Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Warren Buffetts kjærlighet til Burger Joints lander ham milliarder av dollar

Anonim

Avowed fast food aficionado Warren Buffett ble slated for å få en veldig stor utbetaling fra en hamburger joint som 2017 kom til å lukke. Hans Berkshire Hathaway

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

ble i hovedsak betalt tilbake for en monster deal det hjalp med å finansiere i restaurantbransjen.

Som med mange Buffett-ventures har arrangementet vært en suksess. La oss pakke ut det.

En gigantisk burger

Selskapet kompenserer Buffett for sitt måltid, er Canada-basert Restaurant Brands International

(NYSE: QSR)

, et ambisiøst ung fastmatskonglomerat. Drivkraften bak Restaurant Brands er 3G Capital, et Brasil-basert investeringsselskap som kjøpte fastfoodstamme Burger King for nesten $ 3, 3 milliarder i 2010.

Litt over fire år senere kjøpte den topp kanadiske kaffekjeden Tim Hortons i en $ 12.5 milliarder avtale, med Berkshires hjelp. Deretter ble Burger King og Tim Horton sammenslåtte til en enkelt enhet, RBI.

RBI-avtalen var ikke det første samarbeidet mellom 3G Capital og Berkshire. De to gikk sammen tidlig i 2013 for å skaffe krydderier-maker Heinz, som gjennom et annet bedriftseksempel ble Kraft Heinz året etter.

Tilbake til RBI. Berkshires bistand i den avtalen kom i form av 3 milliarder dollar i finansiering, eller nesten 25% av totalprisen. For sine penger mottok Berkshire litt over 68, 5 millioner foretrukne RBI-aksjer. Det ble også gitt warrants - teknisk, en enkelt warrant - slik at den kunne kjøpe litt over 8, 4 millioner aksjer til en utøvelseskurs på 0, 01 dollar. Berkshire utøvde ordren umiddelbart etter at avtalen ble stengt, og ved utgangen av september holdt den fortsatt de resulterende aksjene.

Finansieringsavtalen gir RBI muligheten til å innløse noen, eller alle, av Berkshires foretrukne lager. Det indikerte at det ville fullt ut innløse innsatsen, pluss utbytte som har påløpt fra den. Innløsningsrenten alene er 9, 9%, noe som betyr at Buffett får en effektiv rentebetaling på $ 297 millioner på den opprinnelige $ 3 milliarderen i finansiering.

På toppen av det er utbyttene, som er høye på 9% per år. Dette legger til USD 810 millioner på sin avkastning, noe som ikke betyr "et tilleggsbeløp om nødvendig for å produsere et etter skatt-avkastning som om utbyttet ble betalt av et amerikansk selskap", ifølge en nylig Berkshire-regelverksregistrering.

Dessuten eier Buffett investeringskøretøy fortsatt at RBI-stav avledet fra warrant. Ved den siste avsluttende aksjekursen vil denne beholdningen være verdt over $ 523 millioner, selv etter at vi har nettop utøvelsesprisen.

Et behov for å bruke

For enhver finansør er det hyggelig å lukke et år ved å stenge en avtale. Denne må være spesielt hjertelig for Buffett, og ikke bare på grunn av fallfallet. Tidligere på året kom han opp til bat to ganger som en dealmaker, og whiffed i begge tilfeller.

Den første var et annet forsøk på megadeal i liga med partner 3G Capital, en Kraft Heinz spiller for europeisk forbrukergigant Unilever, som raskt og usikkert ble avvist av målet. Den andre var et forsøk på kjøp av verktøyet Oncor Electric Delivery. Denne foldet fordi selskapet valgte et høyere bud fra et annet verktøy, Sempra Energy .

Ironisk nok virker det som Buffett setter opp finansieringen for RBI-avtalen for å sette minst noen av Berkshires store og voksende kontanter til aktiv bruk. I september hadde stakken steget til $ 109 milliarder kroner. En kontant fortjeneste på over $ 1 milliard i kontanter er fin, men det kommer til å gjøre bunken enda høyere, om bare inkrementalt.

Det er et godt problem å ha, men fortsatt et problem. Jeg tror imidlertid at Buffett og hans team vil komme opp med noen smarte måter å utnytte pengene på. Vi bør ikke bli overrasket over å se flere finansieringsavtaler fra Berkshire i det nye året.