (NASDAQ: TSLA)

  Autopiloten er nær nivå 3. Men nivå 3 er kontroversielt: Behovet for en varseldriver har ført til noen bilprodusenter, inkludert Ford Motor Company

  (NYSE: F)

  , å hoppe over nivå 3 og arbeide på full nivå 4-systemer i stedet.
 • Nivå 4-systemer er helt selvkjørende uten at det er behov for menneskelig sjåfør. Men de er begrenset på noen måter. De fleste av dagens autonome kjøretøy systemer under utvikling krever svært detaljerte kart for å fungere skikkelig; Hvis du vil gå utenfor det kartlagte området, må et menneske kjøre. En annen potensiell grense: De første autonome kjøretøyene kan kanskje ikke operere i ekstremt vær. (Fallende snø og snødekte veier er store utfordringer for autonome systemer.)
 • Nivå 5-systemer kan kjøre kjøretøyet under alle omstendigheter et menneske kunne.

Nivå 4-systemer er hva vi mener når vi snakker om autonome kjøretøy i nær fremtid. Nivå 5 kjøretøy er antatt å være mange år unna.

Hva holder tilbake autonome kjøretøyer?

Det meste av maskinvaren som kreves for autonome kjøretøy, eksisterer allerede. Bittesmå kameraer, radarsystemer, GPS-moduler og dataprosessorer er alle off-the-shelf-teknologi. For tiden er tilgjengelige LiDAR (lasersensor) systemer fortsatt dyre, men lavere kostnader som vil være praktiske for massemarkedskøretøy, er i utvikling. Chipmakers, inkludert NVIDIA

(NASDAQ: NVDA)

og Intel

(NASDAQ: INTC)

, jobber med spesialiserte prosessorer for autonome kjøretøyer - et potensielt stort marked for begge deler.

Utfordringen med autonome kjøretøyer er å få programvaren til det punktet der det er nesten usikkert - nær nok til at vi kan ha tillit til det. Det krever millioner av miles av testing og forfining, som skjer nå.

Er det ikke etiske problemer med autonome kjøretøy?

Det er nok av "hva om?" scenarier som stiller spørsmål om valgene som en autonome bilens datamaskin skal programmeres for å lage. Disse problemene blir tatt ut nå. Det er sannsynlig at noen svar på disse spørsmålene vil bli standardisert på tvers av produsentens programvare.

Når kommer de første autonome kjøretøyene på veiene?

Det er allerede flåter av autonome kjøretøyer som tester på offentlige veier rundt om i verden - med mennesker klar til å overta om nødvendig, selvfølgelig. Bilprodusenter som General Motors

(GM)

, programvare giganter som alfabetets

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

Waymo datterselskap, og nyere aktører som Uber Technologies - sammen med en rekke start-ups og "stealth" ventures - er alle ute på vei testing nå.

Men det er sannsynlig å være en annen til tre år før de første nivå 4-bilene tilbys for salg.

Når vil jeg kunne kjøpe en autonom bil?

Det er ikke et enkelt spørsmål å svare fordi det ennå ikke er klart hvordan teknologien kommer til markedet. Det er sannsynlig at de fleste bilprodusentene vil kunne bygge Nivå 4 autonome kjøretøy innen 2021 eller så, om ikke før - men de første Nivå 4-kjøretøyene kan være svært dyre, og de kan bare tilbys til flåtekunder (som Uber eller Lyft) .

Når det er sagt, er det sannsynlig at en eller flere bilprodusenter (Tesla, kanskje andre) vil tilby nivå 4-teknologi til privatkunder på et eller annet tidspunkt de neste årene. Men ingen automaker (eller programvarefirma) har annonsert en fast dato ennå.

Hvem vil være først til å utvikle et autonomt kjøretøy?

Det er umulig å si, fordi de fleste av selskapene som arbeider på systemene, ikke deler detaljerte fremdriftsrapporter. Det er også andre problemer: For eksempel kan et selskap som Waymo være den første som har programvaren klar, men det kan velge å samarbeide med partnere (en eller flere bilprodusenter) for å bringe den til markedet.

Det kan komme ned som selskapet er dristig nok til å erklære sitt system for å være klar for offentlig bruk. (Med andre ord, ikke satse mot Tesla.) Men det kan ikke være noe mer enn braggingrettigheter: Store bilbransjeleverandører jobber med tekniske bedrifter for å ha nivå 4-systemer tilgjengelig for bilprodusenter innen de neste tre årene. Det er sannsynlig at nivå 4-teknologien vil være en vare innen 2021 eller så.