Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva skal du se når Adobe rapporterer Q1-inntekter

Anonim

I løpet av de siste årene har Adobe Systems

(NASDAQ: ADBE)

har vært bemerkelsesverdig konsekvent i å slå S & P 500, gjennomføre denne prestasjonen hvert år siden 2012. Det var samme år Adobe byttet fra å selge cellofaninnpakket programvare og flyttet sin virksomhet til skyen, noe som gjorde rekordet enda mer imponerende.

Aksjeeiere vil se etter om selskapet holder opp sin imponerende strekning, da Adobe planlegger å frigjøre de økonomiske resultatene av det nylig avsluttede første kvartalet etter at markedet lukkede torsdag 14. mars. La oss se på selskapets fjerde kvartal og se på på nylige nyheter for å se om det gir noe innblikk i hva investorene kan forvente når selskapet rapporterer inntekter.

Som en ødelagt post

For fjerde kvartal i fjerde kvartal (som avsluttet 30. november) rapporterte Adobe rekordinntekter på 2, 46 milliarder dollar, en økning på 23% året etter. Dette var det femte påfølgende kvartalet av økende omsetning. Denne ytelsen overgikk enkelt begge analytikernes konsensusestimater og ledelsens prognose på henholdsvis $ 2, 43 milliarder og $ 2, 42 milliarder. Dette fløt til bunnlinjen med justert inntjening per aksje på 1, 90 dollar, som også enkelt toppet forventningene.

Adobe hadde sterk vekst i produktporteføljen, da inntekter i det digitale mediesegmentet økte med 23% året etter til 1, 71 milliarder dollar, mens det digitale opplevelsessegmentet hadde en omsetning på 690 millioner dollar, en økning på 25% sammenlignet med kvartalet i fjor. Begge segmentene oversteg ledelsenes vekstprognose på henholdsvis 22% og 20%.

Gjenværende inntekter er grunnlaget for at Adobe bygger sin fremtidige vekst. Selskapet oppnådde et rekordnett, nye digitale medier, årlig omsetning på 430 millioner dollar, og etter å ha justert for valutakursendringer i slutten av året, avsluttet Adobe året med 6, 71 milliarder dollar i ARR. Bygg på sin basis av gjentatte inntekter er en av de største bidragsyterne til Adobe konsekvent overgå forventningene.

Ta en titt på det siste inntjeningsanropet for Adobe Systems.

Føl den magiske

Adobe annonserte nylig at Gartner hadde navngitt selskapet som en leder i Magic Quadrant for Digital Experience Platforms for andre året i rad. Selskapet ble også rangert høyest for sin "fullstendige visjon" blant sine jevnaldrende. Mens denne bransjens anerkjennelse ikke nødvendigvis oversettes direkte til økt inntekt eller fortjeneste, snakker det til kvaliteten på Adobes plattform. Det vil gi potensielle kunder et ekstra datapunkt å vurdere når de vurderer egnetheten til Adobes produkter og tjenester.

Tidligere i år annonserte Adobe at den hadde kjøpt Allegorithmic, produsent av et 3D-designverktøy som bidrar til å skape teksturer som brukes av videospillskapere, kunstnere med visuelle effekter, animatorer og designere. Adobe hadde tidligere investert i selskapet, og produktet er allerede integrert med Adobe Dimension. Dette er enda et eksempel på et snap-on-oppkjøp som vil utvide Adobes eksisterende økosystem.

Hva kvartalet kunne holde

For første kvartal antok Adobe en omsetning på 2, 54 milliarder dollar, noe som ville utgjøre en vekst på 22% fra år til år. Innenfor selskapets ulike segmenter forventer ledelsen omsetningen fra det digitale mediasegmentet til å vokse med 20% og det digitale erfaringssegmentet øker med 31%, begge år over år. Selskapet forventer GAAP-resultat per aksje på $ 1, 14 og justert resultat per aksje på $ 1, 60. Adobe forventer også netto nye digitale medier ARR på $ 330 millioner.

For å sette det i perspektiv av det bredere markedets inntrykk mot selskapet, krever analytikernes konsensusestimater inntekter på 2, 55 milliarder dollar, en økning på 22, 5%, med justert inntjening per aksje på 1, 62 dollar, med både utsparing av ledelsens prognose.

Med et sterkt track record for å øke sin gjentatte inntekter og slå det brede markedet, vil dette kvartalet trolig ikke være noe annet. Vi har alle detaljer når Adobe rapporterer inntekter etter at markedet lukkes torsdag 14. mars.