Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva du kan forvente hvis denne Big Marijuana Stock Deal går opp i røyk

Anonim

Fiendtlige overtakelser har ikke vært en del av diskusjonen om marihuana-aksjer. Inntil nå.

Når Aurora Cannabis

(NYSE: ACB)

sendte et oppkjøpsforslag til CanniMed Therapeutics '

(NASDAQOTH: CMMDF)

styret i november håpet det ville være enighet om at en kombinasjon av de to kanadiske marihuana-produsentene ville bli sett på som en positiv av begge sider. For å si det mildt, skjedde det ikke.

Aurora Cannabis finner nå en alvorlig kamp på hendene. På dette tidspunktet er det helt mulig at Auroras overtakelsesforsøk av CanniMed går opp i røyk. En ting du kan stole på om det skjer, skjønt: Det er ikke slutten på historien.

Avtale eller ingen avtale?

Da Aurora Cannabis først annonserte sitt forslag den 14. november for å kjøpe CanniMed, ga CanniMeds styre tre dager til å svare på forslaget. CanniMed reagerte ikke. I stedet annonserte selskapet egne planer om å erverve Newstrike Resources Ltd.

Aurora fulgte opp ved å formelt lansere sitt overtakelsestilbud på CanniMed 20. november. Den tilbød å kjøpe hele CanniMed-aksjen for 24 dollar per aksje, nesten 57% høyere enn CanniMeds sluttkurs før den første kunngjøringen 14. november. Selv om CanniMed dannet en spesialkomité for gjennomgang av Auroras bud, vedtok selskapets styre også en "aksjonærrettighetsplan" for å forhindre at Aurora oppkjøper noen andre CanniMed-aksjer enn de som ble tilbudt til overtakelsesforsøk eller fra å inngå noen låseavtaler annet enn de som allerede hadde gikk inn i.

CanniMeds administrerende direktør kalte selv regjeringen til

Saskatchewan

å gripe inn for å blokkere Aurora Cannabis fiendtlige overtakelsestilbud. Dette trekket førte til at Aurora Cannabis, administrerende direktør Terry Booth, kunne svare på at det var "det siste i en rekke stadig mer desperate ordninger av CanniMed Management" for å disenfranchise sine egne aksjonærer.

I et nøtteskall ser den kanadiske cannabisindustrien på en knock-down, drag-out slags slagsmål som den ikke har sett før. Men hvilken side vil vinne denne kampen? Det kommer til å være opp til CanniMeds aksjonærer.

Hvorfor alt oppstyret?

Årsaken til kampen mellom Aurora Cannabis og CanniMed koker ned til penger. Canada er på rette spor for å legalisere fritidsbruk av marihuana neste år. Konservative estimater krever at markedet skal være minst $ 4, 2 milliarder kroner, men noen tror det vil bli mye større.

Aurora Cannabis vet at scanning opp CanniMeds virksomhet vil gi det betydelig større produksjonskapasitet for å møte det som bør være svært høy etterspørsel etter rekreasjonsmarihuana. Selskapet mener åpenbart at en nesten 57% premie representerer et rettferdig tilbud til CanniMeds aksjonærer. Terry Booth mener at kombinasjonen av Aurora og CanniMed ville skape "en strømforsyningsleder i den globale cannabisektoren."

CanniMed har lignende ambisjoner. Selskapets ledelse sa at kjøp av Newstrike Resources ville "skape et fremste globalt cannabisfirma." Skulle aksjekjøpstransaksjonen gå gjennom, vil det sammenslåtte selskapet ha en markedsverdi på over 500 millioner dollar.

Når det gjelder Aurors tilbud, refererte CanniMeds administrerende direktør Brent Zettl til det som "opportunistisk og tvangsmessig." Aurora's buyout tilbud involverte å gi CanniMed aksjonærer 4, 52586207 Aurora aksjer for hver CanniMed-andel, opp til maksimalt $ 24 per CanniMed-andel. Zettl hevder at selv Auroras ledelse mener at Aurora-aksjen ikke vil forbli på sin "oppblåsbare verdsettelse".

Hvis du i første omgang ikke lykkes ...

Så hva skjer hvis Auroras overtakelsesforsøk feiler? Jeg tror ikke at selskapet vil sitte stille lenge før den går etter et annet selskap. Det er mye på spill i å fortsette å rangere blant de største marihuana leverandører i Canada.

Det er flere marijuana-produsenter med markedskapsler i samme ballpark som CanniMed. Supreme Pharmaceuticals, Emerald Health Therapeutics og Organigram Holdings kan være potensielle sikkerhetskopieringsmål for Aurora.

Utfordringen vil imidlertid være hvis Aurora Cannabis lager synker på et mislykket overtakelsesforsøk av CanniMed. Aurora har ikke nok penger til å finansiere en stor avtale, slik at selskapet er avhengig av en premiepris for aksjene for å gjøre et attraktivt tilbud. Skulle Aurora-bestanden falle nok, kan selskapet selv finne seg et oppkjøpsmål.

Mitt gjetning er imidlertid at Aurora ikke trenger å gå til en "plan B." Selskapet har allerede låseavtaler med investorer som eier 38 prosent av CanniMed-aksjen, som sikrer at de vil støtte Aurors overtakelse av CanniMed. Aurora må vinne to tredjedeler av utestående aksjer for å sikre avtalen. Det virker oppnåelig, selv om det ikke er en sikker ting.

Jeg tror at det vil bli fortsatt konsolidering i den canadiske cannabisindustrien når spillere krypterer for å møte etterspørselen. Noen av konsolideringen vil være på vennlige vilkår, men det kan også være flere fiendtlige overtakelsesforsøk. Jeg forventer også flere avtaler og partnerskap mellom kanadiske marihuanaavlere og større selskaper fra andre land. Etter min mening er den kanadiske "grønne rush" bare begynnelsen.