Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva vil først Solar være verdt i 2020?

Anonim

Første Solar

(NASDAQ: FSLR)

er et av verdens mest verdifulle solfirmaer, men står overfor en svært konkurransedyktig industri og usikker fremtid som det oppgraderer produksjonskapasiteten.

For å få en ide om hva First Solar kan være verdt, har jeg lagt ut hvilke kapasitetsplaner som ser ut og hvor marginer kan ende opp med sitt nye produkt. Her ser du hvordan First Solar kunne synke eller svømme som en investering de neste årene.

Serie 6 er fremtiden

First Solar er i ferd med å oppgradere utstyret til et nytt produkt kalt Series 6. Det er kombinasjonen av en større formfaktor og litt høyere effektivitet enn det nåværende serien 4-produktet. Men hensikten er å kombinere panelene med racking, omformere og til og med energilagring for å gi en komplett løsning til solfangere.

Den store strategiske endringen er at First Solar vil selge disse komponentene til andre utviklere enn å utvikle prosjekter selv. Dette vil trolig bety lavere salg per watt, men mer stabile marginer enn opp- og nedturer i prosjektutviklingsvirksomheten.

Akkurat nå sier First Solar at den vil ha litt over 3 GW av serie 6 kapasitet i 2019, med potensial til å legge til mer i fremtiden. Det er der vi skal starte vår projeksjon av hva First Solar finanser kan se ut.

Hvor mye penger kan First Solar gjøre?

Hvis First Solar leverer komponenter til brukervennlige solcelleutviklere, kan vi ballparkere hvor mye penger det kan gjøre. Ledelsen har allerede diskutert kostnadene ved å bygge solenergianlegg som faller under $ 1 per watt, så la oss anta at salget per watt er $ 0, 75, som er den samme tilnærmingen jeg brukte til å verdsette konkurrenten SunPower .

Fra dette salget vil First Solar generere en bruttomargin som må dekke driftskostnader på rundt 330 millioner dollar for å tjene penger. Her er hvilke bruttomarginer som kan se ut.

MetricLavmarg ScenarioMedium-Margin ScenarioHigh-Margin Scenario
Produksjon3, 0 GW3, 0 GW3, 0 GW
Salg per watt$ 0.75$ 0.75$ 0.75
Bruttomargin15%20%25%
Sum bruttomargin$ 337, 5 millioner450 millioner dollar562, 5 millioner dollar

Du kan se at det beste scenarioet er First Solar, som danner ca. 232, 5 millioner dollar i driftsresultat dersom det kan generere en bruttomargin på 25%. Det er et høyt projeksjon gitt den konkurransedyktige naturen til brukskala solbransjen. I verste fall ville First Solar knapt bryte seg selv operativt.

Hva som kan forandre spillet er hvis produksjonen hoppet til 5, 0 GW eller mer. Tabellen nedenfor viser bruttomarginen under et scenario hvor salget per watt er $ 0, 75 og bruttomarginen er 20%. Dette innebærer at First Solar er svært konkurransedyktig og ser en voksende mulighet til å ta markedsandel i solenergi.

MetricEksisterende produksjonMedium vekstHøy vekst
Produksjon3, 0 GW5, 0 GW7, 0 GW
Sum bruttomargin450 millioner dollar$ 750 millioner$ 1, 05 milliarder

Du kan se at produksjonsplaner uten tvil har mer innvirkning på finans enn bruttomargin. Hvis First Solar utvidet produksjonen til 7, 0 GW, kunne det gi 720 millioner dollar i driftsresultat.

Ikke glem balansen

Foreløpig forventer First Solar 1, 5 milliarder dollar til 1, 7 milliarder dollar av netto kontanter på balansen ved utgangen av 2017 etter å ha brukt 525 millioner dollar til 625 millioner dollar på investeringene. Ved utgangen av 2018 vil kontantnivået sannsynligvis være lavere fordi total oppgradering av serie 6 vil koste rundt 1 milliard dollar. La oss anta at ved utgangen av 2018 har kontantbalansen falt til 1 milliard dollar på grunn av oppgraderingskostnader og lavere samlet kontantstrøm fordi utstyret blir oppgradert.

Det er fortsatt en bedre balanse enn de fleste solfirmaer, men det betyr at aksjene prissetter i en netto markedsverdi på 3, 0 milliarder dollar.

Hva er First Solar virkelig verdt?

Hvis First Solar ikke øker kapasiteten og genererer marginer høyere enn 15%, vil det ha en tøff tid som rettferdiggjør sin nåværende verdivurdering. Men hvis det åpner ekspansjonsplaner og serier 6 viser seg å være et annet høymarginalprodukt, kan vi se en kraftig økning i aksjene. Hvis vi antar alle de 720 millioner dollar i driftsresultatet, la jeg ut i vekstscenarioet over strømmen til bunnlinjen, og aksjene handler med 10 ganger inntjening flere, pluss vi legger til i $ 1 milliard i kontanter, selskapet kan være verdt rundt 8 milliarder dollar i 2020. Det er dobbelt der det handler i dag.

Det som er ukjent er om First Solars serie 6-strategi vil fungere som planlagt. Vi vet allerede at SunPower følger en lignende strategi og vil ha et høyere effektivitetsprodukt innen utgangen av 2017 enn First Solar håper å starte i 2019. Hvis silisiumbaserte celler fortsetter å falle i kostnad, kan det være vanskelig å konkurrere.

Første Solar er ikke den sikre innsatsen det ser ut til å ligge i solen. Og fremtiden for selskapet rir på oppgraderingene som nå blir satt inn i fabrikker i dag.