Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva Emerson Electrics veiledning betyr for utbytte investorer

Anonim

Emerson Electric

(NYSE: EMR)

er en mye elsket aksje blant inntektsøkende investorer, og med god grunn: Selskapet har økt utbyttet hvert år siden 1956. I tillegg har Emersons nylige investorkonferanse så ledelsen øke sine midtveis- og inntjeningsmål på baksiden av å forbedre sluttemarkeder . La oss se på hvilke ledelsesprognoser, og om Emerson Electric lager er verdt å kjøpe.

Emerson Electric oppgraderinger veiledning

Tilbake på fjorårets investorskonferanse hadde CEO David Farr prognostisert rundt 20 milliarder dollar i omsetning og 3, 85 dollar i EPS i 2021. Raskt frem til årets arrangement, og han oppgraderte 2021 forventninger til 21 milliarder dollar og 4, 50 dollar EPS, og han skisserte også planer om å øke veksten i utbyttet til 4% til 5%, fra 1% for tiden.

Økningen i inntekterprognosen på 1 milliard dollar kommer fra en forbedring av underliggende vekstutsikter, med den underliggende veksten som nå forventes å øke med en sammensatt årlig rente på 5% fra 2016-2021, sammenlignet med det forrige estimatet på 3, 5%. Som du kan se nedenfor har selskapets salgsvekst spratt tilbake sterkt, hovedsakelig som følge av en gjenoppretting i industriproduksjonen i USA og sterkere olje- og gasspriser som oppmuntrer til mer kapitalinvesteringer i Emersons prosessautomatiseringsløsninger.

Når det gjelder økningen i EPS-veiledningen i 2021, er det klart at skattereformen er til hjelp, men rundt halvparten av forbedringen skyldes økologisk forbedring.

I et nøtteskall er Emerson Electric et selskap med god langsiktig inntjeningsmoment, og Farr har gjort en god jobb med å snu resultatene mens de fortsetter å belønne investorer med utbyttestigninger - noe som så tvilsomt ut i slutten av 2015.

Videre ser en titt på automasjonssektoren at prosess-automatisering-tunge selskaper som Emerson er satt til å vokse mer enn industrielle automasjonsselskaper som Rockwell Automation

(NYSE: ROK)

i 2018 - hovedsakelig på grunn av å gjenvinne energiforbruk.

Hva Emersons veiledning betyr for utbytte investorer

Emerson Electric har som mål å utbetale 40% til 50% av årets gratis kontantstrøm (FCF) i utbytte, så det er viktig å se på selskapets prognoser for FCF og utbytte.

Som du kan se nedenfor, var utbyttet til FCF-forholdet over det målrettede bandet i 2017 og vil trolig også være i 2018. Imidlertid betyr den sterke økningen i inntjening og FCF i de kommende årene at utbytteutbetalingen sannsynligvis vil være godt innenfor målet innen 2021. Faktisk foreslo Farr at den ville øke med 4% og 5% i 2020 og 2021.

Emerson Electric

2016

2017

2018Est

2019 Mål

2020 mål

2021 Mål

Utbytte til FCF

48%

56%

53%

49%

45%

43%

Utbytte per aksje

$ 1.9

$ 1.92

$ 1.94

$ 1.96

$ 2.04

$ 2.14

Utbytteutbytte basert på dagens pris på $ 67, 40

2, 8%

2, 8%

2, 9%

2, 9%

3%

3, 2%

Alt dette betyr at Emerson fortsatt er et anstendig lager for utbytteøkende investorer i de kommende årene, ikke minst fordi dagens avkastning på en 10-års statsobligasjon er rundt 2, 8%.

Hold øye med energiprisene, skjønt

Når det er sagt, er det en ting å ha middels mål og en annen ting å faktisk slå dem. På plussiden har Emerson Electric et høyt ansett ledelsesteam, og Farr har klart å øke utbyttet, selv om han solgte sin kontantgenererende nettverksvirksomhet til et globalt investeringsselskap, Platinum Equity. Emerson er omstrukturert i to segmenter - Automatiseringsløsninger og kommersielle og boligløsninger - og oppkjøpet av Pentairs ventiler og kontroller bidrar til å fokusere selskapet på sin kjernestyrke i prosessautomatisering.

På den annen side er det klart at Emersons prospekter er knyttet til energipriser og villig til prosessorer (kjemikalier, raffinering og olje og gass) for å engasjere seg i kapitalutgifter. Om lag 40% av Emersons automatiseringsløsninger kommer fra olje og gass og raffinering. Og som du kan se i det første diagrammet ovenfor, når oljeprisene faller kraftig - som de gjorde mellom 2014-2016 - vil Emersons salgsvolusjon sannsynligvis falle.

Hvor neste for Emerson Electric?

Kjøpet av Rockwell Automation ville ha bidratt til å diversifisere Emersons sluttmarkeds eksponeringer og skapt en amerikansk mester i et felt (industriell automatisering) dominert av europeiske selskaper som ABB, Siemens og Schneider Electric .

Men for nå er Emersons prospekter fortsatt noe knyttet til energipriser. Ethvert fall i oljeprisen kan begrense ledelsens evne til aggressivt å øke inntektene, kontantstrømmen og utbyttet, mens en flytning i oljeprisene tilbake til $ 100 ville sikkert ha analytikere som krypterer for å øke inntjeningsprognosene for selskapet. Hvis du er sikker på at energiprisene holder bakken, så er Emerson Electric en god kandidat for utbyttejegere.