Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva skal du se i Nike Inc.s resultatrapport

Anonim

Etter å ha gjort Nike

(NYSE: NKE)

Den eneste verste utøvende aksjen i Dow i fjor, er investorene oppvarming til den globale sportsklær titan igjen. Aksjer har beskjedent overgått markedet hittil i 2017, og øker med to siffer i forhold til Dows 6% vekst.

Hvorvidt de tidlige gevinster styrker seg til et solidt rally - eller forsvinner helt - vil trolig avhenge av hva selskapet avslører om forretningstrender i finanspolitisk rapport for tredje kvartal som utløper tirsdag 21. mars.

Her er noen viktige punkter for investorer å se etter i den kunngjøringen.

Salgsvekst

Nike liker å regne seg selv som et vekstfirma, men at merkevarebyggingen har kommet under spørsmålet i det siste, da ekspansjonsfasen ble forverret. Inntektene steg 12% i finanspolitikken 2016 for å markere en nedgang fra fjorårets 14% hopp. Halvveis gjennom finanspolitikken 2017, har tallet falt til bare 9%.

Hoveddrakken har vært det amerikanske markedet, hvor salgsgevinsten bare var 5% de siste seks månedene takket være en blanding av myk etterspørsel i bransjen og en flom av konkurransedyktige produkter. Den gode nyheten for Nike er at den er langt mindre utsatt for denne geografi enn rival Under Armor

(NYSE: UA)

(NYSE: UAA)

, som kommer fra 85% av sin virksomhet fra USA. Den sammenlignbare tallet er bare 50% for Nike.

Likevel har Nike forutsatt mer solid vekst i USA i andre halvdel av finanspolitikken 2017, og investorene vil se bevis for en tilbakegang både i denne ukens rapport og i selskapets oppdaterte prognose for hele regnskapsåret.

lønnsomhet

I de seks månedene som ble avsluttet i november, sank Nike brutto fortjenestemargin 2 prosentpoeng til 45% av salget, da selskapet ble tvunget til å øke kampanjer for å rydde opp langsiktig lagerbeholdning. Ledelsen skylde en "høyere blanding av off-price" -produkter som hovedårsaken til at bruttoresultatet økte med bare 3% i finanspolitisk andre kvartal.

Hvis Under Armor s nyere resultater er noen indikasjon, ble markedet enda jevnere i løpet av konkurransedyktige høytiden. Bruttomarginen kollapset til 45% av salget fra 48% i fjor på grunn av hva ledelsen kalte "aggressiv innsats for å håndtere inventar". Konsernsjef Kevin Plank fortalte investorer at lagets produktportefølje ikke var frisk nok til å skille seg ut fra konkurrentene, spesielt i premium-slutten av markedet. Selskapet har også dramatisk senket sitt salgsvekstutsikt.

Wall Street håper på en bedre ytelse ut av bransjelederen. Like før høytiden, sa Nike at aksjonærene skulle se økt lønnsomhet de neste kvartalene, og denne uken vil investorer lære om de nye produktlanseringene var populære nok til å opprettholde optimismen.

Ser fremover

For tre måneder siden kalte Nike's helårsprognos for 2017 salgsgevinster i det høye singelsifrede området - parret med langsomt stigende marginer. Resultatet halvparten av den forutsigelsen er lettere å oppnå i forhold til den sterkere beholdningsposisjonen som gikk inn i høysesongen, sammenlignet med hva den førte seks måneder før. Inntekter bør også fortsette å ha nytte av Nikes kostnadsbesparende program og den raskt voksende direkte salgskanalen til forbrukerne.

Så, hvis det er en stor overraskelse denne uken, er det sannsynlig å komme på inntektssiden, hvor forverrede industriforhold kan føre til nedgradering til 2017-prognosen. På den annen side, hvis Nikes portefølje av klær og fottøysprodukter resoneres med kunder på nøkkelmarkeder i løpet av ferien, så har selskapet sannsynligvis fanget verdifull markedsandel fra rivaler samtidig som det gjør fremgang mot en salgsvekst.