Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva skal du se når EOG Resources Inc. rapporterer Q3-resultater

Anonim

EOG Resources

(NYSE: EOG)

har hatt et godt år. Landets ledende shale driller har ikke bare rapportert forventningsberegning av finansielle og produksjonsresultater gjennom første halvår, men det har også økt utbyttet to ganger og avslørt en massiv olje- og gassfunn i Pulverflodbassenget. På grunn av det, er forventningene høye da selskapet gir opp og rapporterer resultatene i tredje kvartal senere denne uken. Her er et par ting å holde øye med når du vurderer rapporten.

Sjekk om produksjonen oppfyller forventningene

EOG Resources har en evne til å slå sin kvartalsvise produksjonsprognose. I andre kvartal styrte selskapet for sin amerikanske oljeproduksjon mellom 374 000 og 382 000 fat per dag (BPD). Den faktiske produksjonen kom imidlertid over den høye enden av dette området på 384 600 BPD, som var 15% mer enn produksjonen i årene siden.

Selskapet forventer at produksjonen vil fortsette å ekspandere i tredje kvartal, og styrer for at den amerikanske oljeproduksjonen skal være mellom 401 000 og 409 000 BPD. Oppnå dette målet ville holde selskapet på rette spor for å møte sin helårs prognose.

Et område for å være nærmeste oppmerksomhet er selskapets Delaware Basin posisjon i Permian. På grunn av rørledning og servicebegrensninger i regionen har mange rivaler måtte kutte ned på antall brønner de planlegger å fullføre i år. Mens EOG er mye mer proaktiv enn de fleste jevnaldrende i låsing i nødvendige tjenester og kostnader for å sikre at ressursene skal fortsette å vokse, betyr det ikke at det er helt immun mot regionens problemer. Derfor bør investorer holde øye med eventuelle konsekvenser som Permians kapasitetsproblemer har på produksjonen fra tredje kvartal.

Se om det gjør noen endringer i 2018-planen

EOG Resources satte sitt 2018 kapitalbudsjett til å utgjøre mellom 5, 4 milliarder og 5, 8 milliarder dollar, noe som ville gi det midler til å øke sin oljeproduksjon i USA med rundt 18%. Men flere ting har endret seg siden det satte budsjettet. For det første har oljeprisene i USA vært godt over $ 65 per fat for mye av året, som ligger over $ 50 per fat som selskapet pleide å sette sitt budsjett. Utover det har kostnadene for service og utstyr oppblått raskere enn de fleste i bransjen forventet i år.

På grunn av det har flere oljeselskaper økt sine kapitalbudsjetter for 2018. ConocoPhillips

(NYSE: COP)

, for eksempel, planlagt å tilbringe 5, 5 milliarder dollar i år. Men den amerikanske oljegiganten har økt budsjettet to ganger i år på grunn av kostnadsvekst og uventet høyere aktivitetsnivå fra noen av sine borepartnere. Som et resultat, ConocoPhillips planlegger nå å bruke 6, 1 milliarder dollar i år. Gitt den trenden, bør investorer se om EOG gjør noen oppadgående tilpasninger til budsjettet.

En annen potensiell endring for å holde øye med er for noe skifte i borevirksomhet. Som nevnt er rørledninger i Permian Basin nær kapasitet, noe som tvinger mange borere til å fullføre færre brønner enn forventet. På grunn av det begynner flere større boremaskiner å flytte noen av sine aktiviteter til andre regioner, med ConocoPhillips, for eksempel å flytte en rigg ut av Delaware-bassenget til Eagle Ford. Gitt denne trenden, bør investorer se om EOG planlegger å skifte aktivitet ut av Permian til en av sine andre regioner til nye rørledninger kommer på linje mot slutten av neste år.

Forvente et annet godt kvartal

EOG Resources hadde en utmerket første halvdel av året, som selskapet forventer vil fortsette gjennom balansen i 2018. Investorer vil se om det fortsatt er tilfelle senere denne uken da selskapet rapporterer resultatet for tredje kvartal. Så lenge Permian Basin er nåværende problemer ikke sperrer selskapets vekstmaskin, bør den levere solide resultater igjen, og sette den opp for en sterk slutt på året.