Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Se opp Spotify, Apple og Amazon Ønsker et stykke musikkstrøm

Anonim

Streaming musikk har blitt stor virksomhet, og det går ikke sakte.

Inntekter generert av betalende abonnenter hoppet 48% året etter år i første halvdel av 2017, og det utgjorde 62% av totale industriinntekter, ifølge tallene fra Recording Industry Association of America. Den største mottakeren av denne trenden hittil har vært bransjeleder Spotify

(NYSE: SPOT)

, med 71 millioner betalende abonnenter, omtrent det dobbelte av nærmeste konkurrent.

Selskapets posisjon øverst på streaming musikkhopen kan imidlertid være i fare, da betydelig konkurranse kommer sammen og får trekkraft. eple

(NASDAQ: AAPL)

nylig avslørt at musikktjenesten har overgått 40 millioner betalende kunder og fikk 4 millioner nye abonnenter de siste to månedene alene.

Men Apple er ikke den eneste ville være konkurrenten som rapporterer betydelig abonnentvekst - nå Amazon

(NASDAQ: AMZN)

kommer inn i spillet.

Din margin er min mulighet

Amazon Music VP Steve Boom sa at selskapet har "titalls millioner" av lyttere, og at Amazon Unlimited Music-abonnenter har mer enn doblet seg de siste seks månedene, ifølge en artikkel i Billboard. Det er viktig å merke seg at i typisk Amazon-mote, sa han ikke akkurat hvor mange kunder tjenesten har.

Boom sa at hemmeligheten til Amazons suksess har nådd tidligere uutnyttet demografi som faller utenfor den typiske musikkstrømmen, med adopsjon av smarte høyttalere som fungerer som katalysator. Ekkos enkle stemmekontroll har tiltrukket seg eldre, senere adoptere som kanskje ikke er like teknologiske kunnskaper. Det har også tiltrukket country-music fans, ifølge Boom. Han sa at Amazonas landmusikkvalgene ble streamet på 2, 5 ganger bransjens gjennomsnitt.

Alexa, er du Amazons trojanske hest?

Amazon er interessert i å få sin Echo smart høyttaler i hendene på så mange forbrukere som mulig - og med god grunn. Uavhengig forskning har vist at ekko-eiere har en tendens til å overskride andre kunder på selskapets e-handelswebside. Mens ikke-medlemskunder bruker gjennomsnittlig $ 700 per år, og Prime-kunder bruker $ 1.300 årlig, sprer Echo-eiere begge ut, i gjennomsnitt $ 1, 700 per år, ifølge Consumer Intelligence Research Partners.

Den samme dynamikken ser ut til å være til nytte for Amazon Music.

I tillegg, mens standardprisen på $ 9, 99 er sammenlignbar med Apple Music og Spotify, får Prime-kunder en nedsatt pris på $ 7, 99 per måned, en besparelse på 20%. De kundene som også er Echo-eiere, får en enda søtere avtale, på bare $ 3, 99 per måned - en besparelse på 60%. For disse kundene er det enkelt å bruke ekstra $ 4 per måned for å streame musikk på en enhet de allerede har. Selskapet tilbyr også en $ 14.99 familieplan og en $ 4, 99 studentplan

Sammenhengen mellom ekko og streaming musikk ble nylig synlig i en kunngjøring fra selskapet. Amazon sa at det var å utvide tilgjengeligheten av Amazon Unlimited til 28 nye land, samtidig som det avslørte "Amazon Echo vil begynne å levere til disse [samme] nye landene, slik at kunder som kjøper enheter kan oppleve Amazon Music Unlimited."

Tidlige dager

Det verdensomspennende musikkstrømmemarkedet forventes å vokse til $ 9, 7 milliarder innen 2022. Mer enn to tredjedeler av lytterne er under 40 år, og flertallet er 25-34 år. Mens det fortsatt er et stort uutnyttet basseng av tusenårene, er det også mye større vekstpotensial blant tilstøtende demografi.

Spotify rapporterte nylig 71 millioner betalende medlemmer til Apples 40 millioner, og nå sier Amazon at det har "titalls millioner medlemmer", men disse tallene kan bare være en dråpe i bøtte.

I en tale i South by Southwest, Eddy Cue, sa Apples senior VP for internettprogrammer og -tjenester: "Det er lett 2 milliarder mennesker i verden som har råd til å betale for noe nivå av musikk, men Spotify og Apple Music har i sin helhet bare rundt 100 millioner subs globalt.

Disse tallene forsterker bare punktet at streaming musikk bare er i gang, og den største cachen av lyttere er fortsatt oppe. Dessverre for Spotify har big tech bestemt seg for at det også er på handlingen.