Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva prosentandel av bedrifter feiler i sitt første år?

Anonim

Å starte en ny bedrift kan være et skummelt forslag. Kanskje er det skummelste av alle å vite at de fleste bedrifter ikke vil lykkes.

Hva er andelen bedrifter som feiler i sitt første år? Det er lavere enn du kanskje tror. Her er detaljene - og hvorfor et relativt lavt antall førsteårsforretningssvikt kan være en dårlig ting.

Historien gjentar seg

Omtrent 80% av de nye bedriftene overlever seg forbi sitt første driftsår. Det var tilfellet for to tiår siden, og det er fortsatt tilfelle i dag.

Imidlertid eksisterer rundt halvparten av alle virksomheter ikke lenger etter fem år. Bare en tredjedel gjør det forbi tiårsdagen. Denne statistikken har vært bemerkelsesverdig konsekvent gjennom årene. Interessant nok ser det ut til at store økonomiske nedganger ikke påvirker overlevelsesgraden for nye bedrifter.

Den gode nyheten er at overlevelsesraten begynner å flate ut etter flere års drift. Jo lengre en virksomhet varer, jo mer sannsynlig er det å vare enda lenger.

Vær imidlertid oppmerksom på at en virksomhet som avbryter operasjoner ikke nødvendigvis er en feil. Noen ganger selger eiere bedrifter eller pensjonere.

Hvorfor virksomheten mislykkes

Virkeligheten er fortsatt at mange bedrifter mislykkes. Ifølge 2015/2016 Global Entrepreneurship Report, utgitt av Babson College og flere andre organisasjoner, stoppet over halvparten av utgåtte virksomheter på grunn av manglende fortjeneste eller økonomisk finansiering.

Et stort problem er underkapitalisering i begynnelsen av å starte en bedrift. Bedriftseiere undervurderer ofte hvor mye penger som trengs for å finansiere virksomheten. Samtidig kan de overvurdere hvor raskt deres produkter og tjenester vil få tak i markedet.

Entreprenører er vanligvis av naturen svært selvsikker. Problemet er at tillit noen ganger fører til overbevissthet. Jeg har jobbet i ledelse med to oppstartsselskaper i karrieren min. I begge tilfeller trodde jeg markedet ville raskt adoptere de innovative teknologiene selskapene tilbød. I begge tilfeller hadde jeg feil.

En primær utfordring for den første oppstarten som jeg jobbet med var at de typer kundene vi har målrettet, foretrekker å handle med større og mer etablerte leverandører. Selv om vi følte at vårt produkt var bedre enn konkurransen, var vi i ulempe på grunn av størrelsen vår.

Min andre oppstartserfaring var som administrerende direktør i et helsevesenet teknologiselskap. Vi var i stand til å stadig tiltrekke seg kunder, men prosessen gikk langsommere enn forventet i stor grad på grunn av lange salgssykluser. Vi trodde kundene ville se verdien i produktet og ta beslutninger raskt. Mange så verdien, men var likevel sakte for å fullføre en innkjøpsbeslutning.

Fordelene ved å svikte raskt

Det ville være flott om flere bedrifter var vellykkede og varte i flere tiår. Historien viser imidlertid oss ​​at det ikke er sannsynlig å skje. I lys av dette er min mening at det ville være bedre for mer enn bare 20% av bedriftene å mislykkes i sitt første driftsår. Det kan kanskje overraske deg, men det er en god grunn til mitt synspunkt.

Hvis du er bestemt til å mislykkes, ville det ikke vært bedre å få det over så snart som mulig - som å rive av en båndhjelp raskt for å unngå langvarig smerte? Jeg tror det. Det er forskjellige fordeler for å svikte raskt, snarere enn sakte. Totale tap vil bli redusert betydelig. Bedriftseiere ville kunne skifte gir raskere inn i en - forhåpentligvis - mer lønnsomt arbeid.

Men hvordan kan du svikte fort i stedet for å svikte sakte? Jeg foreslår at du tenker på din oppstartsvirksomhet på samme måte som hvordan stoffmakerne tenker på eksperimentelle stoffer.

De utfører først preklinisk testing hos dyr for å avgjøre om menneskelig testing kan være verdt. Den første fasen av menneskelig testing involverer vanligvis et lite antall pasienter. Etterfølgende faser legger til flere pasienter i studiene.

På hvert trinn i prosessen er det forhåndsbestemte primære utfallsmål (og ofte sekundær resultatmål også). Hvis målutfallene ikke er oppfylt, går ikke stoffet vanligvis fram til neste fase.

Etter denne prosessen kunne entreprenører bestemme i forkant hvilke finansielle resultater du virkelig ville vurdere å være akseptable i løpet av hvert kvartal av det første året. Hvis virksomheten ikke oppfyller disse nivåene, vurder hvorfor de ikke ble oppfylt. Med mindre du har en veldig god plan for å løse problemene, kan det være best å kutte tapene dine tidlig.

Forresten har narkotikabrukere mange flere feil underveis enn de har suksesser. Men de slutter ikke med å utvikle nye stoffer. De innser bare det som er virkeligheten av virksomheten og tilpasser seg tilsvarende. Hvis de ikke svikte raskt nok med eksperimentelle stoffer som ikke er trygge eller effektive, ville deres generelle suksess faktisk være mye lavere.

Dette er et punkt verdt å tenke på før du starter en bedrift. Feil er egentlig ikke fiasko hvis det forbedrer de generelle utsiktene til suksess. Som Thomas Edison sa etter gjentatte mislykkede forsøk på å lage en glødelampe, "Jeg har ikke feilet. Jeg har nettopp funnet 10 000 måter som ikke vil fungere." Jo tidligere du identifiserer hva som ikke virker, desto raskere kan du finne ut hva som vil.