Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva skjedde på aksjemarkedet i dag

Anonim

Aksjene ticker lavere på mandag, med både Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

og S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

indeksene synker med mindre enn 0, 25%.

Dagens aksjemarked

Hovedsiden

Prosentandeler

Point Change

Dow

(0, 06%)

(13, 01)

S & P 500

(0, 16%)

(3, 88)

Finansielle aksjer så noen av de tyngste handelen og spore det brede markedet som en gruppe, som holdt Financial Select Sector SPDR ETF

(NYSEMKT: XLF)

lavere med 0, 2%. I mellomtiden bidro en svak oppgang i gullprisene til å generere en nesten 5% sprett for de leverede Direxion Daily Gold Miners Bull 3X ETF

(NYSEMKT: NUGT)

.

Når det gjelder individuelle aksjer, Tesla

(NASDAQ: TSLA)

og panerabrød

(NASDAQ: PNRA.DL)

Begge tiltrådte tunge investorinteresser som utløste markedsslagende daglige aksjekursvekst.

Tesla leverer for aksjonærer

Andeler i Tesla hoppet 7% etter at den elektriske bilprodusenten annonserte leveringsstatistikk for sitt første kvartal. Selskapet oppnådde 25 000 leveranser for å markere en økning på 69% i løpet av fjoråret og en ny kvartalsrapport. Tesla avslørte også at det produserte 25 418 biler i kvartalet, som også satte rekord.

Salgsstallene satte selskapet på rette spor for å møte den første fasen av sine 2017-mål, gitt at konsernsjef Elon Musk og hans team forutser leveranser på 47.000 til 50.000 modell S og modell X-biler gjennom årets seks første måneder. I mellomtiden er det gode nyheter for aksjonærer at Teslas vekst følger opp ledelsens forventninger. Selskapet savnet sin veiledning ved siste kvartalsutflytning, og mens forklaringen pekte på midlertidige produksjonsproblemer, bekymret noen investorer at frøken hadde mer å gjøre med etterspørsel enn forsyning. I stedet legger rekordleveransene vekt på selskapets påstand om at sjåfører snapper opp sine luksusbiler i et sunt tempo.

Noen av Teslas største utfordringer ligger imidlertid foran. Fra og med i andre halvdel av året vil selskapet rampe opp produksjonen for sin første massemarkedbil. Det vil redusere selskapets gjennomsnittlige salgspriser betydelig, siden den skal starte på $ 35.000, eller omtrent halvparten av en modell S. Men modell 3-suksess vil være sentral for Tesla mål om å nå et produksjonsvolum på 500.000 biler per år innen 2018.

Panera Brøds oppkjøps rykt

Panera Brødforsyning økte nær 8% etter nyheter at selskapet undersøker muligheten for salg. Den uformelle restaurantkjeden jobber med rådgivere for å vurdere anskaffelsesmuligheter etter å ha mottatt overtakelsesrenter, ifølge Bloomberg. Panera bekreftet ikke eller nektet rapporten, fortalte Bloomberg bare at politikken er å "aldri kommentere rykter eller spekulasjoner."

Panera-aksjene kjørte allerede høyt etter at selskapet hadde en solid oppgang på 3% i sammenlignbar butikk og 10% høyere fjerde kvartal i februar.

Menyendringer, et kjøkkenutforming og store investeringer i å forbedre gjesteopplevelsen har hjulpet kjeden å bygge solid fart i det siste. Comps steg til 4, 2% tempo i 2016 fra 3% i 2015 og 1, 4% i året før.

"Kraften til vår flerårige strategiplan og virkningen av våre tiltak for å omdanne Panera til et bedre konkurransedyktig alternativ med utvidede bane for vekst blir stadig tydeligere med hvert kvartal, sier konsernsjef Ron Shaich til investorer på den tiden.

Det er umulig å vite hvor seriøst Panera tar noen potensielle oppkjøpsideer. Dermed er investorene bedre avstemt overtakelse spekulasjoner mens du fortsetter å se etter tegn på at kjedens store kapitalinvesteringer de siste årene har satt selskapet tilbake på sporet for å returnere til nesten $ 200 millioner av årlig nettoinntekt det nådde i 2013 før overskudd sank til mindre enn $ 150 millioner i det siste året.