Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Waymo utvider sin flåte til å lansere ridningstjeneste

Anonim

Det ser ut til at Waymo, selvdrivende divisjonen til Google forelder Alfabet Inc.

(NASDAQ: GOOGL)

(NASDAQ: GOOG)

, flytter sitt program inn i den raske banen. I en felles uttalelse med Fiat Chrysler Automobiles NV

(NYSE: FCAU)

, Waymo avslørte at det vil være å legge "tusenvis" av Chrysler Pacifica minivans til sin flåte.

Denne økningen kommer i forkant av Waymos planer om å rulle ut "verdens første driverløse ridesøkende tjeneste" i Phoenix senere i år som et kommersielt foretak. Selskapet har planer om å utvide tjenesten til "flere byer over hele USA."

"Med verdens første flåte av fullt kjørende kjøretøy på veien, har vi flyttet fra forskning og utvikling til drift og distribusjon, " sa John Krafcik, CEO i Waymo. "The Pacifica Hybrid minivans tilbyr et allsidig interiør og en komfortabel turopplevelse, og disse ekstra kjøretøyene hjelper oss med å skalere."

Et kjøretøy med et romslig interiør som en minivan er en viktig del av Waymos langsiktige røykeplaner, da den har kapasitet til å transportere mange passasjerer på en tur.

Fremtiden er nå

Siden slutten av fjoråret har Waymo testet Pacifica minivans i et pilotprogram designet for å utdanne publikum om selvkjørende biler. "Med denne tekniske milepælen ble hybridminivans det første kjøretøyet for å oppnå nivå 4-autonomi, " sa Waymo i en uttalelse. Nivå 4 indikerer at et kjøretøy ikke krever menneskelig innblanding, men det er begrenset av kartene i sine systemer.

Ryttere som går inn på bilen, blir møtt av skjermbilder, og imøtekommer at de trykker på en blå "starttur" -knapp som ligger på en overhead-konsoll når de er klare. Passasjerer går på baksetet, og bakovervendte skjermer viser en digital visning av ruten.

Waymo har testet sin selvdrevende teknologi i 25 byer over hele USA, inkludert Atlanta, San Francisco, Metro Detroit, Phoenix og Kirkland, Wash. - og registrert mer enn 4 millioner kjøreturer på amerikanske veier, på toppen av milliarder av simulerte miles.

En voksende, om ikke sannsynlig, partnerskap

"Vårt partnerskap med Waymo fortsetter å vokse og styrke, dette representerer det siste tegn på vårt engasjement for denne teknologien, " sa Sergio Marchionne, administrerende direktør i Fiat Chrysler.

Chrysler minivans var et tidlig tillegg til Waymos flåte med den første levering av 100 biler som oppstod i desember 2016, etter en innledende avtale i mai samme år. Ingeniører fra de to selskapene sluttet seg sammen på et anlegg i sørøstlige Michigan for å øke utviklingsprosessen.

En ekstra ordre på 500 minivans kom i april i fjor, som sammenfalt med en kunngjøring for å kaste av Waymos tidlige rytterprogram. Pilotprogrammet, som ble gjennomført i området rundt Phoenix, tilbød lokalbefolkningen rides for daglige turer til dagligvarebutikk, skole, barn til fotballpraksis og pendling til jobb. På den tiden var det alltid en testdriver bak rattet.

Hva er det verdt?

Det er vanskelig å anslå hva Waymo kan være verdt i det lange løp, men det har ikke stoppet et par Wall Street hot shots fra å prøve. Analytikerne Brian Nowak og Adam Jonas fra Morgan Stanley presenterte sine forutsetninger i et notat til klienter i mai i år, og teoretiserte at hvis Waymos flåte utvidet til 3 millioner biler over tid, med hvert kjøretøy som dekker 65.000 kilometer årlig, og produserer 1, 25 dollar av omsetningen for hver kilometer, det ville resultere i et selskap med en virksomhetsverdi på 70 milliarder dollar.

Det er viktig å merke seg at dette er gøy med tall, og det er mange flere hindringer på veien til et fullt selvstyrende samfunn. Det gir imidlertid en indikasjon på hvor stor en mulighet dette kan være - og fremtiden er nærmere enn du tror.