Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva er skattepliktig interesse?

Anonim

Det er en grunn til at IRS har en tendens til å få en dårlig rap - det liker å stikke fingrene inn i hvilken inntjening du klarer å få hendene på. Mens vi alle er vant til å se skatter, kommer ut av våre lønnsslipp, lærer mange av oss den harde måten at renteinntektene også er gjenstand for skatt. De fleste av rentebetalinger du mottar fra obligasjoner eller bankkontoen din, er underlagt føderale avgifter, og du må rapportere renteinntektene dine på selvangivelsen (skjema 1040). Faktisk ender noen mennesker på grunn av penger på sine skatter på grunn av deres renteinntekter.

Beregning og rapportering av renteinntekter

Generelt sett må du betale skatt på renteinntekter året du mottar det, eller det blir tilgjengelig for deg. Du får vanligvis en 1099-skjema som viser mengden av renteinntekter du mottok for året, forutsatt at tallet er $ 10 eller mer, og du må rapportere inntektene og betale skatt på det når du går til filen din retur. Og hvis du tenker på at du glemmer å inkludere den renteinntekten på skattene dine, tenk igjen. IRS får en kopi av hver 1099 form utstedt, så hvis du forsømmer å rapportere den ekstra inntekten, kan den øke et stort rødt flagg.

Typer av skattepliktig interesse

Renter du mottar fra en bank, uansett om det er en sparingskonto, en kontrollkonto (noen faktisk betaler renter), pengemarked eller depositum (CD), er gjenstand for skatt. Det samme gjelder for obligasjonsinteresse i de fleste tilfeller, men ikke alle. Bedriftsobligasjoner - de som er utstedt av selskaper - er alltid skattepliktig, så hvis du mottar renteinntekter fra en bedriftsobligasjonsinvestering, bør du forberede deg på å betale IRS sin andel. Renter av statsobligasjoner er også skattepliktige, men ikke i samme grad. Mens du betaler skatt på føderalt nivå, vil du unngå statlige og lokale skatter.

Sparing av obligasjonslån er litt mer komplisert. Vanligvis er sparepengene renset for statlige og lokale skatter, men er underlagt føderale skatter. Men hvis du oppfyller visse kriterier, kan du unngå å betale skatt på renter fra kvalifisert serie EE og I Obligasjoner utstedt etter 1989 hvis du bruker inntektene til å betale for kvalifiserte høyere utdanningskostnader.

Kommunal obligasjonsrente

Kommunale obligasjoner har motsatt skatteimplikasjoner av statskassen og spareobligasjoner - deres interesse er alltid fri fra føderale skatter. Videre, hvis du kjøper kommunale obligasjoner som er utstedt av din hjemstat, vil du også unngå statlige og lokale skatter. Denne trepunktsundersøkelsen gjør kommunale obligasjoner en foretrukket investering blant de som ønsker å generere vanlig inntekt, samtidig som de reduserer skattebyrden.

Ulemper å vurdere

Den åpenbare ulempen for å samle skattepliktig rentebetalinger er å miste en del av inntektene dine til IRS. Men problemet blir ytterligere forverret av det faktum at renteinntekter beskattes som vanlig inntekt, noe som betyr at rentebetalinger blir behandlet på samme måte som din typiske lønnssjekk. Kast i det faktum at renten har vært smertefylt de siste årene (spesielt når det gjelder standard sparekontoer og lignende), og det gjør det sikkert til en mer fondsbasert investeringsstrategi.

Mens aksjer vanligvis har høyere risiko enn obligasjoner, og kjøp av aksjer er utvilsomt risikofylt enn å sette pengene dine på en FDIC-forsikret sparekonto, hvis du holder investeringene dine i mer enn et år og selger dem for profitt, blir du underlagt til en langsiktig kapitalgevinst skattesats som er lavere enn din ordinære skattesats. De fleste skattebetalere er for øyeblikket bare gjenstand for en 15% langsiktig kapitalgevinst skattesats, med lavere lønn betalende 0% og landets høyeste inntektsgjeld betaler 20%.

Videre, hvis du kjøper utbyttebeholdninger, vil du ha nytte av vanlig, forutsigbar inntekt som ligner obligasjonsrente, bare mindre skattepliktig. Selv om utbytteinntekter er klassifisert som enten kvalifiserte eller ikke-kvalifiserte, faller mye av det i den tidligere kategorien og skattes til den gunstigere langsiktige kapitalgevinsten.

Tenk deg at din ordinære skattesats er 28%. Hvis du mottar $ 1000 i året i bedriftsobligasjonsrente, vil du miste $ 280 av det til skatt. På den annen side, hvis du mottar $ 1000 i året med kvalifisert utbytte, mister du bare $ 150 i skatt.

Selv om samleinteressen er en relativt trygg måte å tjene penger på, er det fordeler å utforske alternative veier for å øke rikdommen. Og som en ekstra bonus, kan du bare få det til å holde fast ved IRS og beholde mer av pengene for deg selv.