Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hva BHP Billiton Limited Investorer trenger å vite om fremtiden

Anonim

I april oppfordret Elliott Management BHP Billiton Limited

(NYSE: BHP)

å spinne ut sin oljeboringsvirksomhet. Det er en profilert kamp i gruveindustrien som kan ha en vesentlig innvirkning på BHPs selskapsutsikt og ytelse. Men du kan ikke se på dette forslaget isolert fordi BHP Billiton har forandret seg sin mening de siste tre årene. Her er litt historie som er viktig å huske på.

Vei tilbake når

BHP Billiton ble ikke BHP Billiton til 2001. Det var da Broken Hill Properties (det endret navn til BHP Limited i 2000) og Billiton fusjonerte. Hensikten var å skape en diversifisert gruvejakt med eksponering for råvarer, inkludert jernmalm, kull, olje, aluminium, kobber, nikkel, mangan og krom.

Tanken om at større var bedre i råvarene, fungerte ganske bra gjennom det første tiåret av de nye årtusener. Drivkraften var etterspørsel av raskt voksende Kina. Og da, i 2011, endret noe. Råvarepriser over hele linja begynte å bevege seg lavere. Samtidig begynte ekspansjonsprosjektene da prisene gikk høyere, å komme på nettet, og tilføyde ekstra forsyning på nøyaktig feil tidspunkt.

Gruvearbeidere over hele verden fant seg i økonomiske vanskeligheter. BHP var ikke annerledes. Den ene varen som spesielt holdt opp for å stave var olje, som ikke begynte å gå vesentlig lavere til midten av 2014. Kostnadsbesparende og trekke tilbake på vekstprosjekter, hvor det var mulig, var den nye normale.

Men BHP bestemte seg for å gå et skritt videre: Det spunnet fra South32 i finanspolitikken 2015. Dette nye selskapet overtok hele eller deler av BHPs alumina, aluminium, termisk kull, mangan, nikkel, sølv, bly og sink. For det meste trukket det fra hverandre da Broken Hill Properties og Billiton fusjonerte i 2001, og etterlot BHP å fokusere på jernmalm, kobber, metallurgisk kull og olje.

Det var også kostnadsbesparende

Mens South32 spinoff er den enorme forandringen de siste tre årene, bør selskapets kostnadsbesparende innsats ikke gå ubemerket. Etter å ha justert for spinoffen, gikk BHPs kapitalutgifter fra en touch på over 16 milliarder dollar i finanspolitikken 2014 til rundt 7, 7 milliarder dollar i 2016, en nedgang på rundt 50%. Faktisk var kapitalutgiften enda høyere enn i finanspolitikken 2013 på 22, 4 milliarder dollar, noe som setter den totale nedgangen gjennom 2016 til 65% over fire år.

Det var imidlertid ikke det eneste stedet BHP Billiton sparte penger på. Det klarte også å trimme sine lønnskostnader med nesten 30% mellom finanspolitikken 2014 og 2016. Med andre ord jobbet BHPs ledergruppe hardt for å tilpasse seg et helt annet markedsmiljø. Og det syntes tydeligvis at samlingen av eiendeler var et godt grunnlag for fremtiden, eller det ville bare ha skjøvet mer inn i South32.

Gjør ingenting

Det bringer oss til tidlig i 2017, da Elliott Management startet en offentlig press for å få BHP Billiton til å øke aksjonærverdien gjennom en trio av handlinger, spesielt for å splitte sin oljevirksomhet. Da BHP presset tilbake, foreslo i utgangspunktet at den allerede hadde gjort betydelige endringer og ønsket å gi sin tilnærming mer tid til å spille ut, anklaget Elliott selskapet for å ta en "ikke noe tilnærming" til sine forslag.

Hvis du ser på historien, har BHP et poeng. Det har knapt sett seg stille, og spin-offen av South32 er fortsatt ganske frisk. Dessuten har oljeselskapet historisk vært en av de mest forretningsmessige forretningsområdene. Å bli kvitt hele oljedivisjonen ser ikke ut som at det vil gjøre BHP til et bedre selskap på lang sikt, selv om det resulterer i en kortsiktig økning for aksjonærene.

En skiftende gigant

Hvis du er ute etter kortsiktige gevinster, kan Elliots press for endring appellere til deg. BHP har imidlertid jobbet hardt for å justere sin virksomhet for å bedre konkurrere i dag og i fremtiden. Olje forventes å være en stor del av det. For langsiktige investorer virker det mer forsiktig å gi de allerede store endringene som har skjedd tid til å spille ut. BHP Billiton har endret seg mye de siste tre årene, så det er smart å ta en puste.