Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Volvo går bra på elbiler og selvkjøring

Anonim

Svensk bilprodusent Volvo Cars kaster seg helt inn i fremtiden - og det kan legge grunnlaget for en børsintroduksjon.

I selskapets siste forretningsoppdatering annonserte konsernsjef Hakan Samuelsson et aggressivt sett med fremtidstekniske forretningsmål, inkludert store ambisjoner for fullt elektriske og selvkjørende kjøretøyer - ikke i den fjerne fremtid, men de neste årene.

Her er det vi vet.

Volvos plan: Flere elektriske, autonome og delte biler

Her er de viktigste "forventningene" satt av selskapet i sin 7 juni forretningsoppdatering. Det forventer å realisere alle disse målene med "midten av det neste tiåret, " sa det.

  • Elektrifisering. Ingen vasselord her: Volvo sa at det forventer fullt elektriske kjøretøy å tegne seg for halvparten av sitt årlige salg i midten av det neste tiåret.

  • Autonomi. Volvo forventer at biler med autonome kapasiteter utgjør en tredjedel av sitt årlige salg på den tiden.

  • Abonnementer. Volvo forventer at halvparten av kjøretøyene skal gå til kunder ved hjelp av sin nylig lanserte abonnementstjeneste.

Det er et annet relatert mål: Volvo har som mål å ha mer enn 5 millioner direkte forbrukerforhold i midten av tiåret, som det kan utnytte for å skape tilbakevendende inntekter via tilkoblede tjenester og relaterte tilbud.

Hva tenker Volvo Cars her?

Hva er tanken bak denne planen? Samuelsson sa det klart:

Våre kunders forventninger endrer seg raskt. Dette betyr at Volvo Cars også endrer seg raskt. Disse tiltakene vil bidra til å omforme Volvo fra å være rent bilforetak til å være en direkte forbrukerleverandør.

På en annen måte vil Volvo trives som tradisjonelle kjøretøy, og tradisjonelle modeller for kjøretøyets eierskap er forstyrret.

Er denne planen plausibel?

Det er et ambisiøst sett med forventninger til en liten automaker som - for øyeblikket, i det minste - ikke har noen elektriske kjøretøy, mye mindre selvkjørende. Men Volvo har noen ting som går for det, og starter med en dyppostet og fremtidsrettet eier: Kinesisk automaker Zhejiang Geely Holding Group.

Zhejiang Geely er et holdingselskap som eier Volvo Cars og flere andre bilprodusenter. Spesielt eier den Geely Automobile Holdings

(NASDAQOTH: GELYF)

, kjent som Geely Auto, som har vokst raskt til å bli den største innenlandske kinesiske produsenten av personbiler. Geely eier også Lynk & Co., et eksklusivt kinesisk merke, og Polestar, an

elektrisk høy ytelse merkevare

opprettet som et joint venture mellom Volvo Cars og Geely Auto. I tillegg har Geely en betydelig eierandel i malaysisk automaker Proton Holdings, som i sin tur eier Lotus Cars, den lille britiske sportsbilprodusenten.

Fikk alt det?

Her er den virkelige takeaway: Geely er et aggressivt, godt finansiert selskap som drives av en av Kinas store entreprenørskapsvisjonære, Li Shufu. Volvo ville ikke sette disse målene uten Geelys støtte - og uten å være sikker på at den vil ha den kapitalen den trenger for å nå målene.

Siden å kjøpe Volvo Cars fra Ford Motor Company

(NYSE: F)

Geely har i 2009 oppnådd en god balanse mellom å gi sitt svenske datterselskap ressurser og støtte til å vokse, mens de i stor grad opprettholder sin uavhengighet. Geelys støtte gjør planen plausibel.

Hvor skal Volvo få teknologien?

Volvo har allerede et selvdrevet utviklingsprogram godt i gang, via a

fellesforetak

kalt Zenuity som den dannet med svenskbasert bilindustri leverandør Autoliv

(NYSE: ALV)

i 2016. Zenuity tar sikte på å levere avanserte driverassisteringssystemer neste år, med a

Nivå 4 selvkørende system

ankommer rundt 2021. (Volvo vil bruke Zenuitys systemer i egne biler, Autoliv vil markedsføre dem til andre bilprodusenter.)

Volvo annonserte også denne uken at den har tatt en innsats i en oppstart som heter Luminar, som utvikler et avansert lidar-system - en nøkkelsensor for autonome biler.

Som for elektrisk kjøretøy teknologi, som er utviklet med Geely, som allerede har kort rekkevidde elektriske biler til salgs i Kina. I tillegg til den første all-elektriske Polestar-modellen, forventes Volvo å lansere en batteri-elektrisk versjon av sin lille XC40 crossover SUV snart. Mer bredt sett vil alle nye Volvos lansert etter dette året bli tilbudt i hybrid eller ren-elektrisk (eller begge) versjoner.

Hvorfor investorer bør se på Volvo Cars

Volvo Cars er ikke offentlig for øyeblikket. (Ikke forveksle det med sin tidligere bedriftsforelder, svenske truckmaker Volvo AB . De er forskjellige selskaper og har vært i mange år.) Men det har gjentatte ganger antydet at

en børsnotering kan ligge i sin ikke for fjern fremtid

. Geely ville ikke gi opp kontroll, men et offentlig tilbud ville gi Samuelsson noen ekstra midler til å investere - og kanskje litt mer uavhengighet fra Geely.

Volvo kan eller kanskje ikke slå sitt ambisiøse "halv tiår" salgsmål. Men gitt sin rekord under Geelys eierskap, forventer jeg at den vil ha konkurransedyktig teknologi og muligheten til å masseprodusere den da, om kjøpere ser ut eller ikke.

Lang historie kort: Ikke teller ut Volvo i de eksklusive selvkjørende elbilens innsats - og hold øye med dette spennende selskapet som det anser et offentlig tilbud.