Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva investorer trenger å vite om Carvana tredje kvartal

Anonim

Generelt forakter folk folketrygdsprosessen - det er en grunn til at det er så mange bruktbiler som selger vitser. Men det foraktet har opplevd mange muligheter for innovative bedrifter å forsøke å forvandle opplevelsen til noe som er mer behagelig og mindre elendig.

Blant disse innovatørene er Carvana Co.

(NYSE: CVNA)

, som har fått oppmerksomheten til investorer takket være en forretningsmodell som legger mye av innkjøpsprosessen på nettet, i kombinasjon med et unikt alternativ for vendingbil. La oss grave inn i resultatene fra tredje kvartal og se hvordan den nylig-IPOed bilforhandleren er faring.

Av tallene

For et selskap som Carvana i starten av et langt spill, er det rettferdig for investorer å forvente en betydelig topplinjevekst, og selskapet leverte. Inntektene økte med 128% til totalt 225, 4 millioner dollar, drevet av en 133% økning i detaljhandelene solgt til 11.719. Men fordi selskapet bruker kapital til å utvide sitt fotavtrykk, økte tapet med 81%, fra $ 21, 99 millioner, eller $ 0, 16 per aksje i Q3 2016, til $ 39, 8 millioner, eller $ 0, 29 per aksje.

"Vi oppnådde flere viktige selskapsmilepæler i løpet av 3. kvartal, da vi lanserte et rekord ni markeder og åpnet vårt første West Coast inspeksjons- og rekonstruksjonsenter i Phoenix, som gir Carvana-opplevelsen kyst til kyst", sa medgrunnlegger og konsernsjef Ernie Garcia i en presse utgivelse. "Vi ser frem til, vi regner med å se akselerert vekst i 4. kvartal, og setter oss i en sterk posisjon når vi går inn i 2018."

Nøkkelmåling

Et viktig mål for Carvana er å øke bruttovinsten per enhet. I kvartalet sprang den totale GPU $ 395 til $ 1, 742, som ble drevet av en reduksjon i gjennomsnittlige dager til salg - fra 105 dager i løpet av Q2 til 97 dager i Q3 - og økt lønnsomheten til tilleggsprodukter. Selv om det er mange viktige beregninger, ville det være GPU hvis investorene måtte velge et sentralt datapunkt for å se på de kommende kvartalene og årene. Selskapet har satt et langsiktig mål om å slå en GPU på $ 3000, og som tabellen nedenfor viser, har det gjort store fremskritt så langt, men det regner med en sesongmessig nedgang i fjerde kvartal.

Veien fremover

Ledelsen fortsetter å forvente sterk vekst i enhet, omsetning og EBITDA-marginal i løpet av kvartalet 2017. På grunn av typiske sesongmessige faktorer og årlig Cyber ​​Monday-kampanje, forutsetter ledelsen imidlertid en økning i salget av billigere biler, noe som vil resultere i en reduksjon i gjennomsnittlige utsalgspriser. Når det er sagt, forutsetter veiledning for fjerde kvartal fremdeles en salgsstigning på detaljhandelen på mellom 143% og 168% sammenlignet med året før, som er solid. Det bør drive en lignende økning på 140% til 168% i totale inntekter, med GPU-kontroll mellom $ 1500 og $ 1650, som er sunt, men en sekvensiell nedgang.

Alt i alt leverte den nylig IPO'de-bilforhandleren et solid vekstkvart, og hvis ledelsen fortsetter å utvide sitt fotavtrykk, vokse sin topplinje og GPU, og bedre utnytte den nylig ervervede

peer-to-peer bilsalgsservice

Carlypso

, bør selskapet ha god vekst fremover.