Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva vil Comcast og Charter ønske med Sprint?

Anonim

Begge Comcast

(NASDAQ: CMCSA)

og Charter Communications

(NASDAQ: CHTR)

har avtaler på plass med Verizon

(NYSE: VZ)

å støtte de trådløse tjenestene de vil tilby. Comcast lanserte Xfinity Mobile tidligere i år, og Charter planlegger å lansere en lignende tjeneste snart. Begge tjenestene vil stole på Verinsons nettverk for service i det som kalles en MVNO-avtale, der kabelselskapene driver et virtuelt nettverk.

Men kabelgigantene er nå i eksklusive samtaler med Sprint

(NYSE: S)

å få en slags avtale gjort. Detaljerne er uklare, men det setter det sikkert på samtaler mellom Sprint og T-Mobile

(NASDAQ: TMUS)

å komme til en fusjonsavtale.

Med tilbud som allerede er på plass med Verizon, hva ønsker Comcast og Charter med Sprint?

Investere i et nettverk for bedre eller verre

Sprint har ligget resten av bransjen i nettverkskvalitet for en tid nå. Verinsons nettverk har i mellomtiden overgått konkurransen med hensyn til pålitelighet og dekning. Comcast og Charter vil styrke nettverksytelsen ved å bruke WiFi-hotspots der det er tilgjengelig.

Kabelbedriftene kunne se etter å investere kapital i Sprint for å hjelpe den å bygge opp og forbedre nettverksdekning, og bringe det nærmere i kvalitet til Verizon. Som en del av avtalen kunne de få billig tilgang til nettverket for deres MVNOs. I tillegg kan Comcast supplere Sprints utbygging med 600 MHz-spektrumlisensene som den kjøpte på auksjon tidligere i år.

Det er viktig å merke seg at Xfinity Mobile ikke tillater kunder å ta med egen enhet. Comcast jobber med maskinvareleverandører for å sette opp programvare på enheter for automatisk å koble til Wi-Fi-hotspots.

Som sådan kan den bruke denne begrensningen til å tillate at enheter skifter mellom Sprint og Verins nettverk basert på signalstyrke, som ligner på hvordan Google Fi bruker både T-Mobile og Sprints nettverk. På den måten kan MVNOs utnytte den lave prisen på å bruke Sprints nettverk uten å ofre nettverket på Verizon.

Er det nødvendig med en kapitalinvestering?

Det er uklart om Sprint vil kunne hente kapital fra kabelbedriftene. Mens flere penger vil hjelpe den å bygge opp sitt nettverk, er selskapet så desperat for kunder, det er villig til å gi bort sin tjeneste. Comcast og Charter kan være i stand til å gå bort med en enkel MVNO-avtale uten å legge noen penger ned foran.

Det ville være en stor seier for begge selskapene, da de trådløse tjenestene de jobber med, er fortsatt i tidlig eksperimentelle stadier. Å sette en masse penger på noe som ennå ikke viser virkelige kundeinteresser i form av abonnement, er en stor risiko. Og begge selskapene har absolutt penger til å bruke - det kan tjene aksjonærene bedre hvis de holder på det for nå.

Vilkårene for en MVNO-avtale kan ikke være like store uten en investering i fremtiden, og Sprints nettverk vil ta lengre tid å forbedre, men det sparer mye andre gjetning hvis ting ikke virker som planlagt.

Dårlig for Verizon og T-Mobile

Enhver avtale mellom Sprint, Comcast og Charter er dårlige nyheter for både Verizon og T-Mobile. Verizon vil miste noen beskjedne inntekter fra MVNO-avtalene dersom den må splitte dekning med Sprint. Dessuten kan en avtale med Sprint tillate Comcast og Charter å fullstendig underkaste Verizons priser mens de tilbyr samme nettverkssikkerhet som den trådløse lederen. Det ville gå langt for å redusere churn og holde sine internett- og videoabonnenter glade.

T-Mobile står for å miste mye mer. Det kan miste betydelig innflytelse med potensielle overtakere eller fusjonspartnere som en avtale tar tre store selskaper utenfor bordet: Sprint, Comcast og Charter. Selv om Comcast og Charter ser ut til å inngå en avtale med T-Mobile, har avtalen med Sprint-motløftene potensial for konkurrerende kjøpere. Uansett ser du på det, blir T-Mobiles posisjon på forhandlingsbordet verre hvis kabelbedriftene kommer til en avtale med Sprint.

Når det er sagt, er T-Mobile fortsatt godt posisjonert for å fortsette å øke sin andel av det trådløse markedet, og det er sikkert å konkurrere med eventuelle tjenester fra Comcast og Charter så lenge det forblir et uavhengig selskap.